Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Lacuisine

Op je gemak energie vergelijken in Lacuisine? Middels de energievergelijker vergelijk je snel en simpel alle grote aanbieders. Voorbeelden zijn OCTA+ & Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Lacuisine prijstechnisch het meest interessant is. Bovendien check je via onze vergelijker nuttige info info over zaken als verschillende aanbieders en tips om jouw huis te verduurzamen. Daarbij bieden wij een aantal bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Florenville
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,381
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,264
Gemiddeld verbruik: 1465 m3 en 3340 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle leveranciersvergelijken
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Bespaar tot wel € 285,00.

Moeiteloos overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Lacuisine?

We zien een groot aantal energieleveranciers actief in de regio Lacuisine. Van Essent tot en met OCTA+, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Momenteel kun je kiezen uit circa 25 leveranciers. Deze energieleveranciers zijn allemaal aangesloten op het netwerk van Ieh. Het is onmogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dat geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Ontdekken welke leveranciers mogelijk zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Lacuisine is voor jouw situatie? Geef gelijk jouw gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel het overstappen direct. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je ook klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en er is warm water in het hele huis. Echter, energie-aanbieders handelen allemaal op hun eigen manier. Is er gas- en stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Met andere woorden: kijk ook naar service. Per slot van rekening geeft iedereen prioriteit aan een goedkope energieleverancier. Dit geldt uiteraard altijd. D.m.v onze prijzencheck ontdek je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Lacuisine, die aansluit op jouw wensen. Zoeken op unieke aspecten? Dat is geen probleem! Aan de hand van jouw input in de tarievenvergelijker bekijk jij probleemloos een overeenkomst dat aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Lacuisine

 • Engie: Totaalpakket met groene stroom en/of gas
 • OCTA+: Altijd inzicht in het verbruik
 • Lampiris: Eigen account
 • MEGA: Grip op verbruik en de kosten
 • Essent: Transparant en eerlijk
 • Eneco: Ook modelcontracten
 • Luminus: Altijd bereikbaar
 • Elegant: 5-sterren klantenservice
 • Watz: Vaste energieprijzen
 • Wase Wind: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Comfort Energy: Met handige energiesimulator
 • Poweo: Reken jouw energiekoste online uit

Wat zijn de energiekosten in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van maatschappijen en de vergoedingen variëren per postcodegebied. De reden hiervan is dat er verschillende netbeheerders op deze markt werken. Elke netbeheerder heeft weer aparte prijzen voor transport. De netbeheerder van het stroom in Lacuisine is Ieh. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Florenville is de aardgas netbeheerder Igh. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Facts and figures Lacuisine

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Florenville
 • Populair merk: De Dietrich
 • Groene stroom: 28,60%
 • Postcode: 6821
 • Gem. mazout: 2930 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,381
 • Stroomtarief kwh: €0,264
 • Gem. gasverbruik: 1465 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3340 kWh
energie-vergelijken-lacuisine

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Specificeer jouw situatie

  Natuurlijk de basisinfo. Onder andere gezinssamenstelling, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In en rondom Lacuisine ligt dat gemiddeld op circa 1465 m3 plus 3340 kWh. Bezit je een gasloze woning. Kies dan voor ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Vul het totale kWh in dat je panelen opleveren. De data die je invult beïnvloeden de energiekosten.

 3. Kies type energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Is dit voor jou om het even? Je kunt deze stap dan overslaan. Aangaande prijsafspraken heb je de keuze uit o.a. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of specifieke model (variabele) prijzen. Vaak is het voordeliger om elke 12 maanden een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Wat daarna komt is een opsomming met alle mogelijke energie aanbieders. Van elk abonnement achterhaal je data m.b.t. soort stroom/gas, contractsduur, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Lacuisine, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de aanbieder die in lijn is met jouw persoonlijke wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een mooie leverancier gevonden? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de website van de onderneming. Onder andere www.engie.be en www.energypeople.be. De door jou gekozen energieleverancier neemt het papierwerk uit handen. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Lacuisine


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €275 voordeel geven. Toch, kan ik nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hieronder bekijk jij 5 handige tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaartip 1: een efficiënte douchekop kopen
 • Praktisch advies 2: probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen.
 • Tip 3: kies een waterbesparende douchekop
 • Tip 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Bespaaradvies 5: overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt.

FAQ gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om het overstappen in gang te zetten?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is het moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be geven als tip: wacht niet langer en ga overstappen in Lacuisine. In dat geval bespaar je het meeste geld. Desalniettemin, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor einddatum contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt eerder overstappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract met onbepaalde looptijd? In zo’n situatie mag men wisselen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Dan heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Energietarieven vastzetten of overeenkomst met flex-tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je betaalt niets extra’s bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen het modelcontract. In de regel wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in het begin en in midden van het jaar. Bij variabele prijzen is dus ook erg interessant wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet wat de kosten gaan zijn. En soms krijg jij daarnaast ook een scherpe welkomstbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiemarkt geldt in de basis: contracten voor een langere periode zijn uiteindelijk fors duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Lacuisine. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daartegenover, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij alle jaren deze dergelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, normaal gesproken verwerkt jouw aankomende energiemaatschappij dat alles netjes wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de goedkoopste of meest populaire maatschappij. Bijv. Eneco, Lampiris of natuurlijk Aspiravi. Ook kies je het moment waarop het contract ingaat. De gekozen organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Aan de hand van de energievergelijker bekijk je altijd de laagste prijzen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.luminus.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe bestaat dat? Kinderspel: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Geholpen door lage prijzen en flinke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door het resultaat daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Lacuisine vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Lacuisine en zoek het juiste contract voor je huishouden

Duurzame energie in Lacuisine

Het merendeel van de energiemaatschappijen leveren ondertussen groene stroom in Lacuisine. Toch kunnen grote verschillen optreden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt behoorlijk. Niet elk “groene energie” label is daadwerkelijk groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte als “duurzaam” gekenmerkt. Wil je er op gerust zijn dat maatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Kies in dat geval het filter “Groen gas/elektra uit België”. Je kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Lacuisine vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Rondom de gemeente Florenville onderscheiden we meerdere activiteiten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 6821. In deze plaats kan je soms zeer betaalbaar meewerken met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In 2050 moet Luxemburg net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En ook belangrijk: realiseer een besparing op energiegebruik. Zie ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bezoek ook Elegant energie.