Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ochamps

Eenvoudig energie vergelijken in Ochamps? Middels onze vergelijker doorzoek je eenvoudig alle beschikbare aanbieders als o.a. Eneco en Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, begroot het stroom- en gasverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Ochamps de beste deal heeft! Bovendien verzamel je via onze vergelijker praktische info over topics als o.a. verschillende aanbieders en salderen. Daarnaast verschaffen wij jou tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Libin
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Wallonie
Netbeheerder AardgasGaselwest Wallonie
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,422
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,265
Gemiddeld verbruik: 1465 m3 en 3330 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende providers gemakkelijk vergelijken
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Besparingen mogelijk tot wel € 395,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Ochamps?

Wij zien nogal wat energieleveranciers voorhanden in Ochamps. Dit varieert van Engie tot en met OCTA+, er is gewoon veel te kiezen. In juli 2024 zijn het zo’n 25 bedrijven. Deze aanbieders lopen allemaal via het stroom- en gas netwerk van Gaselwest Wallonie. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dit scenario biedt onze energiesimulator de oplossing. Nieuwsgierig welke gas & stroom leveranciers tot de mogelijkheden behoren? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ochamps is voor jouw situatie? Vul hierna de eigen gegevens in, vind de laagste prijs, en stap direct moeiteloos over. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daartegenover, energieleveranciers kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In een situatie als een storing, dan is het gewenst dat er snel een monteur komt. Met andere woorden: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt elke Belg een goedkoop energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Middels de energiehunter ontdek je vlug de goedkoopste energieleverancier van Ochamps, die past bij jouw plaatje. Speur je naar iets unieks? Dat kun je zelf bepalen. Door middel van filters in onze vergelijker achterhaal je eenvoudig een product dat past bij de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Ochamps

 • Engie: Verstand van zaken!
 • OCTA+: Transparant en eerlijk
 • Lampiris: Eenvoudig verbruik inzien
 • MEGA: Verschillende termijnen
 • Essent: Een passend contract voor elk huishouden
 • Eneco: De strafste service
 • Luminus: Transparant en eerlijk
 • Elegant: Meer dan 112.000 klanten
 • Watz: Elektriciteit en aardgas tegen de best haalbare prijs
 • Wase Wind: Handige website
 • Comfort Energy: Online meterstanden doorgeven
 • Poweo: Reken jouw energiekoste online uit

Wat kost energie in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De producten van gas & stroom leveranciers en de prijzen zijn in elke plaats weer anders. Dat heeft te maken met het feit dat er verscheidene beheerders service verlenen. Iedere afzonderlijke beheerder verwerkt eigen prijsstellingen voor transport van gas en stroom. De huidige elektriciteit netbeheerder in Ochamps is Gaselwest Wallonie. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Libin valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Gaselwest Wallonie. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen verholpen.

Feiten over Ochamps

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Libin
 • Populair merk: Brotje
 • Groene energie: 32,70%
 • Hoofdpostcode: 6890
 • Mazout consumptie: 1830 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Wallonie
 • Gasregio: Gaselwest Wallonie
 • Gastarief M3: €0,422
 • Stroomtarief kwh: €0,265
 • Gem. gasverbruik: 1465 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3330 kWh
energie-vergelijken-ochamps

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Als eerste je contactgegevens. Bijvoorbeeld de grootte van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In en rondom Ochamps ligt dat gemiddeld op circa 1465 m3 + 3330 kWh. Verbruik je geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het aantal kWh in dat je panelen opleveren. Alle ingevoerde gegevens werken door in het energietarief.

 3. Kies herkomst energie en abonnementsduur.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat dit dan open. Betreffende looptijd zijn er mogelijkheden voor 1 jarig tot 5 jarig of specifieke model (variabele) prijzen. Door de bank genomen kan het uit om elke 12 of 24 maanden een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Je gaat nu door naar de totaallijst met alle grote energiebedrijven. Bij elk pakket lees jij gegevens als herkomst van stroom en gas, looptijd contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Ochamps, en de welkomstkorting. Selecteer de partij die matcht met jouw wensenpakket.

 5. Regel online je overstap

  Een relevante actie in het lijstje? Klik op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de pagina van de leverancier. Dit kan zijn www.lampiris.be + www.trevion.be. De door jou gekozen maatschappij zet alles netjes voor jou om. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Ochamps


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €385 besparen. Daartegenover, wat zijn de andere opties om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hierna tref je 5 handige bespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: zet elektrische apparaten helemaal uit
 • Advies 2: niet een te grote koelkast kopen.
 • Bezuinigadvies 3: kies een waterbesparende douchekop
 • Praktische tip 4: zet apparaten nooit op stand-by stand
 • Praktisch advies 5: kies voor een buitenlamp met bewegingsmelder

Info over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is het moment om over te stappen? Onze energiespecialisten zeggen altijd: regel jaarlijks het overstappen in Ochamps. Daarna kun je profiteren van lage prijzen. Desalniettemin, kies een geschikt moment. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Onbepaalde tijd energiecontract? In zo’n situatie mag men switchen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Ben je nog nooit geswitcht? Dan is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een meerjarige contract of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dat creëert financiële transparantie, en je wordt niet extra belast wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen het modelcontract. Veelal vinden deze wijzigingen plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij het variabele alternatief is dus ook erg interessant wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En als je geluk hebt wordt je wel beloond met een nieuwe klanten korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiewereld werkt het zo: een contract voor meerdere jaren zijn vrijwel altijd duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Ochamps. Kies je voor een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daartegenover, bij een abonnement van 1 jaar krijg je alle jaren zo’n zeer interessante welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, normaal gesproken regelt je aanstaande energieleverancier de opzegging van de actuele contracten aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de goedkoopste of meest populaire leverancier. Bedrijven als OCTA+, ENGIE of natuurlijk Comfort Energy. Ook neem je een besluit over de ingangsdatum van het contract. Jullie geselecteerde aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan op de website van de leverancier?

Aan de hand van energiehunter.be vind je altijd de allerlaagste tarieven. Op het moment dat je navigeert naar www.elegant.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe is dit mogelijk? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Middels voordelige prijzen en goede welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Ochamps vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Ochamps en stap over naar de beste aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Ochamps

Veel aanbieders leveren onderwijl groene stroom in Ochamps. Toch zijn er diverse keuzes te maken. Hoe ze de groene stroom inkopen wijkt nogal af. Niet ieder “groene stroom” contract heeft ook echt een groene oorsprong. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onjuist neergezet als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat maatschappijen een groene strategie voeren? Selecteer dan de optie “100% groene stroom uit BE”. Dan kan je onvervalste groene energieleveranciers in Ochamps vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Rondom de gemeente Libin kennen we vele activiteiten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Neem bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 6890. In deze buurt kan je steeds vaker heel gunstig meedraaien in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook stimuleert de gemeente ons om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen 30 jaar moet Luxemburg eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk ook de Belangrijke energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk details over Eneco prijzen.