Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Hargimont

Snel energie vergelijken in Hargimont? Aan de hand van de Energiehunter vergelijk je overzichtelijk alle bekende energiebedrijven als o.a. Essent & Poweo. Specificeer jouw situatie, voer het verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Hargimont het goedkoopste contract aanbiedt. Ook tref je op onze website waardevolle informatie over zaken als o.a. overstappen en handige bespaartips. Tevens vind je hier een lijstje met 5 bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Marche-En-Famenne
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,428
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,271
Gemiddeld verbruik: 1495 m3 en 3360 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Eenvoudig vergelijken

 • Alle landelijke providers bij elkaar
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Eenvoudig besparen tot wel € 500,00.

Snel overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Hargimont?

Er zijn nogal wat energieleveranciers beschikbaar in Hargimont. Van Poweo tot aan Comfort Energy, er is gewoon veel te kiezen. Tegenwoordig kan je kiezen uit om en nabij 40 energieleveranciers. Deze bedrijven lopen allemaal via het gas- en elektra netwerk van Ieh. Het is niet te doen om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor die situatie kun jij terecht bij de energiesimulator. Weten welke gas & stroom leveranciers tot de mogelijkheden behoren? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hargimont is voor jouw verbruik? Voer gemakkelijk je persoonlijke gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap meteen over. Meer weten? Check onze 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daartegenover, maatschappijen handelen allemaal op hun eigen manier. Tijdens een stroomstoring, dan ga je er vanuit dat er snel een monteur komt. Wat dus belangrijk is: kijk ook naar service. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen met een eigen huis een goede én goedkope maatschappij. Dit geldt uiteraard altijd. Door middel van onze handige vergelijker ontdek je snel de goedkoopste energieleverancier van Hargimont, altijd op basis van jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is zelfstandig in te regelen. Via keuzes in onze vergelijker zoek je gemakkelijk een energieovereenkomst dat matcht met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Hargimont

 • Engie: Uitstekende klantenservice
 • OCTA+: Energiepunten sparen
 • Lampiris: Online facturen bekijken
 • MEGA: Exclusieve aanbiedingen
 • Essent: Goed bereikbare klantendienst
 • Eneco: Uitstekende klantenservice
 • Luminus: Exclusieve aanbiedingen
 • Elegant: Handige website
 • Watz: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Wase Wind: Eenvoudig verbruik inzien
 • Comfort Energy: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Poweo: Ook flexibele prijzen

Hoe duur is energie in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De producten van bedrijven en de vergoedingen verschillen per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er verscheidene netbeheerders service verlenen. Iedere gas en stroom beheerder gebruikt eigen prijsstrategieën voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Hargimont heet Ieh. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Marche-En-Famenne wordt transport van het aardgas beheerd door Igh. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen geregeld.

Stats & Facts Hargimont

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Marche-En-Famenne
 • Populaire CV: Intergas
 • Groene energie: 33,30%
 • Hoofdpostcode: 6900
 • Verbruik Mazout: 1890 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,428
 • Stroomtarief kwh: €0,271
 • Gem. gasverbruik: 1495 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3360 kWh
energie-vergelijken-hargimont

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van de basisinfo. Onder andere gezinssamenstelling, en adres (postcode).

 2. Vul energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In en rondom Hargimont ligt dit gemiddeld op 1495 m3 plus 3360 kWh. Bezit je een gasloze woning. Kies dan voor ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Kies het aantal kWh in dat je genereert. De data die je invult werken door in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Ben jij neutraal? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten aanzien van prijszekerheid kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar tot 5 jaar en modelcontracten. Normaliter is het een goed idee om ieder jaar over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Er volgt nu de totaallijst met alle beschikbare energie aanbieders. Van elk abonnement vind je specificaties m.b.t. herkomst energie, contracttermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Hargimont, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de aanbieder die aansluit op jouw eisen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een passende leverancier tussen de resultaten? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de website van de leverancier. Bijv. www.luminus.be en ook www.eneco.be. De nieuwe maatschappij neemt het papierwerk uit handen. Nooit zonder stroom en gas in Hargimont


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €345 winst geven. Toch, wil jij nog meer adviezen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op energiehunter.be lees je vijf energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktisch advies 1: apparaten uitschakelen
 • Tip 2: maak van je koelkast geen iglo.
 • Bespaartip 3: geen tweede koelkast gebruiken.
 • Praktische tip 4: zet het beeldscherm van je computer uit
 • Tip 5: profiteer van gratis daglicht

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om de overstap te regelen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is het moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be zeggen altijd: maak een sport van het overstappen in Hargimont. Op die manier kun je profiteren van lage prijzen. Alleen, dit is niet op elk moment mogelijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag te allen tijde wisselen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Vermoedelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energieprijzen of een flexibel modelcontract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dat creëert financiële transparantie, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens de contracttermijn. Gewoonlijk worden deze prijs-updates gedaan begin januari en rond juli. Bij dit soort contracten wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijs trend neerwaarts is.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En tevens krijg je ook nog eens een introductiekorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiewereld geldt in beginsel: langlopende contracten zijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Hargimont. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Maar, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je alle jaren zo’n persoonlijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, gewoonlijk verwerkt jouw toekomstige aanbieder de opzegging van het contract door middel van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de prijzen en ga voor een beschikbare leverancier. Onder andere OCTA+, Essent en ook Ebem. Ook bepaal je de datum waarop het contract van start gaat. De nieuwe gas en stroom aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Geholpen door deze website bekijk je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.antargaz.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Fluitje van een cent: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Via goedkope tarieven en hoge welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door het resultaat daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Hargimont vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Hargimont en vind de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Hargimont

De meeste leveranciers leveren inmiddels groene stroom in Hargimont. Op dit gebied is er veel variatie te vinden. De manier van produceren van groene stroom wisselt nogal. Niet ieder “groene stroom” contract kent ook echt een groene bron. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onjuist neergezet als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat aanbieders een groen beleid hanteren? Gebruik dan de selectie “Groen uit België”. Jij kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Hargimont vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de streek van de gemeente Marche-En-Famenne bestaan er verscheidene activiteiten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Aspecten als windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 6900. In de regio kan je meer en meer zeer betaalbaar meedoen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Het is natuurlijk ook goed om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In 2050 moet Luxemburg hun woningen gasloos kunnen verwarmen. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Integreren van zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check ook onze tips om minder gas en stroom te gebruiken en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk details over Comfort Energy prijzen.