Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Maissin

Direct energie vergelijken in Maissin? Middels de energievergelijker tref je overzichtelijk alle verkrijgbare aanbieders. Je kunt denken aan OCTA+ & Belpower. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw verbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Maissin prijstechnisch het meest interessant is. Daarnaast vind je op onze website praktische informatie over thema’s zoals onderwerpenen alternatieven voor de CV-ketel. Ook vind je hier een lijstje met 5 tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Paliseul
Netbeheerder Elektra:Simogel
Netbeheerder AardgasGaselwest Wallonie
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,402
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,285
Gemiddeld verbruik: 1570 m3 en 3445 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle providers naast elkaar
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 410,00.

Zonder problemen overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Maissin?

Wij zien steeds meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Maissin. Dat loopt van Eneco tot aanbieders zoals Comfort Energy, het aantal aanbieders was nooit zo groot. In juli 2024 heb je de keuze uit zo’n 25 organisaties. Zij maken allemaal gebruik van het gas- en stroom netwerk van Simogel. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle tarieven te vergelijken. Daarvoor bieden wij de energiesimulator. Achterhalen welke gas en stroom maatschappijen je kunt kiezen? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Maissin is in juli 2024? Vul eenvoudig de eigen gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en regel het overstappen direct. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je ook klant bent, je je hebt altijd licht, en de verwarming werkt wanneer nodig. Evenwel, gas en stroom leveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. Is er sprake van een stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Het punt is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Onderaan de streep zoekt elke Belg niet teveel betalen voor energie. Dat is nooit anders geweest. Geholpen door de energievergelijker vind je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Maissin, specifiek voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is mogelijk. Via de keuzevakjes in onze vergelijker achterhaal jij moeiteloos een energieovereenkomst dat in lijn is met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Maissin

 • Engie: Meer dan alleen een energiecontract
 • OCTA+: 100% belgische stroom
 • Lampiris: Inzicht in energiegebruik
 • MEGA: Altijd inzicht in het verbruik
 • Essent: Blog met handige bespaartips
 • Eneco: Eenvoudig verbruik inzien
 • Luminus: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Elegant: Contact via telefoon, mail en social media
 • Watz: Meerdere contracten
 • Wase Wind: Eigen account
 • Comfort Energy: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Poweo: Blog met handige bespaartips

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van organisaties en de onkosten zijn in elke plaats weer anders. Dat zit’m in het feit dat er veel beheerders van het net diensten leveren. Iedere beheerder van het net verwerkt eigen prijsstellingen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Maissin betreft Simogel. De tarieven van het netbeheerder wisselen per postcodegebied. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Paliseul is de aardgas netbeheerder Gaselwest Wallonie. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen verholpen.

Kerngegevens Maissin

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Paliseul
 • CV Merk: Pelgrim
 • Groene energie: 30,70%
 • Postcode: 6852
 • Mazout: 1630 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Simogel
 • Gasregio: Gaselwest Wallonie
 • Gastarief M3: €0,402
 • Stroomtarief kwh: €0,285
 • Gem. gasverbruik: 1570 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3445 kWh
energie-vergelijken-maissin

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Begin met de standaard informatie. Daarmee wordt bedoeld; samenstelling huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de omgeving Maissin is dat gemiddeld 1570 m3 en 3445 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb je zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je genereert. Deze aspecten dragen bij aan jouw energierekening.

 3. Specificeer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Denk dan onder andere aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van abonnementen kun jij opties nemen van 1 jarig tot 5 jarig of wisselende korte termijn modelcontracten. Door de bank genomen is het slim om eens per jaar weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Wat daarna komt is een tabel met alle beschikbare energieleveranciers. Bij alle pakketten tref je details over type stroom/gas, looptijd abonnement, de prijzen van gas en elektra in Maissin, en de eventuele korting. Selecteer de leverancier die overeenkomst met jouw wensenpakket.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een interessante aanbieding tussen de resultaten? Druk op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de relevante pagina op de website van de aanbieder. Bijvoorbeeld www.essent.be en www.eneco.be. De gekozen maatschappij neemt het papierwerk uit handen. Geen dag zonder gas of stroom in Maissin


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €280 besparen. Toch, kan ik nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hieronder tref jij 5 handige bespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaaradvies 1: een programmeerbare thermostaat
 • Bezuinigtip 2: houd koffie warm in de thermoskan
 • Advies 3: de verwarming uitzetten in kamers die waar je weinig komt.
 • Tip 4: koop een waterbesparende douchekop
 • Praktische tip 5: kies voor een duurzame spaar- of LED-lamp

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

We ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? De energiehunters zeggen altijd: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Maissin. Daarna betaal je het minst voor je energie. Desondanks, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je al overstappen. Zit je nog vast aan een contract? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt eerder overstappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? In zo’n situatie mag men overstappen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In dat geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Kiezen voor lange termijn of een modelovereenkomst?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens de contracttermijn. Doorgaans worden deze prijs-updates gedaan op 1 januari en op 1 juli. Bij variabele prijzen profiteer je dus ook als de energieprijzen dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En daarnaast wordt je wel beloond met een hoge overstapkorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energiewereld is de stelregel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Maissin. Bij een contract met een langere looptijd profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Toch, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij jaarlijks zo’n persoonlijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, normaal gesproken verwerkt jouw geselecteerde energie-aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de goedkoopste of meest populaire energiemaatschappij. Populaire bedrijven zijn Luminus, Essent en Eni. Hierna beslis je over het moment waarop het contract ingaat. De gekozen gas en stroom organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan via de site van de maatschappij?

Via energiehunter.be bekijk je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.elegant.be, dan ontdek je dat je daar veel duurder uit bent. Wat is daarvan de reden? Dat gebeurd overal: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Via lagere tarieven en flinke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En op die manier stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Maissin vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Maissin en sluit een goed abonnement af die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Maissin

Het gros van de aanbieders bieden inmiddels groene stroom in Maissin. Op dit front zijn er diverse keuzes te maken. De afkomst van groene stroom is zeer wisselend. Niet alle groene energie kent ook echt een groene bron. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk “groen” genoemd. De zekerheid hebben dat aanbieders 100% transparant zijn? Kies in dat geval de optie “Groene Energie uit België”. Vervolgens kan jij erkende groene energieleveranciers in Maissin vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In de omgeving van de gemeente Paliseul zien we steeds meer opdrachten rondom duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 6852. In deze regio kan je soms tegen een gunstig tarief meedraaien in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook ziet de gemeente graag dat we thuis minder energie te verbruiken. Rond 2050 moet Luxemburg energieneutraal zijn (los van gas). De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Installeren van zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Ga verder naar de Belangrijke energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Watz vergelijken.