Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Chanly

Op je gemak energie vergelijken in Chanly? Dankzij de energievergelijker vind je snel en simpel alle relevante aanbieders. Je kunt denken aan OCTA+ en Belpower. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw verbruik, en bekijk welke energieleverancier in Chanly de scherpste prijs kan bieden. Tevens lees je via de Energiehunter handige informatie over zaken als bijvoorbeeld het ideale overstapmoment en tips om te besparen op energie. Bovendien komen we met praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Wellin
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,434
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,277
Gemiddeld verbruik: 1525 m3 en 3390 kwh
Populaire aanbiederEneco

Supersnel vergelijken

 • Alle providers onder elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 295,00.

Zonder problemen overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Chanly?

We zien opvallend veel energieleveranciers in Chanly. Dat loopt uiteen van Essent tot en met Luminus, er zijn opties bij de vleet. Hedendaags heb je de keuze uit zo’n 35 maatschappijen. Deze aanbieders zijn allemaal aangesloten op het gas- en elektra netwerk van Ieh. Het is niet te doen om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario biedt onze energiesimulator de oplossing. Bekijken welke energieleveranciers tot de mogelijkheden behoren? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Chanly is op dit moment? Voer gelijk je persoonlijke gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel jouw overstap eenvoudig online. Zie ook onze 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je hebt aan aangenaam warm huis. Maar, aanbieders kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Tijdens een stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er meteen transparantie is. Kortom: kijk ook naar service. Uiteindelijk wenst elke consument een goedkope energieleverancier. Dat is logisch natuurlijk. Geholpen door de energiehunter bekijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Chanly, voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Ook dit kun je hier vinden. Aan de hand van selecties maken in de vergelijkingstool ontdek jij simpel en snel een product dat matcht met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Chanly

 • Engie: Altijd scherpe acties
 • OCTA+: Goed bereikbare klantendienst
 • Lampiris: Prettige klantendienst
 • MEGA: Online account
 • Essent: Ook flexibele prijzen
 • Eneco: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Luminus: 161 windturbines, 7 waterkrachtcentrales en 2 thermische centrales
 • Elegant: Meer dan 112.000 klanten
 • Watz: Ook flexibele prijzen
 • Wase Wind: Met praktische energie-bespaartips
 • Comfort Energy: Tankdiensten als keuring, saneren en plaatsen nieuwe tank
 • Poweo: Exclusieve aanbiedingen

Hoe hoog bedragen de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten gas & stroom bedrijven en de kosten variëren per postcodegebied. De achterliggende reden is dat er veel netbeheerders dienstverleningen bieden. Elke beheerder rekent weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Chanly betreft Ieh. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Wellin is de aardgas netbeheerder Igh. Bij problemen met het gas kan je bij hen terecht voor vragen.

Kerngegevens Chanly

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Wellin
 • CV ketel: Rendamax
 • Groene stroom: 33,90%
 • Postcodegebied: 6921
 • Mazout: 1950 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,434
 • Stroomtarief kwh: €0,277
 • Gem. gasverbruik: 1525 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3390 kWh

Steden in de buurt

energie-vergelijken-chanly

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van je contactgegevens. Bijvoorbeeld omvang van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de regio Chanly ligt dat gemiddeld op circa 1525 m3 plus 3390 kWh. Bezit je een gasloze woning. Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Sprake van zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je genereert. Alle ingevoerde gegevens werken door in het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer type energie en abonnementsduur.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Geen voorkeur? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Betreffende looptijd kan men gaan voor producten van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of variabele tarieven / abonnementen. Doorgaans is het voordeliger om elke 12 of 24 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Er volgt nu een overzicht met alle interessante energie aanbieders. Van elk contract achterhaal je data aangaande type energie, duur van het contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Chanly, en de welkomstbonus. Kies de leverancier die matcht met jouw eisen.

 5. Regel online je overstap

  Een geldige leverancier gecheckt? Druk op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de bestelpagina van de energiemaatschappij. Bijvoorbeeld www.essent.be of natuurlijk www.poweo.be. De gekozen energie-partij neemt het administratieve deel voor zich. Zo ben je zeker van gas en stroom in Chanly


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €370 bonus betekenen. Daarentegen, wat kan je nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Onderstaand vind jij 5 bruikbare tips & tricks die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigadvies 1: gebruik alleen A++ producten
 • Bezuinigtip 2: zorg voor een goed sluitende koelkastdeur
 • Praktisch advies 3: bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is.
 • Bespaartip 4: rolluiken gebruiken.
 • Advies 5: laat de cv-ketel regelmatig controleren

Advies bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is het moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten zeggen altijd: regel jaarlijks het overstappen in Chanly. Op die manier is de besparing het grootst. Maar, kies een geschikt moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor einddatum contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt eerder overstappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat geval kun je switchen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Energietarieven vastzetten of meer vrijheid met modelcontracten?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je wordt niet extra belast zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens halfjaarlijkse indexaties. Gewoonlijk vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij dit type contract kan positief uitvallen wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En tevens wordt je wel beloond met een introductiekorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiemarkt werkt het zo: een contract voor meerdere jaren zijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Chanly. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Toch, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je jaarlijks zo’n concurrerende welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, standaard faciliteert je toekomstige organisatie het volledige overstaptraject middels de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de goedkoopste of meest populaire energiemaatschappij. Onder andere Luminus, ENGIE en Comfort Energy. Tevens bespreek je de startdatum van het abonnement. Jouw toekomstige gas en stroom leverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Met behulp van www.energiehunter.be achterhaal je altijd de meest interessante aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.engie.be, dan valt al gauw op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is daarvan de reden? Kinderspel: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Aan de hand van voordelige prijzen en hoge welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Op basis daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Chanly vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Chanly en achterhaal de voordeligste leverancier voor jullie woning

Duurzame energie in Chanly

Bijna alle leveranciers ondersteunen momenteel groene stroom in Chanly. Als het gaat om groene energie zijn er diverse keuzes te maken. De herkomst van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder groene energie contract is ook echt duurzaam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief als “duurzaam” gekenmerkt. De zekerheid hebben dat organisaties eerlijk en duurzaam zijn? Ga dan voor het filter “Groene Energie uit België”. Vervolgens kan jij echte groene energieleveranciers in Chanly vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In en rondom de gemeente Wellin bestaan er vele stappen met doelstellingen voor duurzame energie. Zaken zoals windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 6921. In deze regio kan je meer en meer tegen een gunstig tarief meedoen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Uiteraard is het aan te raden om zelf maatregelen te treffen. Rond 2050 moet Luxemburg volledig energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Installeren van zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: realiseer een besparing op energiegebruik. Lees de Belangrijke energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Eneco prijzen juli 2024.