Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Assenois

Snel online energie vergelijken in Assenois? Geholpen door energiehunter.be check je snel en simpel alle verkrijgbare energiebedrijven als bijv. Watz & Antargaz. Specificeer jouw situatie, schat jouw verbruik, en bekijk welke energieleverancier in Assenois de beste deal heeft! Bovendien vergaar je via onze vergelijker waardevolle informatie over onderwerpen als het ideale overstapmoment en salderen. Daarbij verschaffen wij jou tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Léglise
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Wallonie
Netbeheerder AardgasGaselwest Wallonie
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,406
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,289
Gemiddeld verbruik: 1590 m3 en 3465 kwh
Populaire aanbiederEneco

Supersnel vergelijken

 • Alle grote maatschappijenonder elkaar
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Gemiddelde besparing van € 455,00.

Probleemloos overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Assenois?

We zien nogal wat energieleveranciers beschikbaar in Assenois. Dat loopt uiteen van Lampirus tot een speler als Luminus, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Hedendaags heb je de keuze uit zo’n 30 energieleveranciers. Zij lopen allemaal via het netwerk van Gaselwest Wallonie. Het is niet te doen om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In deze context is de energiesimulator toe te passen. Benieuwd welke maatschappijen in deze regio actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Assenois is voor jouw verbruik? Voer gelijk je persoonlijke gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel jouw overstap eenvoudig online. Ga door naar de 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desalniettemin, gas & stroom maatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. Is er sprake van gas- en stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er meteen transparantie is. Conclusie: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen met een eigen huis een goede én goedkope maatschappij. Dat is logisch natuurlijk. Met behulp van onze energie vind je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Assenois, die past bij jouw plaatje. Specifieke wensen? Dat is mogelijk. D.m.v filteren in de tool bekijk je moeiteloos een abonnement dat naadloos aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Assenois

 • Engie: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • OCTA+: Goed bereikbare klantendienst
 • Lampiris: Diverse looptijden
 • MEGA: Grip op verbruik en de kosten
 • Essent: Online grip op je kosten
 • Eneco: Waar loyale klanten worden beloond
 • Luminus: Online account
 • Elegant: Ook met zonnepanelen
 • Watz: Exclusieve aanbiedingen
 • Wase Wind: Denkt met jou mee over besparen
 • Comfort Energy: Verstand van zaken!
 • Poweo: Blog met handige bespaartips

Wat betaal ik voor energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van energie-organisaties en de vergoedingen wijken vaak af per plaats. Dat zit’m in het feit dat er diverse beheerders van het net op deze markt werken. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas wordt gekenmerkt door weer andere tarieven voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van stroom in Assenois heet Gaselwest Wallonie. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Léglise wordt transport van het aardgas beheerd door Gaselwest Wallonie. Bij problemen in het netwerk dienen zij dit op te lossen.

Stats & Facts Assenois

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Léglise
 • Populaire CV: Watts
 • Groene energie: 31,10%
 • Centrale postcode: 6860
 • Mazout verbruik: 1670 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Wallonie
 • Gasregio: Gaselwest Wallonie
 • Gastarief M3: €0,406
 • Stroomtarief kwh: €0,289
 • Gem. gasverbruik: 1590 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3465 kWh
energie-vergelijken-assenois

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Als eerste de basisinformatie. Dit zijn het aantal bewoners, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Assenois is het gemiddelde verbruik ong. 1590 m3 en nog eens 3465 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Zonnepanelen op je dak? Kies het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Deze aspecten beïnvloeden het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer soort energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt het voor jou niet uit? Laat deze optie achterwege. Betreffende abonnementen kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 t/m 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Meestal is het gunstiger om eens in de 12 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Wat volgt is een handig overzicht met alle populaire leveranciers en contracten. Van alle abonnementen bekijk jij specificaties zoals type stroom/gas, looptijd abonnement, de kostprijs van gas en elektra in Assenois, en de overstapbonus. Kies de partij die overeenkomst met jouw budget.

 5. Ga overstappen via internet

  Een relevante aanbieding gevonden? Druk op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de aanvraag-pagina van de leverancier. Bijv. www.lampiris.be of www.belpower.be. Jouw aanstaande energie-partij zet alles netjes voor jou om. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Assenois


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €250 winst geven. Maar, kan ik nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Onderstaand profiteer je van 5 bruikbare tips & tricks waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktisch advies 1: beperkt elektrisch bijverwarmen
 • Bespaaradvies 2: koop een energiezuinige wasmachine of vaatwasser
 • Praktische tip 3: zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat.
 • Bespaartip 4: gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden.
 • Advies 5: een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is een geschikt moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be adviseren: regel jaarlijks het overstappen in Assenois. Dan bespaar je het meeste geld. Alleen, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Zit je nog vast aan een contract? Dan moet je wellicht nog even wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt dan meteen overstappen, en hoef je nooit een boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een contract voor meerdere jaren of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je 2 opties: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bij te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij de modelovereenkomst. In algemene zin worden de prijzen aangepast begin januari en rond juli. Bij variabele prijzen wordt je dus ook ‘beloond’ als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En daarnaast is er sprake van een scherpe welkomstbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energiewereld geldt in beginsel: een contract voor meerdere jaren kunnen qua prijs niet concurreren met verscheidene kortlopende energiecontracten voor Assenois. Bij een langdurig contract zijn de tarieven wel iets lager. Daartegenover, bij 1 jarige contracten krijg je jaarlijks een persoonlijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, in de regel verzorgt de aanstaande gas en stroom maatschappij het opzeggen van het huidige contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de prijzen en selecteer de goedkoopste of meest populaire energieaanbieder. Bijv. OCTA+, Lampiris of Antargaz. Ook bepaal je de startdatum van het abonnement. Je toekomstige energie-aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan op de website van de leverancier?

Dankzij www.energiehunter.be vind je altijd de laagste prijzen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.ebem.be, dan kom je tot de ontdekking dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is daarvan de reden? Fluitje van een cent: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Door gebruik te maken van voordelige prijzen en goede welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door het resultaat daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Assenois vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Assenois en zoek het juiste contract voor je huishouden

Duurzame energie in Assenois

Het gros van de energieleveranciers bieden ondertussen groene stroom in Assenois. Echter kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De herkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet ieder groene stroom contract kent ook echt een groene bron. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte geprofileerd als groen of duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat energie aanbieders een groen beleid hanteren? Gebruik dan het filter “Groen uit België”. In de volgende stap kan jij erkende groene energieleveranciers in Assenois vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de streek van de gemeente Léglise onderscheiden we allerlei projectenmet een focus op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 6860. In deze buurt kan je meer en meer extra voordelig meedelen in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij thuis minder energie te verbruiken. In 2050 moet Luxemburg eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En het ligt voor de hand: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check de Belangrijke energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Doorzoek informatie over Poweo vergelijken.