Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Jehonville

Meteen energie vergelijken in Jehonville? Geholpen door onze vergelijker ontdek je gemakkelijk alle beschikbare energie aanbieders als o.a. Mega en Lampirus. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw gas- en stroomverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Jehonville de laagste prijs hanteert. Voorts tref je via de energievergelijker bruikbare info over onderwerpen als verschillende aanbieders en info over het gasvrij maken van jouw woning. Daarbij verschaffen wij jou tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Bertrix
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Wallonie
Netbeheerder AardgasGaselwest Wallonie
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,417
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,260
Gemiddeld verbruik: 1440 m3 en 3305 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire bedrijven onder elkaar
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Enorme besparingen tot wel € 460,00.

Moeiteloos overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Jehonville?

Er zijn flink wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Jehonville. Van Engie tot bijvoorbeeld Watz, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Op dit ogenblik moet je een keuze maken uit ruim 40 energie aanbieders. Deze aanbieders werken uitsluitend met de infrastructuur van Gaselwest Wallonie. Voor internetgebruikers is het lastig om handmatig alle prijzen te vergelijken. Daarvoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Benieuwd welke gas & stroom leveranciers actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Jehonville is in juni 2024? Vul gemakkelijk de eigen gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en regel het overstappen direct. Check daarnaast de 5 nuttige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Evenwel, gas & stroom aanbieders kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In het geval van een storing, dan is het wenselijk dat dit adequaat wordt opgelost. Oftewel: kijk ook naar service. Uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een betaalbaar energiecontract. En dat is meer dan logisch. Door gebruik te maken van de vergelijkingstool tref je vlug de goedkoopste energieleverancier van Jehonville, die past bij jouw plaatje. Zoeken op unieke aspecten? Dit is zelfstandig in te regelen. Door middel van jouw input in de Energiehunter vinden jullie zonder problemen een energiecontract dat aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Jehonville

 • Engie: Reken jouw energiekoste online uit
 • OCTA+: Energiepunten sparen
 • Lampiris: Uitstekende klantenservice
 • MEGA: Blog met handige bespaartips
 • Essent: Inzicht in energiegebruik
 • Eneco: Ook modelcontracten
 • Luminus: Transparant en eerlijk
 • Elegant: Gemakkelijke verhuisservice
 • Watz: Altijd bereikbaar
 • Wase Wind: Waar loyale klanten worden beloond
 • Comfort Energy: Verstand van (duurzame) energie
 • Poweo: Grip op verbruik en de kosten

Wat kost energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juni 2024)

De voorwaarden van gas en stroom maatschappijen en de vergoedingen zijn anders per regio. Dit komt doordat er verschillende beheerders op deze markt werken. Iedere gas en stroom beheerder hanteert eigen prijsstrategieën voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Jehonville betreft Gaselwest Wallonie. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Bertrix is de aardgas netbeheerder Gaselwest Wallonie. Bij een storing wordt dit door hen verholpen.

Feiten en cijfers Jehonville

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Bertrix
 • CV Merk: Bosch
 • Aandeel groen: 32,20%
 • Hoofdpostcode: 6880
 • Verbruik stookolie: 1780 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Gaselwest Wallonie
 • Gasregio: Gaselwest Wallonie
 • Gastarief M3: €0,417
 • Stroomtarief kwh: €0,260
 • Gem. gasverbruik: 1440 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3305 kWh
energie-vergelijken-jehonville

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Allereerste jouw basisgegevens. Bijvoorbeeld het aantal bewoners, en postcode + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de regio Jehonville ligt dit gemiddeld op 1440 m3 en 3305 kWh. Woon jij volledig gasloos? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Zonnepanelen op je dak? Vul het totale kWh in dat je panelen opleveren. Deze aspecten hebben invloed op jouw energierekening.

 3. Kies herkomst energie en de contractlooptijd.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Ben jij neutraal? Je kunt deze stap dan overslaan. Rondom contracten kan je kiezen voor 1, 3, of 5 jaar, en flexibele model-abonnementen. Doorgaans is het voordeliger om ieder jaar over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Wat daarna komt is de resultaatpagina met alle populaire aanbieders van energie. Van elk pakket check jij details zoals herkomst van stroom en gas, looptijd abonnement, de kostprijs van gas en elektra in Jehonville, en de welkomstbonus. Selecteer de organisatie die past bij jouw wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een populaire leverancier gespot? Klik op ‘Bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de webpagina van het energiebedrijf. Zoals www.essent.be of www.comfortenergy.be. De door jou gekozen energieleverancier neemt het papierwerk uit handen. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Jehonville


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan tot wel €305 opleveren. Evenwel, kan ik nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hierna vind jij 5 concrete tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Tip 1: zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent
 • Bespaartip 2: zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet.
 • Bezuinigtip 3: bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is.
 • Bezuinigadvies 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Tip 5: neem een klokthermostaat

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze overstap-medewerkers vinden: ga elke jaar opnieuw overstappen in Jehonville. Daarna kun je profiteren van lage prijzen. Belangrijk, dit is niet op elk moment mogelijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met bepaalde looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Heb jij een modelcontract? In zo’n situatie mag men overstappen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder overgestapt? Waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft nooit extra te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij de modelovereenkomst. Gewoonlijk worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd begin januari en rond juli. Binnen deze flex-overeenkomst werkt in jouw voordeel als de kosten van gas en stroom dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij het direct duidelijk is hoeveel je gaat betalen. En vaak wordt je ook tegemoet gekomen met een aantrekkelijke bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energiewereld geldt in beginsel: meerjarige contracten zijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Jehonville. In het geval van een lang contract zijn de tarieven wel iets lager. Desondanks, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij elk jaar deze dergelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, meestal verwerkt je geselecteerde gas en stroom maatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de voordeligste energieaanbieder. Bijv. Luminus, ENGIE en ZENO. Daarnaast bespreek je de startdatum van het abonnement. Je aankomende gas en stroom aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan op de website van de leverancier?

Geholpen door www.energiehunter.be ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.wasewind.be, dan valt al gauw op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe komt dat? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Aan de hand van lagere tarieven en hoge welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Jehonville vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Jehonville en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Jehonville

Bijna alle energiemaatschappijen ondersteunen vandaag de dag groene stroom in Jehonville. Rondom dit thema is hier veel variatie in mogelijk. De manier waarop groene stroom tot stand komt varieert per leverancier. Niet ieder “groene energie” contract komt 100% groen tot stand. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ongeoorloofd 100% duurzaam genoemd. Wil je er op gerust zijn dat maatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Neem dan uiteraard voor “Groene energie uit NL”. Daarna kan je echte groene energieleveranciers in Jehonville vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Maak jouw regio groener
In de gemeente Bertrix zien we nogal wat initiatievendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Neem bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 6880. In deze plaats kan je soms extra voordelig meedelen in duurzaamheidsprojecten in de regio. Uiteraard is het aan te raden om zelf maatregelen te treffen. In een korte tijd moet Luxemburg energieneutraal zijn (los van gas). Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen installeren
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Integreren van de zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En de gouden stelregel: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Bekijk ook Elegant duurzame energie.