Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Corbion

Snel energie vergelijken in Corbion? Door gebruik te maken van onze vergelijker vergelijk je eenvoudig alle interessante energieleveranciers als bijv. Essent en Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, voer het verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Corbion prijstechnisch het meest interessant is. Verder lees je op deze website praktische informatie over items zoals de netbeheerder en variabele of vaste tarieven. Ook verschaffen wij jou bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Bouillon
Netbeheerder Elektra:Simogel
Netbeheerder AardgasSimogel
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,393
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,276
Gemiddeld verbruik: 1525 m3 en 3400 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle maatschappijenonder elkaar
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Besparingen mogelijk tot wel € 240,00.

Moeiteloos overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Corbion?

We zien meer en meer energieleveranciers actief in de regio Corbion. Dat loopt van Eneco tot en met OCTA+, de keuze is enorm. Op dit moment tellen we ruim 30 maatschappijen. Deze maatschappijen zijn allemaal aangesloten op het gas- en elektra netwerk van Simogel. Het is onmogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor die situatie hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Uitzoeken welke gas en stroom leveranciers in deze regio actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Corbion voor jou is? Voer moeiteloos jouw eigen gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en regel het overstappen direct. Ga door naar de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daarentegen, gas en stroom maatschappijen handelen allemaal op hun eigen manier. Bij voorvallen als gas- en stroomstoring, dan is het gewenst dat er gauw een oplossing volgt. Kortom: houd ook rekening met kwaliteit service. Uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een goede én goedkope maatschappij. En dit is heel snel te regelen. Door gebruik te maken van onze prijzencheck achterhaal je direct de goedkoopste energieleverancier van Corbion, die matcht met jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dit is natuurlijk een optie. D.m.v filteren in de tool ontdekt men zonder problemen een energiecontract dat klopt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Corbion

 • Engie: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • OCTA+: Prima klantendienst
 • Lampiris: Gemakkelijke verhuisservice
 • MEGA: Verstand van (duurzame) energie
 • Essent: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Eneco: Met 95 eigen windmolens
 • Luminus: Alle producten brengen een ecologische oplossing
 • Elegant: Vaste energieprijzen
 • Watz: Volledig Belgische onderneming
 • Wase Wind: Een passend contract voor elk huishouden
 • Comfort Energy: Duidelijke website
 • Poweo: Duidelijke website

Wat kost energie in de regio? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van energiebedrijven en de onkosten verschillen per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er diverse netbeheerders werkzaam zijn. Elke beheerder heeft eigen prijsstrategieën voor logistiek. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Corbion is Simogel. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Bouillon valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Simogel. Als er sprake is van een storing dienen zij dit op te lossen.

Feiten en cijfers Corbion

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Bouillon
 • CV Merk: Cenvax
 • Aandeel groen: 29,80%
 • Postcode: 6838
 • Aantal mazout liters: 1540 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Simogel
 • Gasregio: Simogel
 • Gastarief M3: €0,393
 • Stroomtarief kwh: €0,276
 • Gem. gasverbruik: 1525 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3400 kWh
energie-vergelijken-corbion

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Begin met de basisinfo. Onder andere omvang van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. Rondom Corbion ligt dit gemiddeld op 1525 m3 & 3400 kWh. Heb jij een gasloze woning? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Sprake van zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens bepalen de jaarlijkse energiekosten.

 3. Specificeer type energie en de looptijd.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Heb jij niets met groen? Laat deze optie achterwege. Ten opzichte van prijs zekerheden heb je de keuze uit o.a. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Meestal is het een goed idee om eens in de 12 maanden weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Er volgt nu een lijst met alle grote energiebedrijven. Van ieder abonnement zoek jij gegevens zoals type energie, contracttermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Corbion, en de eventuele korting. Kies de aanbieder die past bij jouw eisen.

 5. Stap online over

  Een goede actie gespot? Klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de aanvraag-pagina van het bedrijf. O.a. www.lampiris.be + www.eneco.be. Jouw aanstaande maatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Nooit zonder stroom en gas in Corbion


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €285 voordeel geven. Daarentegen, wat kan je nog meer doen voor een lagere energierekening? Via de energiehunter check jij 5 handige tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigadvies 1: de verwarming omlaag doen
 • Tip 2: zet de koelkast op een koele plaats
 • Bespaartip 3: de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt.
 • Advies 4: gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden.
 • Advies 5: kies voor het eco-programma op de vaatwasser of wasmachine

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energie-experts raden aan: probeer elke 12 maanden; overstappen in Corbion. In dat geval maak je gebruik van lagere tarieven. Maar, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al een andere aanbieder kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan moet je wellicht nog even wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Een abonnement met flexibele tarieven? In zo’n situatie mag men switchen, en je zult ook geen boete ontvangen. Ben je nog nooit geswitcht? Zeer waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of wil jij een model contract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bij te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens de contracttermijn. Veelal kom je deze tariefupdate tegen in de eerste en zevende maand. Bij dit soort contracten wordt je dus ook ‘beloond’ als de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat de kosten gaan zijn. En vaak krijg jij daarnaast ook een aantrekkelijke bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In het energielandschap geldt in beginsel: langlopende contracten zijn op lange termijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Corbion. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Daartegenover, bij een jaarcontract krijg jij alle jaren een concurrerende welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, meestal regelt de aankomende energie-organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle contracten en selecteer de goedkoopste of meest populaire leverancier. Populaire bedrijven zijn OCTA+, Lampiris en ook Poweo. Daarna bespreek je de ingangsdatum van het contract. De aankomende gas en stroom aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan op de website van de leverancier?

Dankzij de energievergelijker achterhaal je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.ebem.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is daarvan de reden? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Met behulp van lagere tarieven en intense welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Met dat prijsbeleid zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Corbion vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Corbion en achterhaal de voordeligste leverancier die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Corbion

Het merendeel van de aanbieders ondersteunen momenteel groene stroom in Corbion. Op dit front zijn er diverse keuzes te maken. De herkomst van groene stroom is zeer wisselend. Niet ieder “groene stroom” contract is ook echt duurzaam. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig als “duurzaam” gekenmerkt. De zekerheid hebben dat bedrijven daadwerkelijk groen zijn? Kies in dat geval het filter “100% groene stroom uit BE”. Dan kan je geschikte groene energieleveranciers in Corbion vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Maak jouw regio groener
In en rondom de gemeente Bouillon onderscheiden we nogal wat acties volledige gericht op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 6838. Als inwoner van deze plaats kan je steeds vaker zeer betaalbaar bijdragen aan gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. De overheid wil ook ons verplichten om zelf maatregelen te treffen. In zo’n 25 jaar moet Luxemburg eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen op het dak
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En ook belangrijk: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Ga verder naar de 5 handige bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk details over Elegant diensten.