Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Poupehan

Zonder problemen energie vergelijken in Poupehan? Dankzij de Energiehunter doorzoek je snel en simpel alle interessante energieleveranciers als o.a. OCTA+ & Comfort Energy. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw gas- en stroomverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Poupehan de laagste prijs biedt. Bovendien vind je op deze pagina nuttige informatie informatie over thema’s zoals gastarieven en uitleg over jouw energierekening. Voorts bieden wij een aantal nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Bouillon
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,385
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,268
Gemiddeld verbruik: 1485 m3 en 3360 kwh
Populaire aanbiederEneco

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle erkende organisaties eenvoudig vergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Besparingen mogelijk tot wel € 410,00.

Snel & simpel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Poupehan?

We zien meer en meer energieleveranciers in Poupehan. Dat loopt van Lampirus tot Ecopower, de keuze is enorm. Vandaag de dag tellen we ruim 20 maatschappijen. Deze aanbieders werken allemaal op basis van de leidingen van Ieh. Het is onmogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. In deze context kan jij onze energiesimulator gebruiken. Achterhalen welke maatschappijen in deze regio actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Poupehan is voor jouw situatie? Voer gemakkelijk de eigen gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en stap meteen over. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je kunt lekker warm douchen. Maar, gas en stroom aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. Tijdens gasstoringen of stroomproblemen, dan wil je dat er gauw een oplossing volgt. Anders gezegd: kijk verder dan de tarieven. Ten slotte wenst elke consument een goedkope energieleverancier. En wij begrijpen dat! Geholpen door de energiehunter check je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Poupehan, die aansluit bij jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dat is geen probleem! Via selecties in de prijzenvergelijker bekijk je moeiteloos een overeenkomst dat rijmt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Poupehan

 • Engie: Overzichtelijke contracten
 • OCTA+: OCTA + BeOnline
 • Lampiris: Denkt met jou mee over besparen
 • MEGA: Diverse looptijden
 • Essent: Verstand van (duurzame) energie
 • Eneco: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Luminus: Nr. 1 in water en wind op Belgische bodem
 • Elegant: Contact via telefoon, mail en social media
 • Watz: Verstand van zaken!
 • Wase Wind: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Comfort Energy: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Poweo: Ook modelcontracten

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De condities van gas & stroom organisaties en de tarieven variëren per postcodegebied. Dat wordt veroorzaakt doordat er verscheidene beheerders verbonden zijn. Iedere beheerder van het net heeft weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en stroom. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Poupehan heet Ieh. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Bouillon is de netbeheerder van het gas Igh. Als er sprake is van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Kerngegevens Poupehan

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Bouillon
 • Populair merk: Vaillant
 • Groene energie: 29,00%
 • Postcodegebied: 6830
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2970 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,385
 • Stroomtarief kwh: €0,268
 • Gem. gasverbruik: 1485 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3360 kWh
energie-vergelijken-poupehan

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Als eerste je woning en gezinssituatie. Dat betreft gezinssamenstelling, en straatnaam + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de regio Poupehan gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1485 m3 en 3360 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Kies het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Deze factoren zie je weer terug in de energiekosten.

 3. Selecteer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Geen voorkeur? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van prijs zekerheden zijn er mogelijkheden voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Gewoonlijk is het slim om elke 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een handig overzicht met alle interessante maatschappijen en contracten. Bij alle contracten vind je data over oorsprong energie (groen of grijs), duur van het contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Poupehan, en nieuwe klanten korting. Kies de leverancier die overeenkomst met jouw budget.

 5. Stap online over

  Een populaire korting gespot? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de afsluitpagina van de maatschappij. Denk aan www.engie.be + www.wasewind.be. De gekozen energieonderneming regelt alles voor jou. Geen dag zonder gas of stroom in Poupehan


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €340 besparen. Echter, kan ik nog meer doen voor een lagere energierekening? Via onze hunters lees jij vijf energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Tip 1: deksel op de pan houden wanneer je kookt
 • Advies 2: koop een energiezuinige wasmachine of vaatwasser
 • Advies 3: was eens wat vaker op lagere temperaturen
 • Praktische tip 4: je cv-pomp een stuk lager zetten.
 • Bespaartip 5: doe de lichten uit als je niet thuis bent

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om de overstap te regelen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is het moment om over te stappen? Onze experts geven als tip: wacht niet langer en ga overstappen in Poupehan. Zodoende kun je profiteren van lage prijzen. Belangrijk, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Heb jij een modelcontract? In dat scenario kan iedereen wisselen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Vermoedelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energietarieven nemen of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je wordt niet extra belast zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt gedurende de contractperiode. Vaak wijzigen leveranciers hun variabele tarieven begin januari en rond juli. Binnen deze flex-overeenkomst werkt in jouw voordeel als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En misschien krijg je ook nog eens een nieuwe klanten korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In het energielandschap geldt in de basis: meerjarige contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Poupehan. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Echter, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg jij jaarlijks zo’n persoonlijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, standaard faciliteert jouw nieuwe organisatie de opzegging van de actuele contracten met de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de voordeligste energieaanbieder. Bijvoorbeeld Eneco, Essent + Comfort Energy. Hierna neem je een besluit over de startdatum van het abonnement. Jouw geselecteerde maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Middels deze website achterhaal je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.antargaz.be, dan valt als eerste op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Geholpen door voordelige tarieven en intense welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En op die manier stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Poupehan vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Poupehan en zoek het juiste contract die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Poupehan

Bijna alle leveranciers bieden inmiddels groene stroom in Poupehan. Echter is hier veel variatie in mogelijk. De oorsprong van deze groene stroom wijkt nogal af. Niet ieder “groene stroom” contract is ook echt groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ten onrechte neergezet als “groen”. De zekerheid hebben dat maatschappijen een groene strategie voeren? Kies dan een filter voor “Groene energie uit NL”. Hier kan jij alle groene energieleveranciers in Poupehan vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In en rondom de gemeente Bouillon zien we diverse initiatievenmet een focus op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 6830. In deze woonplaats kan je in toenemende mate tegen een aantrekkelijke prijs meedoen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Het is natuurlijk ook goed om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In 2050 moet Luxemburg eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Dak met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler plaatsen
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk info over Vijf praktische bespaartips of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Check ook Essent diensten.