Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Rochehaut

Gemakkelijk energie vergelijken in Rochehaut? Door gebruik te maken van www.energiehunter.be check je probleemloos alle relevante aanbieders als bijvoorbeeld Watz en Antargaz. Omschrijf jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en check welke energieleverancier in Rochehaut de laagste prijs biedt. Bovendien bekijk je via de energievergelijker belangrijke informatie over thema’s als energiegebruik in de regio en slimme thermostaten. Bovendien vind je hier tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Bouillon
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,386
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,269
Gemiddeld verbruik: 1490 m3 en 3365 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvenvergelijken
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Gemiddelde besparing van € 270,00.

Eenvoudig overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Rochehaut?

Er zijn flink wat energieleveranciers actief in de regio Rochehaut. Dat loopt uiteen van Lampirus tot bijvoorbeeld Ecopower, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Tegenwoordig tellen we ruim 25 organisaties. Deze leveranciers gebruiken allen het gas- en elektra netwerk van Ieh. Het is niet mogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dat geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Ontdekken welke maatschappijen je kunt kiezen? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Rochehaut is? Voer direct jouw gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Zie ook onze 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Bij wie je de energie ook koopt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je kunt lekker warm douchen. Daartegenover, energie-organisaties hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Tijdens een stroom- of gasstoring, dan is het wenselijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Met andere woorden: staar je niet blind op tarieven. Per slot van rekening wenst elke consument een goedkope energieleverancier. En wij begrijpen dat! Door gebruik te maken van onze prijzencheck vind je snel de goedkoopste energieleverancier van Rochehaut, voor jouw situatie. Unieke behoeften? Dit is zelfstandig in te regelen. Door gebruik te maken van selecties maken in de energievergelijker vindt men zonder problemen een energiecontract dat past bij jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Rochehaut

 • Engie: Online inzicht in verbruik
 • OCTA+: Alles beheren via de klantzone
 • Lampiris: 100% gegarandeerd groene stroom
 • MEGA: Alles beheren via de klantzone
 • Essent: Met handige bespaartips voor energie
 • Eneco: Uitstekende klantenservice
 • Luminus: Vaste energieprijzen
 • Elegant: Een passend contract voor elk huishouden
 • Watz: Volledig Belgische onderneming
 • Wase Wind: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Comfort Energy: Prettige klantendienst
 • Poweo: Ook flexibele prijzen

Wat betaal ik voor energie in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten aanbieders en de onkosten variëren per postcodegebied. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er meerdere beheerders van het net diensten leveren. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas heeft weer zijn eigen prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Rochehaut betreft Ieh. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per regio weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Bouillon is de huidige netbeheerder van het aardgas Igh. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Kerngegevens Rochehaut

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Bouillon
 • CV ketel: Wolf
 • Groene stroom: 29,10%
 • Centrale postcode: 6830
 • Aantal mazout liters: 2980 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,386
 • Stroomtarief kwh: €0,269
 • Gem. gasverbruik: 1490 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3365 kWh
energie-vergelijken-rochehaut

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Natuurlijk de basisinfo. Dit zijn aantal gezinsleden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Rochehaut is dat gemiddeld 1490 m3 en 3365 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb je zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. De genoemde zaken bepalen de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en de contractlooptijd.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt dit niet uit? Laat dit dan open. Ten opzichte van looptijd kun jij opties nemen van 1 jarig tot 5 jarig of een modelcontract. Gewoonlijk loont het om eens in de 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Je ziet nu een lijst met alle grote energiebedrijven. Van ieder pakket tref jij info m.b.t. type energie, contractsduur, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Rochehaut, en de overstapbonus. Selecteer de organisatie die in lijn is met jouw budget.

 5. Ga overstappen via internet

  Een actuele aanbieding gespot? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de webpagina van de leverancier. Zoals www.lampiris.be of www.ecopower.be. Jouw toekomstige maatschappij zegt jouw huidige contract op. Zo ben je zeker van gas en stroom in Rochehaut


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €280 opleveren. Desalniettemin, is er nog meer mogelijk om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op deze pagina check je 5 bruikbare tips & tricks die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaaradvies 1: de oven efficiënt gebruiken
 • Praktische tip 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Advies 3: de verwarming niet hoog aan zetten als je weg bent.
 • Tip 4: profiteer zoveel mogelijk van eco-programma’s
 • Tip 5: maak zoveel mogelijk gebruik van het daglicht

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energiespecialisten adviseren: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Rochehaut. Op die manier betaal je het minst voor je energie. Desondanks, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor einddatum contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Ben je contractvrij? In zo’n situatie mag men overstappen van aanbieder, zonder boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Vermoedelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energieprijzen of een modelovereenkomst?

Indien je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelcontracten. Doorgaans worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in het begin en in midden van het jaar. Bij een variabel contract kan positief uitvallen wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En mogelijk wordt je wel beloond met een hoge overstapkorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energiewereld geldt in de basis: een contract voor meerdere jaren kunnen qua prijs niet concurreren met meerdere kortlopende energiecontracten voor Rochehaut. In het geval van een lang contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daarentegen, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je alle jaren een scherpe welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, in de regel verwerkt jouw aanstaande gas en stroom maatschappij dat alles netjes wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de leveranciers met elkaar en neem de voordeligste energiemaatschappij. Bijv. OCTA+, Lampiris of natuurlijk Energy People. Daarna selecteer je de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie toekomstige organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan het bedrijf zelf?

Door gebruik te maken van onze vergelijker tref je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.ecopower.be, dan zul je zien dat de energie hier fors duurder is. Hoe komt dat? Kinderspel: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Dankzij lage prijzen en grote welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Rochehaut vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Rochehaut en achterhaal de voordeligste leverancier die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Rochehaut

Een aanzienlijk deel van de maatschappijen bieden inmiddels groene stroom in Rochehaut. Binnen dit domein kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer wisselend. Niet alle “groene stroom” is ook echt groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief aangemerkt als duurzaam. 100% zeker weten dat energiemaatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Kies dan de optie “Groene stroom uit België”. In de volgende stap kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Rochehaut vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In de gemeente Bouillon zien we allerlei opdrachten volledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 6830. In deze buurt kan je meer en meer relatief goedkoop participeren in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Uiteraard is het aan te raden om thuis minder energie te verbruiken. Op termijn moet Luxemburg energieneutraal zijn (los van gas). Wat kan jij zelf doen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Dak met zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Lees de 5 handige bespaartips en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Lees verder alles over Eneco diensten.