Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Fontenoille

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Fontenoille? Middels de energievergelijker vergelijk je overzichtelijk alle relevante aanbieders als o.a. Essent & Aspiravi. Schets jouw situatie, voer het verbruik in, en check welke energieleverancier in Fontenoille de laagste prijs hanteert. Daarnaast verzamel je op onze website waardevolle info over items als maatschappijen en info over duurzame energie. Voorts vind je hier een lijstje met 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Florenville
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,378
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,261
Gemiddeld verbruik: 1450 m3 en 3325 kwh
Populaire aanbiederEneco

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle leveranciersnaast elkaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Enorme besparingen tot wel € 240,00.

Probleemloos overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Fontenoille?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers voorhanden in Fontenoille. Van Poweo tot en met Ecopower, er zijn meer leveranciers dan ooit. Hedendaags kun je kiezen uit circa 25 bedrijven. Deze gebruiken allen het elektra- en gasnetwerk van Ieh. Het is vrijwel uitgesloten om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In deze context hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Nieuwsgierig welke gas en stroom organisaties in deze regio actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Fontenoille voor jou is? Voer hierna de benodigde gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap binnen 5 minuten over. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Ongeacht bij wie je klant bent, je kunt altijd koken, en in de winter is het lekker warm in huis. Evenwel, leveranciers focussen toch allemaal op andere dingen. Bij een storing, dan is het prioriteit dat er snel een monteur komt. Anders gezegd: kijk ook naar service. Ten slotte geeft iedereen prioriteit aan een goede én goedkope maatschappij. Dit geldt uiteraard altijd. Middels de energiehunter vergelijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Fontenoille, die aansluit op jouw wensen. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dit kun je hier vinden. Door gebruik te maken van filters in de tarievenvergelijker checkt men zonder problemen een energie-abonnement dat aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Fontenoille

 • Engie: Contact via telefoon, mail en social media
 • OCTA+: Energiepunten sparen
 • Lampiris: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • MEGA: Inzicht in energiegebruik
 • Essent: Slimme Tado thermostaat
 • Eneco: Overzichtelijke contracten
 • Luminus: Eenvoudig verbruik inzien
 • Elegant: Transparante prijzen
 • Watz: Kleinschalige en klantgerichte leverancier
 • Wase Wind: Samen investeren in windenergieprojecten in eigen streek
 • Comfort Energy: Handige website
 • Poweo: Exclusieve aanbiedingen

Hoe duur is energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De producten van aanbieders en de vergoedingen zijn weer anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er verscheidene beheerders van het net actief zijn. Iedere beheerder van het net hanteert eigen prijsstrategieën voor transport. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Fontenoille heet Ieh. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn niet overal hetzelfde. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Florenville is de aardgas netbeheerder Igh. Bij problemen met het gas dienen zij dit op te lossen.

Feiten over Fontenoille

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Florenville
 • CV Merk: ACV
 • Groene stroom: 28,30%
 • Postcode: 6820
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2900 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,378
 • Stroomtarief kwh: €0,261
 • Gem. gasverbruik: 1450 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3325 kWh
energie-vergelijken-fontenoille

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Allereerste je contactgegevens. Bijvoorbeeld gezinssamenstelling, en adres (postcode).

 2. Energieverbruik schatten

  Hoeveel energie verbruik jij? In de omgeving Fontenoille gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1450 m3 en 3325 kWh. Heb jij een gasloze woning? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Sprake van zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er jaarlijks wordt opgewekt. Dit alles dragen bij aan jouw energierekening.

 3. Kies type energie een duur van het abonnement.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Betreffende prijszekerheid kan je kiezen voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist variabele tarieven / abonnementen. Veelal is het voordeliger om eens per jaar een nieuw contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Je ziet nu een overzicht met alle erkende maatschappijen en contracten. Bij ieder abonnement tref jij specificaties over soort stroom/gas, abonnementstermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Fontenoille, en de eventuele korting. Kies de maatschappij die aansluit op jouw persoonlijke wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een relevante aanbieding gevonden? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van het bedrijf. Bijv. www.engie.be + www.elegant.be. De nieuwe energie-aanbieder regelt de overstap. Je komt nooit zonder gas en stroom in Fontenoille


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €350 opleveren. Desalniettemin, is er nog meer mogelijk voor een lagere energierekening? Hierna lees je vijf energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaaradvies 1: meer truien en dekens gebruiken
 • Bespaartip 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Tip 3: niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken.
 • Bespaaradvies 4: zet apparaten echt uit i.p.v. in de stand-by modus
 • Tip 5: kies voor een duurzame spaar- of LED-lamp

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om het overstappen in gang te zetten?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze experts raden aan: maak een sport van het overstappen in Fontenoille. Zo ben je het voordeligst uit. Let op, kies een geschikt moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je al overstappen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt altijd, wisselen, en je betaalt geen boete. Heb jij geen ervaring met overstappen? In dat geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een meerjarige contract of overeenkomst met flex-tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je komt niet voor verrassingen te staan mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij de modelovereenkomst. Normaal vinden deze wijzigingen plaats in januari en in juli. Bij de variabele variant kan positief uitvallen wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je gaat betalen. En misschien krijg je ook nog eens een nieuwe klanten korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In energieland is de stelregel: contracten voor een langere periode zijn duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Fontenoille. In het geval van een lang contract zijn de tarieven wel iets lager. Daarentegen, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je elke 12 maanden een persoonlijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, in de regel faciliteert jouw gekozen energiemaatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst middels de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle aanbieders en kies een nieuwe leverancier. Denk aan Eneco, Essent of Trevion. Hierna selecteer je de datum waarop het contract van start gaat. Jouw geselecteerde energieleverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan via de site van de maatschappij?

Via de energievergelijker ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.antargaz.be, dan zul je zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe is dit mogelijk? Heel eenvoudig: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Via lage kosten en fikse welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Fontenoille vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Fontenoille en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Fontenoille

Bijna alle energiemaatschappijen leveren onderwijl groene stroom in Fontenoille. Echter is hier veel variatie in mogelijk. De herkomst van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle “groene stroom” draagt terecht die naam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onrechtmatig neergezet als “groen”. 100% zeker weten dat energieleveranciers een groen beleid hanteren? Kies in dat geval zeker voor “Groen gas/elektra uit België”. Vervolgens kan jij echte groene energieleveranciers in Fontenoille vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Maak jouw regio groener
Voor inwoners van de gemeente Florenville zien we nogal wat projectendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Aspecten als windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 6820. In deze buurt kan je soms relatief goedkoop deelnemen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Op termijn moet Luxemburg de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En niet te vergeten: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Lees de 5 nuttige energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk info van Watz energie.