Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Lomprez

Meteen energie vergelijken in Lomprez? Via www.energiehunter.be vergelijk je probleemloos alle bekende leveranciers. Je kunt denken aan Watz & Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte verbruik in, en check welke energieleverancier in Lomprez het goedkoopste contract aanbiedt. Daarbij check je op energiehunter.be bruikbare informatie over thema’s als bijvoorbeeld overstappen en duurzame verwarmingsbronnen. Voorts geven we 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Wellin
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,436
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,279
Gemiddeld verbruik: 1535 m3 en 3400 kwh
Populaire aanbiederEngie

Eenvoudig vergelijken

 • Alle landelijke organisaties onder elkaar
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Enorme besparingen tot wel € 225,00.

Snel & simpel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Lomprez?

We zien opvallend veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Lomprez. Dat gaat van Engie tot Luminus, er is gewoon veel te kiezen. Op dit ogenblik is het aanbod ongeveer 25 aanbieders. Deze energieleveranciers werken allemaal op basis van het elektra- en gasnetwerk van Ieh. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Daarvoor is de energiesimulator toe te passen. Weten welke gas & stroom bedrijven mogelijk zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Lomprez is die past bij jouw verbruik? Vul hierna de eigen gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Check daarnaast de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je kunt lekker warm douchen. Toch, gas en stroom organisaties kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er sprake van een stroomstoring, dan is het gewenst dat er gauw een oplossing volgt. Anders gezegd: houd ook rekening met kwaliteit service. Alles bij elkaar genomen wil iedereen met een eigen huis een energieleverancier die niet te duur is! En wij begrijpen dat! Door gebruik te maken van onze handige vergelijker tref je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Lomprez, voor jouw situatie. Specifieke wensen? Ook dat bieden wij. Dankzij keuzes in de vergelijkingstool ontdekt men probleemloos een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Lomprez

 • Engie: Verstand van zaken!
 • OCTA+: Inzicht in energiegebruik
 • Lampiris: Online facturen bekijken
 • MEGA: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Essent: Exclusieve aanbiedingen
 • Eneco: Diverse looptijden
 • Luminus: Ook flexibele prijzen
 • Elegant: Scherpe tarieven groene stroom en aardgas
 • Watz: Met handige energiesimulator
 • Wase Wind: Altijd scherpe acties
 • Comfort Energy: Meerdere contracten
 • Poweo: Handige website

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze buurt? (Prijzen mei 2024)

De beschikbare producten energieleveranciers en de energietarieven variëren per postcodegebied. De reden hiervan is dat er verscheidene beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere beheerder van het net heeft weer andere tarieven voor transport. De netbeheerder van het stroom in Lomprez heet Ieh. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn weer anders per regio. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Wellin is de aardgas netbeheerder Igh. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Informatie over Lomprez

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Wellin
 • CV Merk: Watts
 • Aandeel groen: 34,10%
 • Postcodegebied: 6924
 • Mazout verbruik: 1970 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,436
 • Stroomtarief kwh: €0,279
 • Gem. gasverbruik: 1535 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3400 kWh

Plaatsen in de omgeving

energie-vergelijken-lomprez

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Als eerste jouw basisgegevens. Onder andere omvang van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Energieverbruik schatten

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Lomprez bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1535 m3 & 3400 kWh. Verbruik je geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Zonnepanelen op je dak? Selecteer het aantal kWh dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Al deze zaken zie je weer terug in de kosten van energie.

 3. Kies soort energie en contracttermijn.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Sla dit dan over. Omtrent abonnementen kan men gaan voor producten van 1 jarig tot 5 jarig of variabele tarieven / abonnementen. In algemene zin loont het om eens in de 12 maanden een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Wat volgt is een opsomming met alle mogelijke energieleveranciers. Van elk contract zoek je details m.b.t. herkomst van stroom en gas, looptijd abonnement, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Lomprez, en de welkomstkorting. Selecteer de partij die rijmt met jouw budget.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een passende aanbieding gespot? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de pagina van de energieleverancier. Bijvoorbeeld www.engie.be of natuurlijk www.wasewind.be. De gekozen energieleverancier regelt alles voor jou. Nooit zonder stroom en gas in Lomprez


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan tot wel €305 voordeel geven. Maar, wat zijn de andere opties om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via de energiehunter lees jij 5 energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: doe de kraan dicht als je ‘m niet gebruikt
 • Tip 2: overweeg een “slim” strijkijzer die zichzelf uitzet
 • Tip 3: zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat.
 • Bespaaradvies 4: zet het beeldscherm van je computer uit
 • Bezuinigtip 5: Houd de brievenbus dicht

FAQ gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om het overstappen in gang te zetten?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten zeggen: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Lomprez. In dat geval betaal je het minst voor je energie. Maar, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met vaste looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt altijd, veranderingen aanbrengen, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder van leverancier gewisseld? In dat geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of wil jij een model contract?

Zodra je een nieuw contract neemt moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft nooit extra te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel gedurende de contractperiode. Meestal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1 januari en op 1 juli. Bij het variabele alternatief profiteer je dus ook als de kosten van gas en stroom dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je exact weet wat het energietarief is. En soms is er sprake van een nieuwe klanten korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiewereld hanteren we: meerjarige contracten zijn duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Lomprez. Bij een contract met een langere looptijd zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desondanks, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je jaarlijks zo’n persoonlijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, doorgaans verzorgt de betreffende energie-aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle tarieven en kies de goedkoopste of meest populaire energiemaatschappij. Bedrijven als Luminus, Essent en Wase Wind. Ook kies je het moment waarop het contract ingaat. Jouw aankomende energiemaatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan via de site van de maatschappij?

Aan de hand van onze vergelijker tref je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.zeno.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat dit vaak fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Door gebruik te maken van voordelige prijzen en grote welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door deze strategie stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Lomprez vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Lomprez en zoek het juiste contract voor jouw verbruik

Duurzame energie in Lomprez

Het merendeel van de aanbieders bieden onderhand groene stroom in Lomprez. Rondom dit thema kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De afkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet ieder “groene energie” contract is daadwerkelijk groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd geprofileerd als groen of duurzaam. 100% zeker weten dat energie aanbieders een groene strategie voeren? Kies in dat geval de selectie “Groene Energie uit België”. Jij kan dan authentieke groene energieleveranciers in Lomprez vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de omgeving van de gemeente Wellin zijn er verscheidene initiatievenbinnen het domein duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 6924. In deze regio kan je wellicht financieel aantrekkelijk participeren in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om thuis minder energie te verbruiken. Op termijn moet Luxemburg eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isolatie van de woning
 • Woning met zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En het ligt voor de hand: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check ook onze Bespaartips die je meteen kunt toepassen en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk ook Luminus prijzen mei 2024.