Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Carlsbourg

Gemakkelijk energie vergelijken in Carlsbourg? Via onze vergelijker check je eenvoudig alle relevante energieleveranciers als Luminus & Poweo. Vul de postcode en het huisnummer in, begroot het stroom- en gasverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Carlsbourg het goedkoopste contract aanbiedt. Bovendien check je via de Energiehunter waardevolle info over topics als bijvoorbeeld stroomtarieven en alternatieven voor de CV-ketel. Tevens vind je hier een lijstje met 5 tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Paliseul
Netbeheerder Elektra:Simogel
Netbeheerder AardgasSimogel
Gemiddelde gastarief (m3) december 2023€0,399
Gemiddelde stroomtarief (kWh) december 2023€0,282
Gemiddeld verbruik: 1555 m3 en 3430 kwh
Populaire aanbiederEneco

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle bedrijven naast elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 360,00.

Snel overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Carlsbourg?

We zien enorm veel energieleveranciers voorhanden in Carlsbourg. Dat loopt van Poweo tot en met Comfort Energy, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Tegenwoordig zijn het zo’n 30 maatschappijen. Deze lopen allemaal via het stroom- en gas netwerk van Simogel. Het is onuitvoerbaar om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Hiervoor kun jij terecht bij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke gas & stroom aanbieders er beschikbaar zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Carlsbourg is voor jouw verbruik? Voer hierna jouw gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap meteen over. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Maar, energie-organisaties hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij gasstoringen of stroomproblemen, dan is het prioriteit dat er snel een monteur komt. Oftewel: staar je niet blind op tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt elke Belg een energieleverancier die niet te duur is! Dat is logisch natuurlijk. Met behulp van de vergelijkingstool ontdek je direct de goedkoopste energieleverancier van Carlsbourg, die aansluit op jouw wensen. Zoeken op unieke aspecten? Dat is mogelijk. Met behulp van selecties maken in onze vergelijker check je verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat matcht met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Carlsbourg

 • Engie: Met zonnepanelen service
 • OCTA+: Eenvoudig verbruik inzien
 • Lampiris: Voor de klein- en grootverbruiker
 • MEGA: Online account
 • Essent: Online account
 • Eneco: Altijd inzicht in het verbruik
 • Luminus: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Elegant: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Watz: Waar loyale klanten worden beloond
 • Wase Wind: Eerlijk en transparant
 • Comfort Energy: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Poweo: Vaste energieprijzen

Hoe duur is energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen december 2023)

De pakketten van aanbieders en de tarieven zijn in elke plaats weer anders. De achterliggende reden is dat er verscheidene beheerders van het net actief zijn. Iedere netbeheerder heeft weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en stroom. De huidige elektriciteit netbeheerder in Carlsbourg heet Simogel. De kosten voor het beheer van het netwerk zijn per regio weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Paliseul is de huidige netbeheerder van het aardgas Simogel. Bij een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Kerngegevens Carlsbourg

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Paliseul
 • Populair merk: Itho Daalderop
 • Groene stroom: 30,40%
 • Postcode: 6850
 • Mazout consumptie: 1600 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Simogel
 • Gasregio: Simogel
 • Gastarief M3: €0,399
 • Stroomtarief kwh: €0,282
 • Gem. gasverbruik: 1555 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3430 kWh
energie-vergelijken-carlsbourg

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Specificeer jouw situatie

  Als eerste de standaard informatie. Dit gaat over samenstelling huishouden, en je adresgegevens.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In en rondom Carlsbourg is dit gemiddeld zo’n 1555 m3 en 3430 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze details bepalen het gas- en stroom tarief.

 3. Kies type energie en contracttermijn.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat dit dan open. Aangaande prijsafspraken kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar tot 5 jaar en wisselende korte termijn modelcontracten. In algemene zin kan het uit om elke 12 of 24 maanden een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een opsomming met alle erkende aanbieders van energie. Van alle abonnementen bekijk je specificaties als soort stroom/gas, looptijd abonnement, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Carlsbourg, en de welkomstkorting. Kies de aanbieder die past bij jouw voorwaarden.

 5. Stap online over

  Een populaire prijsaanbieding gecheckt? Druk op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de bestelpagina van de maatschappij. Dit kan zijn www.engie.be of natuurlijk www.belpower.be. Jouw aanstaande maatschappij regelt de overstap. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Carlsbourg


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in december 2023 kan tot wel €265 voordeel geven. Toch, wat kan je nog meer doen voor lagere maandlasten? Hieronder tref jij 5 bruikbare tips & tricks die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bezuinigtip 1: gebruik uitsluitend A+ apparaten
 • Bespaaradvies 2: kies voor een hotfill-wasmachine.
 • Bezuinigadvies 3: niet een te grote pan gebruiken.
 • Bespaaradvies 4: zet apparaten nooit op stand-by stand
 • Bespaartip 5: de warme kraan niet onnodig laten lopen.

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om het overstappen in gang te zetten?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze experts zijn erover eens: maak een sport van het overstappen in Carlsbourg. Daarna bespaar je het meeste geld. Let op, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Overstappen zou eerder kunnen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Heb jij een modelcontract? Je mag op ieder moment, switchen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Nog nooit overgestapt? Zeer waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Energietarieven vastzetten of een flexibel modelcontract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er 2 smaken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je komt niet voor verrassingen te staan wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen de looptijd van het contract. Normaliter worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij een variabel contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in december 2023 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En soms krijg je ook nog eens een nieuwe klanten korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In energieland werkt het zo: contracten voor 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Carlsbourg. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Daarentegen, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij elke 12 maanden een zeer interessante welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, gewoonlijk verwerkt jouw geselecteerde gas en stroom maatschappij dat alles netjes wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle contracten en selecteer de voordeligste leverancier. Onder andere Luminus, Essent of natuurlijk Wase Wind. Tevens kies je de ingangsdatum (start levering). Je toekomstige aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan de energie-onderneming zelf?

Door gebruik te maken van de Energiehunter ontdek je altijd de laagste prijzen. Zodra je een website opent zoals www.elegant.be, dan valt al gauw op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe komt dat? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Met behulp van lage kosten en intense welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door het resultaat daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Carlsbourg vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Carlsbourg en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw situatie

Duurzame energie in Carlsbourg

Het merendeel van de bedrijven leveren vandaag de dag groene stroom in Carlsbourg. Op dit front zijn er diverse keuzes te maken. De manier van produceren van groene stroom is zeer wisselend. Niet alle “groene energie” draagt terecht die naam. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief aangemerkt als duurzaam. 100% zeker weten dat maatschappijen een groene strategie voeren? Kies in dat geval uiteraard voor “100% groene stroom uit BE”. In de volgende stap kan jij alle groene energieleveranciers in Carlsbourg vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de gemeente Paliseul zien we verscheidene plannen volledige gericht op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 6850. In deze plaats kan je soms heel gunstig meewerken met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook ziet de gemeente graag dat we minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Op termijn moet Luxemburg eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zonnepanelen integreren
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler in de woning
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check de 5 handige bespaartips of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk ook OCTA+ vergelijken.