Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Saint-Mard

Direct energie vergelijken in Saint-Mard? Geholpen door energiehunter.be tref je overzichtelijk alle grote aanbieders zoals OCTA+ en Comfort Energy. Vul de postcode en het huisnummer in, begroot het stroom- en gasverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Saint-Mard voor jou de beste prijs heeft. Daarbij verzamel je op energiehunter.be handige informatie over onderwerpen als o.a. overstappen en duurzame verwarmingsbronnen. Bovendien verschaffen wij jou tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Virton
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,45
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,273
Gemiddeld verbruik: 1515 m3 en 3400 kwh
Populaire aanbiederEneco

Supersnel vergelijken

 • Alle landelijke aanbieders bij elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 310,00.

Probleemloos overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Saint-Mard?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Saint-Mard. Dit varieert van Essent tot een speler als Luminus, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Hedendaags kun je kiezen uit circa 30 maatschappijen. Zij gebruiken allen de leidingen van Ieh. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Daarvoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Weten welke gas & stroom maatschappijen mogelijk zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Saint-Mard is op dit moment? Vul eenvoudig de gevraagde gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap direct moeiteloos over. Lees verder over 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Maar, gas en stroom aanbieders zijn niet allemaal hetzelfde. Bij een gasstoring, dan is het prioriteit dat er snel een monteur komt. Kortom: vergelijk op meer dan alleen prijs. Alles bij elkaar genomen verlangt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En wij begrijpen dat! Dankzij de vergelijkingstool vind je rap de goedkoopste energieleverancier van Saint-Mard, altijd op basis van jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Ook dit kun je hier vinden. Met behulp van keuzes in de energievergelijker zoek jij eenvoudig een product dat past bij het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Saint-Mard

 • Engie: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • OCTA+: Ook flexibele prijzen
 • Lampiris: Verschillende termijnen
 • MEGA: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Essent: Altijd scherpe acties
 • Eneco: Advies en tools op maat op minder te verbruiken
 • Luminus: Altijd scherpe acties
 • Elegant: Online meterstanden doorgeven
 • Watz: Handige website
 • Wase Wind: Altijd inzicht in het verbruik
 • Comfort Energy: Exclusieve aanbiedingen
 • Poweo: Transparantie en zekerheid met Poweo Fix

Wat kost energie in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten energie-aanbieders en de prijzen kunnen verschillen per locatie. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er meerdere netbeheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas wordt gekenmerkt door weer andere tarieven voor transport. De huidige elektriciteit netbeheerder in Saint-Mard heet Ieh. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Virton is de aardgas netbeheerder Igh. Bij een storing wordt dit door hen verholpen.

Kerngegevens Saint-Mard

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Virton
 • Populaire CV: Bulex
 • Aandeel duurzaam: 25,50%
 • Postcodegebied: 6762
 • Verbruik stookolie: 2620 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,45
 • Stroomtarief kwh: €0,273
 • Gem. gasverbruik: 1515 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3400 kWh
energie-vergelijken-saint-mard

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Stap 1 is het invoeren van je contactgegevens. Dit zijn samenstelling huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de buurt van Saint-Mard is het gemiddelde verbruik ong. 1515 m3 en 3400 kWh. Verbruik je geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je realiseert. Al deze zaken zie je weer terug in de kosten van energie.

 3. Kies herkomst energie en de contractlooptijd.

  Denk dan onder andere aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten opzichte van contracttermijn kan men gaan voor producten van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een modelcontract. Meestal is het slim om eens in de 12 maanden weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je ziet nu de totaallijst met alle populaire maatschappijen en contracten. Bij alle contracten zie je info m.b.t. herkomst energie, soort contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Saint-Mard, en de eventuele korting. Kies de leverancier die past bij jouw voorwaarden.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een relevante aanbieding in het lijstje? Klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de bestelpagina van de energiemaatschappij. Denk aan www.luminus.be of natuurlijk www.wasewind.be. Jouw toekomstige energiemaatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Geen dag zonder gas of stroom in Saint-Mard


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €365 rendement bieden. Echter, zijn er andere tips om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Onderstaand tref je 5 concrete tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigtip 1: zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent
 • Praktische tip 2: ontdooi regelmatig de vriezer
 • Bespaaradvies 3: plaats een doorstroombegrenzer
 • Bezuinigadvies 4: je gaskachel goed onderhouden en ventileren.
 • Bespaaradvies 5: kies voor een duurzame spaar- of LED-lamp

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze experts zijn erover eens: probeer elke 12 maanden; overstappen in Saint-Mard. Daarna kun je profiteren van lage prijzen. Toch, let wel even op wanneer je dit doet. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van het contract kan je al overstappen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Overstappen zou eerder kunnen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt dan meteen overstappen van maatschappij, zonder boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In dat geval is je contract dan al tijden verlopen. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een flexibel modelcontract?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen de looptijd van het contract. Meestal kom je deze tariefupdate tegen in januari en in juli. Bij variabele prijzen profiteer je dus ook als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En wellicht is er sprake van een overstapbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In energieland hanteren we: contracten voor 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met het gros van de kortlopende energiecontracten voor Saint-Mard. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Echter, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je jaarlijks deze persoonlijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, vaak verwerkt je aanstaande gas en stroom organisatie het opzeggen van het huidige contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en kies een nieuwe aanbieder. Bedrijven als OCTA+, Essent of Elegant. Hierna kies je wanneer het contract in moet gaan. Jouw nieuwe energiemaatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan wanneer ik het direct afsluit?

Geholpen door de Energiehunter check je altijd de beste deals. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.eneco.be, dan ontdek je dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is daarvan de reden? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Dankzij lagere tarieven en intense welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En op die manier krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Saint-Mard vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Saint-Mard en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw situatie

Duurzame energie in Saint-Mard

Een aanzienlijk deel van de energiemaatschappijen bieden momenteel groene stroom in Saint-Mard. Op dit front kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier waarop groene stroom tot stand komt wijkt nogal af. Niet alle “groene stroom” draagt terecht die naam. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt illegitiem 100% duurzaam genoemd. Er zeker van zijn dat aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Gebruik dan de selectie “Groen uit NL”. In de volgende stap kan jij echte groene energieleveranciers in Saint-Mard vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Maak jouw regio groener
Rondom de gemeente Virton bestaan er vele projectenvolledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 6762. In deze buurt kan je soms tegen een gunstig tarief meedraaien in initiatieven die duurzame energie stimuleren. De overheid wil ook ons verplichten om het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen afzienbare tijd moet Luxemburg de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk info over Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Lees verder alles over Eneco overstappen.