Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Dohan

Eenvoudig energie vergelijken in Dohan? Met behulp van de energievergelijker achterhaal je snel en simpel alle erkende bedrijven zoals Mega en Aspiravi. Schets jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en achterhaal welke energieleverancier in Dohan de scherpste prijs kan bieden. Verder verzamel je op energiehunter.be waardevolle informatie over zaken zoals tarieven van energie * gas en info over een energieneutrale woning. Verder verschaffen wij jou praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Bouillon
Netbeheerder Elektra:Simogel
Netbeheerder AardgasSimogel
Gemiddelde gastarief (m3) december 2023€0,392
Gemiddelde stroomtarief (kWh) december 2023€0,275
Gemiddeld verbruik: 1520 m3 en 3395 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote bedrijven naast elkaar
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Besparingen mogelijk tot wel € 250,00.

Moeiteloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Dohan?

Wij zien erg veel energieleveranciers actief in Dohan. Dat gaat van Lampirus tot aanbieders zoals OCTA+, de keuze is enorm. Hedendaags is het aanbod ongeveer 40 energie aanbieders. Deze leveranciers maken allemaal gebruik van het netwerk van Simogel. Voor internetgebruikers is het lastig om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Bekijken welke gas & stroom aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Dohan voor jou is? Voer gelijk de gevraagde gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel het overstappen direct. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je ook klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daartegenover, bedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. In een situatie als een stroom- of gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Oftewel: houd ook rekening met kwaliteit service. Alles bij elkaar genomen zoekt elke Belg niet teveel betalen voor energie. En wij begrijpen dat! Met behulp van onze tarievencheck ontdek je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Dohan, voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Ook dat bieden wij. Geholpen door jouw input in onze vergelijker bekijken jullie eenvoudig een energiecontract dat rijmt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Dohan

 • Engie: Overzichtelijke contracten
 • OCTA+: Een passend contract voor elk huishouden
 • Lampiris: Exclusieve kortingen
 • MEGA: Transparant en eerlijk
 • Essent: Online facturen bekijken
 • Eneco: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Luminus: Een passend contract voor elk huishouden
 • Elegant: Gemakkelijke verhuisservice
 • Watz: Met praktische energie-bespaartips
 • Wase Wind: Samen Wase Wind Oogsten
 • Comfort Energy: Inzicht in energiegebruik
 • Poweo: Positieve energie

Hoe duur is energie in de regio? (Prijzen december 2023)

De beschikbare producten organisaties en de kosten verschillen per regio. De achterliggende reden is dat er allerlei netbeheerders op deze markt werken. Elke netbeheerder wordt gekenmerkt door weer andere tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Dohan is Simogel. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Bouillon wordt transport van het aardgas beheerd door Simogel. Mocht er een stroing zijn, dan kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten en cijfers Dohan

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Bouillon
 • CV Merk: Brotje
 • Aandeel groen: 29,70%
 • Postcodegebied: 6836
 • Aantal mazout liters: 1530 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Simogel
 • Gasregio: Simogel
 • Gastarief M3: €0,392
 • Stroomtarief kwh: €0,275
 • Gem. gasverbruik: 1520 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3395 kWh
energie-vergelijken-dohan

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Specificeer jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van je contactgegevens. Dat betreft grootte van het gezin, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de omgeving Dohan is dat gemiddeld 1520 m3 plus 3395 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Al deze zaken hebben invloed op de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer type energie en contractduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Ben jij neutraal? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten aanzien van abonnementen heb je de keuze uit o.a. 1 jaar tot 5 jaar en flexibele model-abonnementen. Veelal is het slim om elk jaar opnieuw over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Wat daarna komt is de totaallijst met alle erkende aanbieders van energie. Van alle abonnementen tref jij gegevens zoals soort stroom/gas, soort contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Dohan, en de overstapbonus. Kies de aanbieder die matcht met jouw budget.

 5. Stap online over

  Een goede aanbieding in het lijstje? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de relevante pagina op de website van het energiebedrijf. Bijvoorbeeld www.lampiris.be en ook www.zeno.be. Jouw aanstaande energie-partij neemt het administratieve deel voor zich. Zo ben je zeker van gas en stroom in Dohan


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in december 2023 kan soms wel €395 korting realiseren. Daarentegen, is er nog meer mogelijk om besparingen te realiseren op de energierekening? Op deze pagina bekijk jij 5 handige adviezen die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaaradvies 1: gebruik alleen A++ producten
 • Praktisch advies 2: je eten in de koelkast laten ontdooien.
 • Praktisch advies 3: let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt.
 • Bezuinigtip 4: radiatorfolie gebruiken.
 • Advies 5: een waterbesparende douchekop gebruiken.

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze experts raden aan: wacht niet langer en ga overstappen in Dohan. Op die manier realiseer je de hoogste besparing. Alleen, dit is niet op elk moment mogelijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Heb jij een modelcontract? Je kunt dan meteen switchen van leverancier, zonder boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? In dat geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Energietarieven vastzetten of kiezen voor variabele tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er 2 smaken: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen het modelcontract. Door de bank genomen worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit soort contracten is dus ook erg interessant wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in december 2023 waarbij je exact weet wat je de komende jaren betaalt. En als je geluk hebt wordt je wel beloond met een overstapbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energie industrie is het principe: een contract voor meerdere jaren zijn vrijwel altijd duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Dohan. Bij een langdurig contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daarentegen, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij ieder jaar zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk faciliteert je toekomstige maatschappij de opzegging van de actuele contracten aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies een beschikbare partij. Bedrijven als Luminus, ENGIE en Belpower. Ook kies je het moment waarop het contract ingaat. De toekomstige energiemaatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Door gebruik te maken van onze vergelijker vind je altijd de laagste prijzen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.ebem.be, dan ontdek je dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe is dit mogelijk? Heel eenvoudig: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Middels goedkope prijzen en hoge welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door het resultaat daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Dohan vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Dohan en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw situatie

Duurzame energie in Dohan

Een groot deel van de bedrijven leveren momenteel groene stroom in Dohan. Toch zijn er veel verschillen. De manier waarop groene stroom tot stand komt is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder “groene stroom” contract is daadwerkelijk groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onjuist aangemerkt als duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat bedrijven duurzaam en eerlijk zijn? Gebruik dan de selectie “Groene stroom uit België”. Jij kan dan geschikte groene energieleveranciers in Dohan vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Maak jouw regio groener
In en rondom de gemeente Bouillon bestaan er tegenwoordig meerdere projectenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 6836. Als inwoner van deze plaats kan je steeds vaker relatief goedkoop bijdragen aan duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij minder energie in huis te gebruiken. In een korte tijd moet Luxemburg net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen installeren
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En misschien het meest interessant: beperkt je verbruik van gas en stroom. Ga verder naar de Belangrijke energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Bekijk info van Comfort Energy diensten.