Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Paliseul

Meteen energie vergelijken in Paliseul? Dankzij energiehunter.be doorzoek je probleemloos alle verkrijgbare bedrijven. Je kunt denken aan Luminus en Lampirus. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Paliseul het goedkoopste contract aanbiedt. Verder lees je via de Energiehunter bruikbare info over zaken als onderwerpenen verschillende contractsoorten. Voorts bieden wij een aantal tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Paliseul
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,446
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,266
Gemiddeld verbruik: 1545 m3 en 3325 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Makkelijk vergelijken

 • Alle erkende aanbieders naast elkaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Enorme besparingen tot wel € 470,00.

Zonder problemen overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Paliseul?

Wij zien best veel energieleveranciers actief in de regio Paliseul. Dat gaat van Eneco tot Mega, er zijn meer leveranciers dan ooit. Tegenwoordig moet je een keuze maken uit ruim 25 organisaties. Deze energieleveranciers werken uitsluitend met het netwerk van Ieh. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Daarvoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Uitzoeken welke gas & stroom organisaties actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Paliseul is voor jouw verbruik? Vul moeiteloos de gevraagde gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap meteen over. Overtuigd? Lees de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je je hebt altijd licht, en in de winter is het lekker warm in huis. Evenwel, gas & stroom leveranciers kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er een stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Met andere woorden: staar je niet blind op tarieven. Ten slotte wil iedereen met een eigen huis een energieleverancier die niet te duur is! En dat is meer dan logisch. Dankzij de energiehunter achterhaal je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Paliseul, die matcht met jouw verbruik. Specifieke wensen? Dit is natuurlijk een optie. Middels selecties in de energievergelijker zoek je moeiteloos een product dat past bij jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Paliseul

 • Engie: Blog met handige bespaartips
 • OCTA+: Gemakkelijke verhuisservice
 • Lampiris: Eerlijk en transparant
 • MEGA: Verschillende termijnen
 • Essent: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Eneco: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Luminus: 161 windturbines, 7 waterkrachtcentrales en 2 thermische centrales
 • Elegant: Waar loyale klanten worden beloond
 • Watz: Online facturen bekijken
 • Wase Wind: Altijd inzicht in het verbruik
 • Comfort Energy: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Poweo: Positieve energie

Hoe duur is energie in onze straat? (Prijzen maart 2024)

De condities van gas en stroom leveranciers en de vergoedingen wijken vaak af per plaats. Dit komt doordat er verschillende beheerders van het net diensten leveren. Iedere gas en stroom beheerder heeft weer zijn eigen prijzen voor transport. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Paliseul betreft Ieh. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Paliseul is de huidige netbeheerder van het aardgas Niet Beschikbaar. Bij problemen met het gas lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten en cijfers Paliseul

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Paliseul
 • Populaire CV: Ferroli
 • Aandeel groen: 0,398%
 • Postcode: 6850
 • Aantal mazout liters: 2870 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,446
 • Stroomtarief kwh: €0,266
 • Gem. gasverbruik: 1545 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3325 kWh
energie-vergelijken-paliseul

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Situatieschets

  Je begint altijd met de basisinformatie. Bijvoorbeeld gezinssamenstelling, de postcode en het huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In Paliseul gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1545 m3 en 3325 kWh. Bezit je een gasloze woning. Kies dan voor ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er jaarlijks wordt opgewekt. Dit alles beïnvloeden de energiekosten.

 3. Selecteer type energie een duur van het abonnement.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Geen voorkeur? Sla dit dan over. Rondom prijszekerheid kan je kiezen voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of wisselende korte termijn modelcontracten. Doorgaans is het slim om ieder jaar over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je ziet nu een overzicht met alle grote aanbieders + contracten. Van ieder contract lees jij details met betrekking tot type energie, type contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Paliseul, en de welkomstkorting. Kies de aanbieder die overeenkomst met jouw wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een relevante aanbieder gevonden? Druk op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de leverancier. O.a. www.lampiris.be en ook www.wasewind.be. Jouw toekomstige energie-partij zet alles netjes voor jou om. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Paliseul


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan wel €300 opleveren. Desondanks, is er nog meer mogelijk om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hieronder check je 5 handige bespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigadvies 1: neem een waterbespaarder
 • Tip 2: gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren.
 • Bezuinigtip 3: sloffen dragen in huis.
 • Bespaartip 4: een hr-ketel gebruiken.
 • Bespaaradvies 5: profiteer van gratis daglicht

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wat is een geschikt moment om over te stappen? De energiehunters geven als tip: probeer elke 12 maanden; overstappen in Paliseul. Zodanig realiseer je de hoogste besparing. Toch, dit is niet op elk moment mogelijk. Einde contract in zicht? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Is je contract nog niet afgelopen? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract voor onbepaalde duur? In zo’n situatie mag men wisselen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder van leverancier gewisseld? In dat geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energietarieven nemen of overeenkomst met flex-tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je wordt niet extra belast mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelcontracten. Meestal vinden deze wijzigingen plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij een variabel contract kan dus uit op het moment dat de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je exact weet wat de kosten gaan zijn. En vaak krijg je ook nog eens een nieuwe klanten bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In het energielandschap geldt in beginsel: contracten voor een langere periode kunnen qua prijs niet concurreren met diverse kortlopende energiecontracten voor Paliseul. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daarentegen, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je alle jaren deze aantrekkelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, meestal verwerkt de aanstaande energie-aanbieder de opzegging van de actuele contracten met de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en neem de beste partij. Denk aan Eneco, Lampiris of natuurlijk Aspiravi. Ook kies je de datum waarop het contract van start gaat. Je toekomstige energie-organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan op de website van de leverancier?

Aan de hand van onze vergelijker vind je altijd de laagste prijzen. Op het moment dat je navigeert naar www.luminus.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is daarvan de reden? Heel eenvoudig: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Middels lage prijzen en scherpe welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Paliseul vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Paliseul en stap over naar de beste aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Paliseul

Bijna alle energie aanbieders leveren ondertussen groene stroom in Paliseul. Op dit gebied kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe ze de groene stroom inkopen loopt zeer uiteen. Niet alle groene stroom komt 100% groen tot stand. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem “groen” genoemd. 100% zeker weten dat energiemaatschappijen een groene strategie voeren? Selecteer in dit geval de optie “100% groene stroom uit BE”. Dan kan je echte groene energieleveranciers in Paliseul vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In en rondom de gemeente Paliseul bestaan er tegenwoordig diverse plannen met doelstellingen voor duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 6850. In de regio kan je in toenemende mate zeer betaalbaar meedelen in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om het eigen energieverbruik gaan beperken. Op termijn moet Luxemburg eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Het huis isoleren
 • Integreren van zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En het ligt voor de hand: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check de Belangrijke energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Check ook Lampirus duurzame energie.


Alle plaatsen in deze gemeente