Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Robelmont

Eenvoudig energie vergelijken in Robelmont? Middels de Energiehunter check je overzichtelijk alle grote energieleveranciers als o.a. Luminus en Lampirus. Kies samenstelling van jouw gezin, schat in wat je ongeveer verbruikt, en vind uit welke energieleverancier in Robelmont voor jou de beste prijs heeft. Bovendien verzamel je op deze pagina handige info over topics als bijv. verbruik in de regio en vaste en variabele tarieven. Bovendien geven we 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Meix-Devant-Virton
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,456
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,279
Gemiddeld verbruik: 1545 m3 en 3430 kwh
Populaire aanbiederEssent

Eenvoudig vergelijken

 • Alle landelijke leveranciersnaast elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 430,00.

Snel & simpel overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Robelmont?

Wij zien flink wat energieleveranciers in Robelmont. Dat gaat van Lampirus tot aan Luminus, er zijn opties bij de vleet. Momenteel kun je kiezen uit circa 40 leveranciers. Deze leveranciers maken allemaal gebruik van het elektra- en gasnetwerk van Ieh. Het is niet mogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. Hiervoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Achterhalen welke gas & stroom bedrijven in deze regio actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Robelmont is die past bij jouw verbruik? Vul snel de gevraagde gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap direct moeiteloos over. Check daarnaast de 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd stroom, en er is warm water in het hele huis. Desondanks, gas en stroom organisaties kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij stroom en gas storingen, dan is het noodzakelijk dat er meteen transparantie is. Met andere woorden: staar je niet blind op tarieven. Ten slotte verlangt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! Dat is nooit anders geweest. Door middel van onze tarievencheck check je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Robelmont, specifiek voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Dat kun je zelf bepalen. Door middel van de keuzevakjes in de tool check je moeiteloos een energie-abonnement dat rijmt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Robelmont

 • Engie: Met handige energiesimulator
 • OCTA+: Online prijs berekenen
 • Lampiris: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • MEGA: Contact via telefoon, mail en social media
 • Essent: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Eneco: Prettige klantendienst
 • Luminus: Eerlijk en transparant
 • Elegant: Meer dan 112.000 klanten
 • Watz: Overzichtelijke contracten
 • Wase Wind: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Comfort Energy: Prima klantendienst
 • Poweo: Vaste energieprijzen

Hoe duur is energie in de regio? (Prijzen juli 2024)

De producten van gas & stroom bedrijven en de energietarieven zijn weer anders per regio. De achterliggende reden is dat er verschillende beheerders van het net werkzaam zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas hanteert weer andere tarieven voor transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Robelmont heet Ieh. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Meix-Devant-Virton wordt transport van het aardgas beheerd door Igh. Bij een storing zullen zij dit afhandelen.

Feiten over Robelmont

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,456
 • Stroomtarief kwh: €0,279
 • Gem. gasverbruik: 1545 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3430 kWh
energie-vergelijken-robelmont

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Natuurlijk jouw basisgegevens. Daarmee wordt bedoeld; aantal gezinsleden, en adres (postcode).

 2. Energieverbruik schatten

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. Rondom Robelmont is het gemiddelde verbruik ong. 1545 m3 plus 3430 kWh. Verbruik je geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je opwekt. De genoemde zaken hebben invloed op jouw energierekening.

 3. Selecteer herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat deze optie achterwege. Rondom contracttermijn kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. In de regel loont het om elke 12 maanden weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  Wat daarna komt is de resultaatpagina met alle mogelijke leveranciers en contracten. Bij ieder abonnement zoek jij details zoals type energie, abonnementstermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Robelmont, en de overstapbonus. Kies de organisatie die in lijn is met de opgegeven wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geldige prijsaanbieding tussen de resultaten? Klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de afsluitpagina van het bedrijf. Zoals www.octaplus.be en ook www.antargaz.be. Jouw aanstaande maatschappij regelt alles voor jou. Je komt nooit zonder gas en stroom in Robelmont


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €265 opleveren. Desondanks, zijn er andere tips om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op deze pagina bieden wij 5 handige tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Tip 1: nemen van led verlichting
 • Praktisch advies 2: niet een te grote koelkast kopen.
 • Praktisch advies 3: zet het klokje op elektrische apparaten uit.
 • Praktisch advies 4: vergeet opladers niet uit het stopcontact te halen
 • Tip 5: een waterbesparende douchekop gebruiken.

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energiespecialisten adviseren: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Robelmont. Dan realiseer je de hoogste besparing. Echter, doe dit wel op het juiste moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht tot het contract afloopt. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Heb jij een modelcontract? In zo’n situatie mag men overstappen, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder overgestapt? Vermoedelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een meerjarige contract of een modelovereenkomst?

Zodra je een nieuw contract neemt moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bij te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelovereenkomsten. In de regel vinden deze wijzigingen plaats in de eerste en zevende maand. Bij dit soort contracten wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je de komende jaren betaalt. En soms beloont de maatschappij jou met een aantrekkelijke bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energiewereld geldt: contracten voor een langere periode zijn op lange termijn duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Robelmont. Kies je voor een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Evenwel, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je alle jaren deze scherpe welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, vaak verwerkt je gekozen energieleverancier de opzegging van de actuele contracten met de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle contracten en selecteer de beste leverancier. Bedrijven als OCTA+, Lampiris en Eni. Daarnaast beslis je over de ingangsdatum (start levering). Je geselecteerde maatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Met behulp van onze vergelijker check je altijd de scherpste aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.belpower.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe kan zoiets? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Door gebruik te maken van voordelige prijzen en flinke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door deze strategie stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Robelmont vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Robelmont en vind de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Robelmont

Veel energie aanbieders faciliteren vandaag de dag groene stroom in Robelmont. Rondom dit thema is onderling veel verschil te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt is zeer divers. Niet alle “groene stroom” is daadwerkelijk groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt illegitiem geprofileerd als groen of duurzaam. Er zeker van zijn dat leveranciers een groene strategie voeren? Gebruik dan zeker weten “Groene Energie uit België”. Dan kan je authentieke groene energieleveranciers in Robelmont vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Maak jouw regio groener
Voor inwoners van de gemeente Meix-Devant-Virton onderscheiden we vele plannen binnen het domein duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 6769. In deze plaats kan je in toenemende mate extra voordelig meedelen in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Uiteraard is het aan te raden om thuis minder energie te verbruiken. In een korte tijd moet Luxemburg helemaal energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Integreren van zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En ook belangrijk: minder energie verbruiken! Check de 5 nuttige energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Check ook Comfort Energy overstappen.