Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Halanzy

Snel online energie vergelijken in Halanzy? Door gebruik te maken van onze website vind je gemakkelijk alle grote maatschappijen. Voorbeelden zijn Mega en Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Halanzy voor jou de beste prijs heeft. Verder tref je via onze vergelijker nuttige info info over thema’s als gastarieven en uitleg over jouw energierekening. Ook bieden wij een aantal tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Aubange
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,364
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,287
Gemiddeld verbruik: 1585 m3 en 3470 kwh
Populaire aanbiederEneco

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle erkende maatschappijennaast elkaar
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 230,00.

Zonder problemen overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Halanzy?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers actief in Halanzy. Dit varieert van Lampirus tot aan Luminus, je ziet door de bomen het bos niet meer. In juli 2024 kan je kiezen uit om en nabij 35 maatschappijen. Deze aanbieders werken allemaal op basis van de infrastructuur van Ieh. Het is onmogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario kun jij terecht bij de energiesimulator. Bekijken welke gas en stroom leveranciers tot de mogelijkheden behoren? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Halanzy is op dit moment? Voer gelijk de privé gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel jouw overstap eenvoudig online. Lees verder over 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Toch, gas en stroom bedrijven hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In het geval van stroom en gas storingen, dan is het gewenst dat er meteen transparantie is. Conclusie: staar je niet blind op tarieven. Onderaan de streep wil iedereen met een eigen huis een goedkoop energiecontract. En dat is meer dan logisch. Geholpen door onze energie tref je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Halanzy, die past bij jouw plaatje. Unieke behoeften? Dat is geen probleem! Middels selecties maken in de tarievenvergelijker bekijk je moeiteloos een energieovereenkomst dat matcht met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Halanzy

 • Engie: Meerdere contracten
 • OCTA+: Met handige energiesimulator
 • Lampiris: Grip op verbruik en de kosten
 • MEGA: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Essent: Denkt met jou mee over besparen
 • Eneco: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Luminus: Altijd scherpe acties
 • Elegant: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Watz: Contact via telefoon, mail en social media
 • Wase Wind: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Comfort Energy: Ook flexibele prijzen
 • Poweo: Duidelijk en eerlijke aanbieder

Wat betaal ik voor energie in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van energie-organisaties en de energiekosten zijn weer anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er verscheidene beheerders dienstverleningen bieden. Iedere afzonderlijke beheerder gebruikt weer andere tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Halanzy is Ieh. De prijzen van het netbeheerder verschillen per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Aubange valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Igh. Bij problemen met het gas dienen zij dit op te lossen.

Cijfers en feiten Halanzy

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Aubange
 • Populair merk: Chappee
 • Groene energie: 26,90%
 • Hoofdpostcode: 6792
 • Mazout verbruik: 2760 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,364
 • Stroomtarief kwh: €0,287
 • Gem. gasverbruik: 1585 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3470 kWh
energie-vergelijken-halanzy

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Stap 1 is het invoeren van je huis en woningdetails. Dit gaat over samenstelling huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Halanzy bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1585 m3 & 3470 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat de zonnecellen renderen. Deze factoren beïnvloeden jouw energierekening.

 3. Kies soort energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Is dit voor jou om het even? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten opzichte van prijsafspraken kun jij opties nemen van 1 jarig tot 5 jarig of modelcontracten. In algemene zin is het een goed idee om elke 12 maanden een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  Wat daarna komt is een opsomming met alle mogelijke energieleveranciers. Van alle contracten lees je data zoals type stroom/gas, looptijd abonnement, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Halanzy, en nieuwe klanten korting. Kies de maatschappij die in lijn is met jouw wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geldige kortingsactie beschikbaar? Klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de bestelpagina van de energieleverancier. Dit kan zijn www.engie.be of natuurlijk www.comfortenergy.be. Jouw toekomstige energieleverancier neemt het administratieve deel voor zich. Geen dag zonder gas of stroom in Halanzy


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €265 opleveren. Toch, is er nog meer mogelijk zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hieronder profiteer je van 5 bruikbare tips & tricks waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Tip 1: draai geen halve wasjes
 • Advies 2: was op een lagere temperatuur.
 • Bezuinigadvies 3: dekens op de bank leggen.
 • Bezuinigadvies 4: tochtstrips gebruiken.
 • Praktische tip 5: combineer verschillende kleuren was

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer moet ik overstappen? Onze overstap-medewerkers raden aan: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Halanzy. Op die manier bespaar je het meeste geld. Belangrijk, doe dit wel op het juiste moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Zit je nog vast aan een contract? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat geval kun je overstappen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Ben je nog nooit geswitcht? Vermoedelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een meerjarige contract of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft nooit extra te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens halfjaarlijkse indexaties. Normaal worden deze prijs-updates gedaan op 1 januari en op 1 juli. Bij het variabele alternatief kan positief uitvallen wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En wellicht krijg jij daarnaast ook een scherpe welkomstbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In het energielandschap werkt het zo: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Halanzy. Bij een langdurig contract zijn de tarieven wel iets lager. Evenwel, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je elke 12 maanden zo’n hoge welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, normaal gesproken verwerkt jouw nieuwe maatschappij de opzegging van het contract met de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle aanbieders en ga voor een nieuwe energiemaatschappij. Bijvoorbeeld Luminus, Lampiris en Eni. Bij de volgende stap selecteer je de aansluitdatum (moment van leveren). Je betreffende gas en stroom leverancier zal precies op die dag starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan het bedrijf zelf?

Dankzij www.energiehunter.be bekijk je altijd de laagste prijzen. Op het moment dat je navigeert naar www.elegant.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe kan zoiets? Dat gebeurd overal: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Aan de hand van lage kosten en hoge welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door deze strategie trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Halanzy vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Halanzy en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Halanzy

Het merendeel van de energiemaatschappijen leveren vandaag de dag groene stroom in Halanzy. Echter is hier veel variatie in mogelijk. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt behoorlijk. Niet ieder “groene energie” contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem neergezet als “groen”. 100% zeker weten dat maatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer in dit geval uiteraard voor “Groen uit België”. Hier kan jij erkende groene energieleveranciers in Halanzy vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Rondom de gemeente Aubange kennen we steeds meer opdrachten rondom duurzame energie. Zaken zoals windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 6792. In de regio kan je steeds vaker tegen een gunstig tarief meedraaien in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook ziet de gemeente graag dat we het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen afzienbare tijd moet Luxemburg eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Installeren van zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Een biomassaketel laten installeren
 • Maar misschien wel het belangrijkste: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Ga verder naar de Vijf praktische bespaartips of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bezoek ook Luminus juli 2024.