Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Framont

Snel online energie vergelijken in Framont? Met behulp van de Energiehunter ontdek je eenvoudig alle bekende bedrijven als Watz en Belpower. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Framont de scherpste prijs kan bieden. Verder tref je via de Energiehunter belangrijke informatie over zaken als verbruik in de regio en de slimme meter. Daarnaast bieden wij een aantal tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Paliseul
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Wallonie
Netbeheerder AardgasGaselwest Wallonie
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,404
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,287
Gemiddeld verbruik: 1580 m3 en 3455 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote providers naast elkaar
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Enorme besparingen tot wel € 320,00.

Moeiteloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Framont?

Er zijn flink wat energieleveranciers actief in Framont. Dat loopt van Lampirus tot bijvoorbeeld OCTA+, er zijn opties bij de vleet. Op dit moment is het aanbod ongeveer 20 maatschappijen. Deze maatschappijen werken allemaal op basis van het stroom- en gas netwerk van Gaselwest Wallonie. Het is niet te doen om zelf alle tarieven te vergelijken. Hiervoor hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Nieuwsgierig welke gas en stroom organisaties er beschikbaar zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Framont voor jou is? Geef eenvoudig de eigen gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel jouw overstap eenvoudig online. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en in de winter is het lekker warm in huis. Daarentegen, gas en stroom organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. Is er sprake van een stroom- of gasstoring, dan is het wenselijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Met andere woorden: kijk verder dan de tarieven. Alles bij elkaar genomen zoekt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En wij begrijpen dat! D.m.v de vergelijkingstool tref je vlug de goedkoopste energieleverancier van Framont, die past bij jouw plaatje. Unieke behoeften? Dat is geen probleem! D.m.v selecties in de tool ontdek je verrassend eenvoudig een energieproduct dat matcht met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Framont

 • Engie: Reken jouw energiekoste online uit
 • OCTA+: Diverse looptijden
 • Lampiris: Vijfsterrenservice op maat
 • MEGA: Handige website
 • Essent: Ook modelcontracten
 • Eneco: Altijd inzicht in het verbruik
 • Luminus: Eigen account
 • Elegant: Prima klantendienst
 • Watz: Duidelijke website
 • Wase Wind: Grip op verbruik en de kosten
 • Comfort Energy: Online prijs berekenen
 • Poweo: Eerlijk en transparant

Hoe hoog bedragen de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van energiebedrijven en de energiekosten zijn weer anders per regio. De achterliggende reden is dat er veel beheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas wordt gekenmerkt door eigen prijsstrategieën voor de transport van elektra en gas. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Framont betreft Gaselwest Wallonie. De kosten voor het beheer van het netwerk zijn per regio weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Paliseul valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Gaselwest Wallonie. Bij een storing zullen zij dat oplossen.

Stats & Facts Framont

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Paliseul
 • Populair merk: Rendamax
 • Aandeel duurzaam: 30,90%
 • Postcode: 6853
 • Mazout consumptie: 1650 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Wallonie
 • Gasregio: Gaselwest Wallonie
 • Gastarief M3: €0,404
 • Stroomtarief kwh: €0,287
 • Gem. gasverbruik: 1580 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3455 kWh
energie-vergelijken-framont

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Natuurlijk je huis en woningdetails. Hiermee bedoelen we omvang van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Schat jouw verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Framont is dat gemiddeld 1580 m3 en 3455 kWh. Verbruik je geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Sprake van zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je panelen opleveren. Deze details hebben effect op jouw energierekening.

 3. Selecteer soort energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat dit dan open. Betreffende contracten kun jij opties nemen van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of specifieke model (variabele) prijzen. In de regel is het slim om eens per jaar een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de resultaatpagina met alle interessante leveranciers en contracten. Bij alle abonnementen zie jij gegevens met betrekking tot soort energie, duur van het contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Framont, en de overstapbonus. Kies de leverancier die rijmt met jouw voorwaarden.

 5. Regel online je overstap

  Een geldige korting tussen de resultaten? Klik op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de webpagina van de aanbieder. Bijvoorbeeld www.engie.be + www.eneco.be. De nieuwe energieonderneming neemt het administratieve deel voor zich. Altijd zekerheid van gas en stroom in Framont


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €380 voordeel geven. Desondanks, wat kan je nog meer doen voor een lagere energierekening? Hierna tref jij vijf energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: korter douchen
 • Bespaaradvies 2: zorg dat je koelkast goed sluit.
 • Praktische tip 3: sloffen dragen in huis.
 • Bezuinigadvies 4: een volle koelkast blijft gemakkelijker koud dan een lege
 • Bezuinigadvies 5: zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om de overstap te regelen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze specialisten zijn erover eens: maak een sport van het overstappen in Framont. Zodoende bespaar je het meeste geld. Desondanks, let wel even op wanneer je dit doet. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt dan meteen overstappen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder overgestapt? In dat geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energieprijzen of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je 2 opties: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelovereenkomsten. In de regel wijzigen leveranciers hun variabele tarieven begin januari en rond juli. Binnen deze flex-overeenkomst kan positief uitvallen wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat de kosten gaan zijn. En tevens ontvang je ook wel een nieuwe klanten korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiemarkt is het principe: contracten voor een langere periode zijn duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Framont. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Toch, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je elk jaar deze dergelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, normaal gesproken verzorgt je toekomstige aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst via de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle aanbieders en selecteer de goedkoopste of meest populaire partij. Onder andere Eneco, Essent en ook Comfort Energy. Hierna bepaal je de ingangsdatum (start levering). Jullie nieuwe gas en stroom aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan het bedrijf zelf?

Aan de hand van de energievergelijker ontdek je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.elegant.be, dan ontdek je dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is daarvan de reden? Super simpel: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Geholpen door goedkope tarieven en hoge welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Op basis daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Framont vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Framont en sluit een goed abonnement af voor jouw gezin

Duurzame energie in Framont

De meeste leveranciers verschaffen inmiddels groene stroom in Framont. Op dit gebied zijn er diverse keuzes te maken. De herkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet elk groene stroom label is ook echt groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ten onrechte geprofileerd als groen of duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat energie aanbieders 100% transparant zijn? Gebruik dan de optie “Groen uit NL”. Je kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Framont vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de omgeving van de gemeente Paliseul zien we diverse projectendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Neem bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 6853. In deze plaats kan je in toenemende mate met financiële bonussen meedraaien in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om thuis minder energie te verbruiken. In 2050 moet Luxemburg helemaal energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isolatie van de woning
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler installeren
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En niet te vergeten: minder energie verbruiken! Check ook onze 5 nuttige energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Bekijk details over Comfort Energy vergelijken.