Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sélange

Snel online energie vergelijken in Sélange? Middels deze website doorzoek je moeiteloos alle relevante energieleveranciers zoals OCTA+ & Comfort Energy. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Sélange het goedkoopste contract aanbiedt. Bovendien vind je op deze pagina handige info over topics als o.a. verschillende gasregio’s en concrete energiebespaartips. Tevens geven wij tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Messancy
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,361
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,284
Gemiddeld verbruik: 1570 m3 en 3455 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Makkelijk vergelijken

 • Alle erkende bedrijven eenvoudig vergelijken
 • Je ziet direct wat het kost
 • Besparing loopt op tot € 260,00.

Zonder problemen overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Sélange?

Er zijn steeds meer energieleveranciers actief in de regio Sélange. Van Engie tot Comfort Energy, de keuze is enorm. Hedendaags moet je een keuze maken uit ruim 30 leveranciers. Deze aanbieders maken allemaal gebruik van het gas- en elektra netwerk van Ieh. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In deze context kan jij onze energiesimulator gebruiken. Uitzoeken welke gas & stroom bedrijven actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sélange voor jou is? Voer moeiteloos jouw gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap direct moeiteloos over. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Desondanks, maatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er sprake van een storing, dan ga je er vanuit dat er snel een monteur komt. Kortom: staar je niet blind op tarieven. Per slot van rekening verlangt iedereen niet teveel betalen voor energie. En dit is heel snel te regelen. Middels onze energie achterhaal je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Sélange, die matcht met jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat is mogelijk. Aan de hand van selecties maken in de prijzenvergelijker vind jij zonder problemen een contract dat rijmt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Sélange

 • Engie: Prettige klantendienst
 • OCTA+: Ook modelcontracten
 • Lampiris: Verschillende termijnen
 • MEGA: Meer dan energie!
 • Essent: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Eneco: Transparant en eerlijk
 • Luminus: Handige website
 • Elegant: Eerlijk en transparant
 • Watz: Transparant en eerlijk
 • Wase Wind: Een open en eerlijke coöperatieve
 • Comfort Energy: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Poweo: Online inzicht in verbruik

Wat betaal ik voor energie in onze straat? (Prijzen juni 2024)

De condities van energiemaatschappijen en de energietarieven zijn in elke plaats weer anders. De achterliggende reden is dat er allerlei beheerders diensten leveren. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas gebruikt weer zijn eigen prijzen voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder (elektra) in Sélange heet Ieh. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Messancy valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Igh. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen verholpen.

Feiten over Sélange

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Messancy
 • Populair merk: Benraad
 • Groene stroom: 26,60%
 • Centrale postcode: 6781
 • Verbruik Mazout: 2730 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,361
 • Stroomtarief kwh: €0,284
 • Gem. gasverbruik: 1570 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3455 kWh
energie-vergelijken-selange

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Natuurlijk je woning en gezinssituatie. Dat betreft gezinssamenstelling, en adres (postcode).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de regio Sélange bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1570 m3 & 3455 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Deze details zie je weer terug in jouw energierekening.

 3. Kies soort energie en de looptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt het voor jou niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van prijszekerheid kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 t/m 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Veelal loont het om elk jaar opnieuw weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Je gaat nu door naar een opsomming met alle grote maatschappijen en contracten. Van elk abonnement zie jij voorwaarden aangaande type stroom/gas, looptijd abonnement, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Sélange, en de eventuele korting. Selecteer de organisatie die in lijn is met jouw wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een goede korting tegengekomen? Klik op ‘Bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de website van de aanbieder. Bijv. www.essent.be of www.ebem.be. De nieuwe maatschappij regelt de overstap. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Sélange


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan in sommige gevallen wel €370 rendement bieden. Daarentegen, is er nog meer mogelijk voor een lagere energierekening? Onderstaand lees jij 5 handige adviezen waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: apparaten uitschakelen
 • Bespaaradvies 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt.
 • Bezuinigadvies 3: geen tweede koelkast gebruiken.
 • Tip 4: rolluiken gebruiken.
 • Bespaartip 5: doe de lichten uit als je niet thuis bent

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om de overstap te regelen?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten zeggen: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Sélange. Zo kun je profiteren van lage prijzen. Toch, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je al overstappen. Zit je nog vast aan een contract? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt eerder overstappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag op ieder moment, overstappen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Ben je nog nooit geswitcht? Vermoedelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energieprijzen of wil jij een model contract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens halfjaarlijkse indexaties. Normaal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd begin januari en rond juli. Bij een variabel contract profiteer je dus ook als de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je heel exact weet wat je gaat betalen. En daarnaast wordt je ook tegemoet gekomen met een scherpe welkomstbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energie industrie werkt het zo: contracten voor 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Sélange. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desondanks, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je ieder jaar deze hoge welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, doorgaans faciliteert je gekozen energiemaatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle tarieven en ga voor een nieuwe energieaanbieder. Bijv. OCTA+, Essent en Ecopower. Daarna bespreek je het moment waarop het contract ingaat. Jouw aanstaande gas en stroom maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Met behulp van deze website tref je altijd de meest interessante aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.zeno.be, dan zul je zien dat de prijzen daar hoger zijn. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Met behulp van goedkope tarieven en fikse welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Sélange vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Sélange en vind de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Sélange

Een groot deel van de aanbieders leveren momenteel groene stroom in Sélange. Op dit front zijn er veel verschillen. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt varieert per leverancier. Niet elk “groene energie” label komt 100% groen tot stand. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk geprofileerd als groen of duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat leveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Ga dan voor de optie “Groene Energie uit België”. Jij kan dan alle groene energieleveranciers in Sélange vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Rondom de gemeente Messancy bestaan er tegenwoordig steeds meer stappen rondom duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 6781. In deze buurt kan je vaak extra voordelig meewerken met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder energie in huis te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Luxemburg de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen op het dak
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check de Praktische energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Check ook Essent juni 2024.