Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Awenne

Gemakkelijk energie vergelijken in Awenne? Via de Energiehunter achterhaal je gemakkelijk alle beschikbare bedrijven. Je kunt denken aan Mega en Antargaz. Schets jouw situatie, voer het verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Awenne de laagste prijs biedt. Tevens tref je op deze pagina uitgebreide informatie over onderwerpen zoals leveranciers en verschillende contracttypes. Bovendien geven we 5 tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Saint-Hubert
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Wallonie
Netbeheerder AardgasGaselwest Wallonie
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,411
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,254
Gemiddeld verbruik: 1410 m3 en 3490 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote organisaties bij elkaar
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Eenvoudig besparen tot wel € 280,00.

Probleemloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Awenne?

Er zijn flink wat energieleveranciers voorhanden in Awenne. Dat gaat van Lampirus tot Watz, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Op dit ogenblik tellen we ruim 20 providers. Deze aanbieders zijn allemaal aangesloten op de infrastructuur van Gaselwest Wallonie. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Daarvoor hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Weten welke gas en stroom maatschappijen er beschikbaar zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Awenne is die past bij jouw verbruik? Voer hierna jouw eigen gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en regel jouw overstap eenvoudig online. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desondanks, gas en stroom leveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. Tijdens een gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Kortom: kijk ook naar service. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen een energieleverancier die niet te duur is! Dit geldt uiteraard altijd. Door middel van de energietarievenvergelijker check je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Awenne, die aansluit op jouw wensen. Heb jij bepaalde wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Door middel van selecties in de tool bekijk je simpel en snel een contract dat naadloos aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Awenne

 • Engie: Een passend contract voor elk huishouden
 • OCTA+: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Lampiris: Eenvoudig verbruik inzien
 • MEGA: Transparant en eerlijk
 • Essent: Eigen account
 • Eneco: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Luminus: Online grip op je kosten
 • Elegant: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Watz: Volledig Belgische onderneming
 • Wase Wind: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Comfort Energy: Contact via telefoon, mail en social media
 • Poweo: Verschillende termijnen

Wat betaal ik voor energie in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van gas en stroom aanbieders en de vergoedingen kunnen verschillen per locatie. De reden hiervan is dat er verschillende beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere netbeheerder verwerkt weer andere tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Awenne is Gaselwest Wallonie. De tarieven voor zo’n netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Saint-Hubert is de aardgas netbeheerder Gaselwest Wallonie. Bij een storing wordt dit door hen verholpen.

Cijfers en feiten Awenne

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Saint-Hubert
 • Populaire CV: De Dietrich
 • Aandeel groen: 31,60%
 • Postcode: 6870
 • Aantal mazout liters: 1720 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Wallonie
 • Gasregio: Gaselwest Wallonie
 • Gastarief M3: €0,411
 • Stroomtarief kwh: €0,254
 • Gem. gasverbruik: 1410 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3490 kWh
energie-vergelijken-awenne

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Als eerste je huis en woningdetails. Dit zijn grootte van het gezin, en je adresgegevens.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In en rondom Awenne is dit gemiddeld zo’n 1410 m3 + 3490 kWh. Gebruik jij geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze factoren bepalen de kosten van energie.

 3. Selecteer herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Inzake contracttermijn kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 3, of 5 jaar, en specifieke model (variabele) prijzen. In algemene zin loont het om jaarlijks een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Energie vergelijken

  In de volgende stap vind je een lijst met alle grote energie aanbieders. Van elk pakket achterhaal jij voorwaarden aangaande type stroom/gas, duur van het contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Awenne, en de welkomstkorting. Selecteer de partij die rijmt met jouw zoekopdracht.

 5. Regel online je overstap

  Een geldige prijsaanbieding tussen de resultaten? Druk op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de afsluitpagina van de energiemaatschappij. Bijvoorbeeld www.lampiris.be en ook www.zeno.be. De gekozen aanbieder zegt jouw huidige contract op. Altijd zekerheid van gas en stroom in Awenne


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €365 bonus betekenen. Daarentegen, wat zijn de andere opties om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op deze pagina tref jij vijf energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktisch advies 1: ventileer kort en bewust
 • Bezuinigadvies 2: zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet.
 • Bezuinigadvies 3: aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten.
 • Bezuinigadvies 4: elektrische apparaten niet op stand-by laten staan.
 • Bespaartip 5: plaats zoveel mogelijk spaar- en ledlampen

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze experts geven als tip: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Awenne. Daarna realiseer je de hoogste besparing. Let op, kies een geschikt moment. Loopt jouw contract bijna af? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat geval kun je overstappen van aanbieder, zonder boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In zo’n geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zin dit de twee opties: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel gedurende de contractperiode. Normaal worden deze prijs-updates gedaan op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij een variabel contract kan dus uit op het moment dat gas en elektra prijsgunstiger worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En misschien ontvang je ook wel een aantrekkelijke bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiewereld hanteren we: meerjarige contracten zijn prijziger dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Awenne. Ga je voor een meerjarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daartegenover, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je alle jaren zo’n hoge welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, meestal verwerkt jouw aanstaande gas en stroom aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de beste partij. Onder andere Eneco, ENGIE + Energy People. Ook beslis je over de datum waarop het contract van start gaat. Jouw toekomstige leverancier zal precies op die dag starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Door gebruik te maken van de Energiehunter check je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.belpower.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe is dit mogelijk? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Geholpen door voordelige tarieven en hoge welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Op basis daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Awenne vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Awenne en ontdek de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Awenne

Bijna alle bedrijven bieden onderhand groene stroom in Awenne. Op dit gebied zijn er veel verschillen. Hoe ze de groene stroom inkopen varieert per leverancier. Niet elk groene energie label is daadwerkelijk groen. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt foutief geprofileerd als groen of duurzaam. Er zeker van zijn dat energiemaatschappijen een groene strategie voeren? Selecteer in dit geval een filter voor “Groen gas/elektra uit België”. Jij kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Awenne vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
Rondom de gemeente Saint-Hubert zien we allerlei initiatievenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 6870. In deze omgeving kan je steeds vaker tegen een gunstig tarief meedelen in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook ziet de gemeente graag dat we minder energie in huis te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Luxemburg de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen installeren
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En ook belangrijk: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check ook onze Vijf praktische bespaartips en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Bekijk details over OCTA+ duurzame energie.