Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Moircy

Snel online energie vergelijken in Moircy? Via www.energiehunter.be achterhaal je moeiteloos alle verkrijgbare energieleveranciers zoals Watz en Comfort Energy. Specificeer jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en bekijk welke energieleverancier in Moircy prijstechnisch het meest interessant is. Bovendien lees je via de energievergelijker bruikbare info over thema’s als onderwerpenen tips om jouw huis te verduurzamen. Daarbij vind je hier een lijstje met 5 handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Libramont-Chevigny
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,368
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,251
Gemiddeld verbruik: 1400 m3 en 3490 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvennaast elkaar
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Eenvoudig besparen tot wel € 385,00.

Eenvoudig overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Moircy?

We zien opvallend veel energieleveranciers beschikbaar in Moircy. Dit varieert van Lampirus tot en met Luminus, er zijn meer leveranciers dan ooit. Vandaag heb je de keuze uit zo’n 25 energie aanbieders. Deze maatschappijen gebruiken allen de leidingen van Ieh. Het is onuitvoerbaar om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor die situatie moet je zeker de energiesimulator proberen. Bekijken welke leveranciers mogelijk zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Moircy is? Geef direct jouw gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en stap meteen over. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je je hebt altijd licht, en de verwarming werkt wanneer nodig. Evenwel, leveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. Is er gas- en stroomstoring, dan wil je dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Oftewel: kijk niet alléén naar prijs. Per slot van rekening zoekt elke Belg een goede én goedkope maatschappij. Dat is nooit anders geweest. Middels de vergelijkingstool bekijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Moircy, specifiek voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Dat is mogelijk. D.m.v filters in de tool checkt men probleemloos een energieproduct dat past bij het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Moircy

 • Engie: Goed bereikbare klantendienst
 • OCTA+: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Lampiris: Contact via telefoon, mail en social media
 • MEGA: Blog met handige bespaartips
 • Essent: Ook modelcontracten
 • Eneco: 16/20 Greenpace score
 • Luminus: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Elegant: Een scherp tarief, passned bij jouw verbruik
 • Watz: Contact via telefoon, mail en social media
 • Wase Wind: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Comfort Energy: Waar loyale klanten worden beloond
 • Poweo: Contact via telefoon, mail en social media

Wat kost energie in onze straat? (Prijzen juni 2024)

De condities van gas & stroom aanbieders en de prijzen verschillen per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er verschillende netbeheerders diensten leveren. Iedere gas en stroom beheerder verwerkt weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Moircy betreft Ieh. De kosten voor zo’n netbeheerder zijn weer anders per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Libramont-Chevigny wordt transport van het aardgas beheerd door Igh. Bij een storing zullen zij dat oplossen.

Informatie over Moircy

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Libramont-Chevigny
 • Populair merk: Intergas
 • Aandeel groen: 27,30%
 • Postcodegebied: 6800
 • Verbruik stookolie: 2800 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,368
 • Stroomtarief kwh: €0,251
 • Gem. gasverbruik: 1400 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3490 kWh
energie-vergelijken-moircy

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Schets jouw situatie

  Start met jouw basisgegevens. Hiermee bedoelen we samenstelling huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Schat jouw verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de regio Moircy is dat gemiddeld 1400 m3 en nog eens 3490 kWh. Gebruik jij geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Liggen er zonnepanelen op je pad? Geef aan hoeveel kWh er jaarlijks wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens bepalen de kosten van gas en elektra.

 3. Kies herkomst energie en abonnementsduur.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Ben jij neutraal? Je kunt deze stap dan overslaan. Rondom looptijd kan je kiezen voor 1, 3, of 5 jaar, en een modelcontract. Door de bank genomen loont het om elke 12 maanden een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Je ziet nu een lijst met alle grote energiebedrijven. Van ieder pakket zoek je voorwaarden zoals type stroom/gas, contractsduur, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Moircy, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de organisatie die klopt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een interessante leverancier tussen de resultaten? Klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de afsluitpagina van de leverancier. Bijv. www.octaplus.be + www.comfortenergy.be. Jouw nieuwe maatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd zekerheid van gas en stroom in Moircy


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan in sommige gevallen wel €340 voordeel geven. Desondanks, zijn er andere tips voor een lagere energierekening? Hierna vind jij 5 bruikbare tips & tricks waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigtip 1: kies voor vloerverwarming
 • Bezuinigtip 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Bezuinigadvies 3: je vriezer waterpas zetten.
 • Bezuinigtip 4: een modulerende thermostaat gebruiken.
 • Bespaartip 5: laat de cv-ketel regelmatig controleren

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze experts zijn erover eens: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Moircy. Zo is de besparing het grootst. Desalniettemin, let wel even op wanneer je dit doet. Komt het einde van het contract dichterbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Zit je nog vast aan een contract? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag te allen tijde veranderingen aanbrengen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Dan is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Kiezen voor lange termijn of wil jij een model contract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bij te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen de looptijd van het contract. Meestal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven begin januari en rond juli. Binnen deze flex-overeenkomst wordt je dus ook ‘beloond’ als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En daarnaast beloont de maatschappij jou met een hoge overstapkorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energiewereld werkt het zo: contracten voor een langere periode zijn op lange termijn duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Moircy. In het geval van een lang contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Toch, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij ieder jaar een zeer interessante welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, meestal regelt je aankomende maatschappij het volledige overstaptraject door de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de prijzen en ga voor een beschikbare energieleverancier. Bedrijven als Eneco, Lampiris en ook Energy People. Ook kies je de startdatum van het abonnement. Jullie nieuwe gas en stroom leverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan bij de aanbieder zelf?

Geholpen door www.energiehunter.be check je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.zeno.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat dit vaak fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Kinderspel: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Geholpen door goedkope prijzen en goede welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door het resultaat daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Moircy vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Moircy en ontdek de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Moircy

De meeste maatschappijen bieden onderhand groene stroom in Moircy. Toch kunnen grote verschillen optreden. De afkomst van groene stroom is zeer wisselend. Niet alle groene energie heeft ook echt een groene oorsprong. Het gros van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onjuist neergezet als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat energieleveranciers een groene strategie voeren? Selecteer in dit geval zeker weten “Groene stroom uit België”. Je kan dan echte groene energieleveranciers in Moircy vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de omgeving van de gemeente Libramont-Chevigny zien we nogal wat stappen met een focus op duurzame energie. Aspecten als windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 6800. Als inwoner van deze plaats kan je wellicht extra voordelig deelnemen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook wil de gemeente dat wij thuis minder energie te verbruiken. Rond 2050 moet Luxemburg energieneutraal zijn (los van gas). Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En zeker onmisbaar: beperkt je verbruik van gas en stroom. Zie ook de Vijf praktische bespaartips of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Check ook Comfort Energy juni 2024.