Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sommethonne

Zonder problemen energie vergelijken in Sommethonne? Aan de hand van deze website achterhaal je supersnel alle verkrijgbare bedrijven. Je kunt denken aan Eneco en Poweo. Kies samenstelling van jouw gezin, schat in wat je ongeveer verbruikt, en check welke energieleverancier in Sommethonne voor jou de beste prijs heeft. Daarnaast vergaar je op onze website praktische informatie over thema’s als bijvoorbeeld energieproblemen en info over het gasvrij maken van jouw woning. Verder vind je hier handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Meix-Devant-Virton
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,457
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,280
Gemiddeld verbruik: 1550 m3 en 3435 kwh
Populaire aanbiederEneco

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote aanbieders onder elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Eenvoudig besparen tot wel € 335,00.

Snel & simpel overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Sommethonne?

Er zijn meer en meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Sommethonne. Dat gaat van Lampirus tot een speler als Luminus, er zijn opties bij de vleet. Vandaag de dag tellen we ruim 20 maatschappijen. Deze bedrijven lopen allemaal via het gas- en elektra netwerk van Ieh. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In deze context is de energiesimulator toe te passen. Weten welke gas & stroom leveranciers in deze regio actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sommethonne is die past bij jouw verbruik? Voer hierna de privé gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel jouw overstap eenvoudig online. Ga door naar de 5 bruikbare bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Evenwel, bedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. Bij voorvallen als gas- en stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat er meteen transparantie is. Conclusie: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Onderaan de streep wil iedereen een goede én goedkope maatschappij. Dit geldt uiteraard altijd. Dankzij onze handige vergelijker vergelijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Sommethonne, voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Dat is geen probleem! Dankzij keuzes in onze vergelijker vind je verrassend eenvoudig een energieproduct dat rijmt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Sommethonne

 • Engie: Online inzicht in verbruik
 • OCTA+: Gas, elektra en mazout
 • Lampiris: Diverse looptijden
 • MEGA: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Essent: Exclusieve kortingen
 • Eneco: Gemakkelijke verhuisservice
 • Luminus: Eenvoudig verbruik inzien
 • Elegant: Meer dan 112.000 klanten
 • Watz: Eerlijk en transparant
 • Wase Wind: Vaste energieprijzen
 • Comfort Energy: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Poweo: Een passend contract voor elk huishouden

Hoe duur is energie in de regio? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van bedrijven en de vergoedingen zijn in elke plaats weer anders. Dat zit’m in het feit dat er veel beheerders van het net verbonden zijn. Elke beheerder wordt gekenmerkt door eigen prijsstrategieën voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Sommethonne is Ieh. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Meix-Devant-Virton valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Igh. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Cijfers en feiten Sommethonne

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Meix-Devant-Virton
 • Populair merk: Bosch
 • Groene energie: 26,20%
 • Postcodegebied: 6769
 • Aantal mazout liters: 2690 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,457
 • Stroomtarief kwh: €0,280
 • Gem. gasverbruik: 1550 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3435 kWh
energie-vergelijken-sommethonne

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Stap 1 is het invoeren van je huis en woningdetails. Dit gaat over het aantal bewoners, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In Sommethonne ligt dit gemiddeld op 1550 m3 en 3435 kWh. Gebruik jij geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. De genoemde zaken beïnvloeden de kosten van gas en elektra.

 3. Kies herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Hoef jij geen groene stroom? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Aangaande abonnementen kan je gaan voor een vast contract van bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of flexibele model-abonnementen. Doorgaans is het een goed idee om elk jaar opnieuw een nieuw contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Je ziet nu een handig overzicht met alle mogelijke energiebedrijven. Van alle pakketten bekijk je specificaties m.b.t. soort stroom/gas, looptijd contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Sommethonne, en nieuwe klanten korting. Kies de leverancier die aansluit op jouw wensen.

 5. Stap online over

  Een populaire aanbieder tegengekomen? Klik op ‘Bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de bestelpagina van het bedrijf. Denk aan www.engie.be of www.comfortenergy.be. De nieuwe energiemaatschappij neemt het papierwerk uit handen. Geen dag zonder gas of stroom in Sommethonne


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €260 opleveren. Daarentegen, wat zijn de andere opties om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hierna vind je 5 handige adviezen die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktisch advies 1: zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent
 • Praktische tip 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Praktische tip 3: geen tweede koelkast gebruiken.
 • Bezuinigtip 4: profiteer zoveel mogelijk van eco-programma’s
 • Bezuinigadvies 5: profiteer van gratis daglicht

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van energiemaatschappij?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? De energiehunters adviseren: maak een sport van het overstappen in Sommethonne. Dan ben je het voordeligst uit. Belangrijk, doe dit wel op het juiste moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt eerder overstappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag op ieder moment, wisselen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Mogelijk is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Energietarieven vastzetten of kiezen voor variabele tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Super simpel voor financieel overzicht, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij de modelovereenkomst. In algemene zin worden de prijzen aangepast in het begin en in midden van het jaar. Bij een variabel contract profiteer je dus ook als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En daarnaast ontvang je ook wel een nieuwe klanten bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiemarkt geldt in beginsel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Sommethonne. Kies je voor een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Evenwel, bij 1 jarige contracten krijg je elk jaar zo’n scherpe welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, gewoonlijk regelt jouw aankomende gas en stroom organisatie de opzegging van de actuele contracten via de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de goedkoopste of meest populaire aanbieder. Bijvoorbeeld Luminus, Lampiris en ook Antargaz. Vervolgens kies je wanneer het contract in moet gaan. Jouw betreffende gas en stroom maatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Aan de hand van onze vergelijker vind je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.essent.be, dan zul je zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is de achterliggende reden? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Door gebruik te maken van lage kosten en aantrekkelijke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Met dat prijsbeleid stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Sommethonne vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Sommethonne en ontdek de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Sommethonne

Het gros van de organisaties bieden vandaag de dag groene stroom in Sommethonne. Binnen dit domein kunnen grote verschillen optreden. De afkomst van groene stroom is zeer wisselend. Niet ieder groene energie contract komt 100% groen tot stand. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onrechtmatig “groen” genoemd. 100% zeker weten dat energiemaatschappijen echt helemaal groen zijn? Kies in dat geval zeker weten “Groen gas/elektra uit België”. Vervolgens kan jij alle groene energieleveranciers in Sommethonne vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de streek van de gemeente Meix-Devant-Virton onderscheiden we meerdere opdrachten volledige gericht op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 6769. Als inwoner van deze plaats kan je in toenemende mate heel gunstig meewerken met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. De overheid wil ook ons verplichten om het eigen energieverbruik gaan beperken. In 2050 moet Luxemburg de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En ook belangrijk: minder energie verbruiken! Ga verder naar de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Check ook Elegant overstappen.