Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Izel

Zonder problemen energie vergelijken in Izel? Door gebruik te maken van onze vergelijker vind je gemakkelijk alle bekende aanbieders. Voorbeelden zijn Eneco en Comfort Energy. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en bekijk welke energieleverancier in Izel de laagste prijs biedt. Ook lees je via de Energiehunter uitgebreide informatie over thema’s als bijv. de netbeheerder en info over het gasvrij maken van jouw woning. Verder geven wij tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Chiny
Netbeheerder Elektra:Aieg
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,373
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,256
Gemiddeld verbruik: 1425 m3 en 3300 kwh
Populaire aanbiederEngie

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle populaire organisaties onder elkaar
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Eenvoudig besparen tot wel € 370,00.

Zonder problemen overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Izel?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers beschikbaar in Izel. Dat gaat van Essent tot aanbieders zoals OCTA+, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Op dit moment moet je een keuze maken uit ruim 40 energieleveranciers. Deze werken uitsluitend met het net van Aieg. Het is onmogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor die situatie biedt onze energiesimulator de oplossing. Achterhalen welke gas en stroom leveranciers actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Izel is in juli 2024? Voer vlug jouw gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desalniettemin, gas en stroom maatschappijen zijn niet allemaal hetzelfde. Bij stroom en gas storingen, dan is het noodzakelijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Conclusie: kijk verder dan de tarieven. Ten slotte wenst elke consument een goedkope energieleverancier. En wij begrijpen dat! D.m.v onze prijzencheck ontdek je snel de goedkoopste energieleverancier van Izel, die past bij jouw plaatje. Specifieke wensen? Ook dat bieden wij. D.m.v selecties in de vergelijkingstool zoekt men moeiteloos een overeenkomst dat klopt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Izel

 • Engie: Duidelijke website
 • OCTA+: Verschillende termijnen
 • Lampiris: Uitstekende klantenservice
 • MEGA: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Essent: Goed bereikbare klantendienst
 • Eneco: Comfrot Bonus, gratis bijstandpakket voor trouwe klantn
 • Luminus: Altijd bereikbaar
 • Elegant: Geen gedoe
 • Watz: Alles beheren in Doccle
 • Wase Wind: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Comfort Energy: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Poweo: Vaste energieprijzen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De condities van organisaties en de vergoedingen variëren per postcodegebied. Dat wordt veroorzaakt doordat er veel beheerders actief zijn. Iedere beheerder van het net verwerkt eigen prijsstellingen voor transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Izel betreft Aieg. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn per gebied weer anders bepaald. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Chiny wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Niet Beschikbaar. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Cijfers en feiten Izel

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Chiny
 • Populaire CV: Pentec
 • Aandeel groen: 27,80%
 • Postcodegebied: 6810
 • Mazout: 2850 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Aieg
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,373
 • Stroomtarief kwh: €0,256
 • Gem. gasverbruik: 1425 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3300 kWh
energie-vergelijken-izel

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Allereerste je woning en gezinssituatie. Daarmee wordt bedoeld; grootte van het gezin, en straatnaam + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. Rondom Izel gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1425 m3 plus 3300 kWh. Bezit je een gasloze woning. Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je genereert. De data die je invult werken door in het energietarief.

 3. Selecteer herkomst energie en de looptijd.

  Voorbeelden zijn groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Heb jij niets met groen? Sla dit dan over. Betreffende contractduur heb je de keuze uit o.a. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of wisselende korte termijn modelcontracten. Normaliter is het gunstiger om jaarlijks een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de resultaatpagina met alle populaire energiebedrijven. Bij elk abonnement check jij informatie zoals soort stroom/gas, looptijd abonnement, de kostprijs van gas en elektra in Izel, en de eventuele korting. Kies de partij die klopt met jouw budget.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een goede aanbieder tegengekomen? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de afsluitpagina van de energie-onderneming. Dit kan zijn www.energie2030.be of www.ecopower.be. De gekozen energieleverancier zegt jouw huidige contract op. Zo ben je zeker van gas en stroom in Izel


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €390 winst geven. Daarentegen, wil jij nog meer adviezen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via de energiehunter vind je vijf energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigtip 1: brengt tochtweringen aan bij deuren en ramen
 • Bezuinigtip 2: zet de koelkast op een koele plaats
 • Advies 3: de kachel `s nachts uit zetten.
 • Praktische tip 4: tochtstrips gebruiken.
 • Bespaartip 5: kies voor een klokthermostaat

FAQ gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Onze energiespecialisten vinden: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Izel. Zo is de besparing het grootst. Let op, let wel even op wanneer je dit doet. Is je huidige abonnement afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat scenario kan iedereen overstappen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nog nooit overgestapt? In zo’n geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energieprijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dat creëert financiële transparantie, en je komt niet voor verrassingen te staan wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelovereenkomsten. Door de bank genomen worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in het begin en in midden van het jaar. Bij de variabele variant werkt in jouw voordeel als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En wellicht krijg jij daarnaast ook een introductiekorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In energieland geldt in beginsel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Izel. Kies je voor een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Desalniettemin, bij een jaarcontract ontvang jij ieder jaar zo’n scherpe welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, in de regel verzorgt de aankomende energie-aanbieder de opzegging van de actuele contracten door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor de beste leverancier. Zoals OCTA+, Lampiris of Ebem. Ook bepaal je de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie geselecteerde gas en stroom organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Via www.energiehunter.be vind je altijd de beste deals. Op het moment dat je navigeert naar www.comfortenergy.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe bestaat dat? Kinderspel: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Door gebruik te maken van lagere onkosten en aantrekkelijke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Met dat prijsbeleid trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Izel vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Izel en ontdek de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Izel

Een aanzienlijk deel van de leveranciers ondersteunen momenteel groene stroom in Izel. Op dit gebied is hier veel variatie in mogelijk. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt behoorlijk. Niet elk “groene energie” label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt foutief “groen” genoemd. 100% zeker weten dat energieleveranciers 100% transparant zijn? Kies dan zeker voor “Groen uit NL”. Vervolgens kan jij erkende groene energieleveranciers in Izel vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de buurt van de gemeente Chiny zien we vele plannen binnen het domein duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 6810. In deze plaats kan je meer en meer met financiële bonussen meedoen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder energie in huis te gebruiken. Rond 2050 moet Luxemburg net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen installeren
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En ook belangrijk: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Zie ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Check ook Essent energie.