Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Offagne

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Offagne? Aan de hand van energiehunter.be ontdek je eenvoudig alle verkrijgbare energiebedrijven als Mega en Comfort Energy. Vul de postcode en het huisnummer in, voer het verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Offagne prijstechnisch het meest interessant is. Verder vergaar je op deze pagina bruikbare informatie over thema’s als bijv. energiegebruik in de regio en tips om te besparen op energie. Bovendien vind je hier een lijstje met 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Paliseul
Netbeheerder Elektra:Simogel
Netbeheerder AardgasSimogel
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,4
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,283
Gemiddeld verbruik: 1560 m3 en 3435 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle bekende maatschappijennaast elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Bespaar tot wel € 450,00.

Probleemloos overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Offagne?

Er zijn best veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Offagne. Van Lampirus tot aanbieders zoals Watz, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Op dit ogenblik kun je kiezen uit circa 30 leveranciers. Deze leveranciers lopen allemaal via het netwerk van Simogel. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In deze context biedt onze energiesimulator de oplossing. Benieuwd welke gas en stroom aanbieders er beschikbaar zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Offagne is voor jouw situatie? Geef vlug jouw eigen gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap binnen 5 minuten over. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Maar, energiebedrijven handelen allemaal op hun eigen manier. In een situatie als een gasstoring, dan is het gewenst dat er snel een monteur komt. Oftewel: kijk verder dan de tarieven. Ten slotte wil iedereen een betaalbaar energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Met behulp van onze handige vergelijker check je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Offagne, die aansluit op jouw wensen. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is geen probleem! Met behulp van selecties in de energievergelijker bekijken jullie verrassend eenvoudig een overeenkomst dat in lijn is met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Offagne

 • Engie: Zelf verbruik in de gaten houden
 • OCTA+: Overzichtelijke contracten
 • Lampiris: Online account
 • MEGA: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Essent: Exclusieve aanbiedingen
 • Eneco: Eenvoudig verbruik inzien
 • Luminus: Verschillende termijnen
 • Elegant: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Watz: Gemakkelijke verhuisservice
 • Wase Wind: Alles beheren via de klantzone
 • Comfort Energy: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Poweo: Diverse looptijden

Wat zijn de actuele energieprijzen in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van energie-aanbieders en de prijzen variëren per postcodegebied. Dit komt doordat er verschillende beheerders verbonden zijn. Iedere netbeheerder hanteert eigen prijsstellingen voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Offagne betreft Simogel. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Paliseul is de huidige netbeheerder van het aardgas Simogel. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen geregeld.

Feiten over Offagne

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Paliseul
 • CV ketel: Nibe
 • Aandeel duurzaam: 30,50%
 • Centrale postcode: 6850
 • Verbruik Mazout: 1610 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Simogel
 • Gasregio: Simogel
 • Gastarief M3: €0,4
 • Stroomtarief kwh: €0,283
 • Gem. gasverbruik: 1560 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3435 kWh
energie-vergelijken-offagne

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Start met je woning en gezinssituatie. Dit zijn aantal gezinsleden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de regio Offagne is dat gemiddeld 1560 m3 en 3435 kWh. Heb jij een gasloze woning? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Zonnepanelen op je dak? Bereken het maximale kWh’s dat de zonnecellen renderen. Deze factoren zie je weer terug in de energiekosten.

 3. Kies herkomst energie een duur van het abonnement.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Aangaande prijszekerheid heb je de keuze uit o.a. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of modelcontracten. Door de bank genomen is het verstandig om jaarlijks over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Wat daarna komt is de resultaatpagina met alle grote aanbieders van energie. Bij elk abonnement zoek je specificaties met betrekking tot type energie, duur van het contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Offagne, en nieuwe contracten bonus. Kies de aanbieder die rijmt met jouw zoekopdracht.

 5. Stap online over

  Een mooie aanbieding gespot? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de webpagina van de energie-onderneming. Onder andere www.engie.be of natuurlijk www.wasewind.be. De door jou gekozen aanbieder regelt de overstap. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Offagne


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €395 opleveren. Evenwel, wil jij nog meer adviezen voor lagere maandlasten? Onderstaand lees je 5 handige bespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: meer truien en dekens gebruiken
 • Praktische tip 2: maak van je koelkast geen iglo.
 • Bezuinigtip 3: niet een te grote pan gebruiken.
 • Bezuinigadvies 4: zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken.
 • Tip 5: gooi de wastrommel altijd helemaal vol

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze experts zijn erover eens: probeer elke 12 maanden; overstappen in Offagne. Dan bespaar je het meeste geld. Desondanks, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Zit je nog vast aan een contract? Dan moet je wellicht nog even wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat geval kun je switchen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder van leverancier gewisseld? In zo’n geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een contract voor meerdere jaren of overeenkomst met flex-tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je komt niet voor verrassingen te staan als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen gedurende de contractperiode. Dikwijls kom je deze tariefupdate tegen begin januari en rond juli. Bij dit soort contracten wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet wat je gaat betalen. En wellicht krijg jij daarnaast ook een aantrekkelijke bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In het energielandschap is het principe: contracten voor 3 of 5 jaar zijn duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Offagne. Bij een contract met een langere looptijd profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desondanks, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je elk jaar zo’n hoge welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken regelt de geselecteerde energie-organisatie dat alles netjes wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de beste maatschappij. Bedrijven als Eneco, ENGIE en Energie 2030. Daarnaast neem je een besluit over de startdatum van het abonnement. Jullie aankomende gas en stroom maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan als ik het zelf afsluit?

Via onze vergelijker vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.engie.be, dan ontdek je dat het hier lang niet zo goedkoop is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Dat gebeurd overal: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Aan de hand van voordelige tarieven en goede welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door deze strategie stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Offagne vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Offagne en ontdek de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Offagne

Een groot deel van de aanbieders verschaffen onderhand groene stroom in Offagne. Op dit gebied zijn er diverse keuzes te maken. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt verschilt nogal. Niet ieder groene stroom contract kent ook echt een groene bron. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist geprofileerd als groen of duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat bedrijven 100% transparant zijn? Kies dan uiteraard voor “Groen uit België”. Dan kan je geschikte groene energieleveranciers in Offagne vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Paliseul onderscheiden we steeds meer activiteiten met een focus op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 6850. In deze woonplaats kan je wellicht extra voordelig meedelen in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om minder energie in huis te gebruiken. Rond 2050 moet Luxemburg energieneutraal zijn (los van gas). Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Huis met zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Integreren van de zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En zeker onmisbaar: minder energie verbruiken! Check de Vijf praktische bespaartips of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk info van Luminus vergelijken.