Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Mussy-La-Ville

Direct energie vergelijken in Mussy-La-Ville? Middels onze website doorzoek je eenvoudig alle interessante bedrijven als o.a. OCTA+ & Aspiravi. Geef de grootte van het huishouden door, voer het verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Mussy-La-Ville voor jou de beste prijs heeft. Bovendien check je via onze vergelijker nuttige informatie informatie over topics als tarieven en info over een energieneutrale woning. Bovendien bieden wij een aantal bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Musson
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,444
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,267
Gemiddeld verbruik: 1485 m3 en 3370 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Supersnel vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvengemakkelijk vergelijken
 • Geen addertjes onder het gras
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 280,00.

Snel & simpel overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Mussy-La-Ville?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Mussy-La-Ville. Dat gaat van Eneco tot Ecopower, er zijn meer leveranciers dan ooit. Momenteel moet je een keuze maken uit ruim 35 energie aanbieders. Deze aanbieders werken allemaal op basis van het gas- en stroom netwerk van Ieh. Het is niet mogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In deze context hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Uitzoeken welke bedrijven actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Mussy-La-Ville is die past bij jouw verbruik? Voer gemakkelijk je persoonlijke gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel het overstappen direct. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en in de winter is het lekker warm in huis. Daartegenover, gas en stroom bedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. Is er sprake van gasstoringen of stroomproblemen, dan is het noodzakelijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Met andere woorden: houd ook rekening met kwaliteit service. Alles bij elkaar genomen wil iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat snappen wij best! Door gebruik te maken van de energiehunter vind je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Mussy-La-Ville, die matcht met jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat is mogelijk. Aan de hand van filteren in de energievergelijker achterhalen jullie simpel en snel een energieovereenkomst dat in lijn is met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Mussy-La-Ville

 • Engie: Online account
 • OCTA+: Online account
 • Lampiris: Vaste energieprijzen
 • MEGA: Handige website
 • Essent: Gratis Tado slimme thermostaat t.w.v. €249
 • Eneco: Met praktische energie-bespaartips
 • Luminus: Gemakkelijke verhuisservice
 • Elegant: Met SOS Snelle Overstap Service
 • Watz: Transparante prijzen
 • Wase Wind: Reken jouw energiekoste online uit
 • Comfort Energy: Online prijs berekenen
 • Poweo: Eenvoudig overstappen

Wat zijn de energiekosten in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van aanbieders en de prijzen zijn anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er veel beheerders werkzaam zijn. Elke beheerder wordt gekenmerkt door zijn eigen tarieven voor transport van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Mussy-La-Ville heet Ieh. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Musson is de aardgas netbeheerder Igh. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Cijfers en feiten Mussy-La-Ville

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Musson
 • Populaire CV: Rendamax
 • Groene stroom: 24,90%
 • Postcodegebied: 6750
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2560 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,444
 • Stroomtarief kwh: €0,267
 • Gem. gasverbruik: 1485 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3370 kWh
energie-vergelijken-mussy-la-ville

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Situatieschets

  Stap 1 is het invoeren van je contactgegevens. Dit zijn samenstelling huishouden, en je adresgegevens.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de buurt van Mussy-La-Ville ligt dat gemiddeld op circa 1485 m3 en 3370 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb je zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De data die je invult bepalen het energietarief.

 3. Kies type energie en contractduur.

  Je hebt de keuze uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt dit niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Betreffende contracten kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 3, of 5 jaar, en modelcontracten. Doorgaans is het gunstiger om elke 12 of 24 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Contracten vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een overzicht met alle verkrijgbare aanbieders + contracten. Van ieder abonnement zie jij gegevens over oorsprong energie (groen of grijs), contracttermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Mussy-La-Ville, en de eventuele korting. Selecteer de maatschappij die past bij jouw persoonlijke wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een populaire leverancier beschikbaar? Klik op ‘Bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de website van het bedrijf. Bijv. www.octaplus.be + www.belpower.be. Jouw nieuwe energie-partij neemt het administratieve deel voor zich. Geen dag zonder gas of stroom in Mussy-La-Ville


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €330 bonus betekenen. Daarentegen, zijn er meerdere mogelijkheden voor lagere maandlasten? Onderstaand check je 5 handige bespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Advies 1: gebruik alleen A++ producten
 • Advies 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt.
 • Tip 3: was met waterbesparing
 • Advies 4: kies voor een LED-tv i.p.v. een plasma TV
 • Praktisch advies 5: begin met strijken als de kleding nog niet helemaal droog is

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om het overstappen in gang te zetten?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energiespecialisten zijn erover eens: maak een sport van het overstappen in Mussy-La-Ville. Zodoende maak je gebruik van lagere tarieven. Echter, doe dit wel op het juiste moment. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt eerder overstappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag te allen tijde overstappen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder overgestapt? In zo’n geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelovereenkomsten. Normaal worden deze prijs-updates gedaan op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij variabele prijzen werkt in jouw voordeel als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En tevens is er sprake van een aantrekkelijke bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiewereld geldt in beginsel: contracten met een lange looptijd zijn eigenlijk altijd prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Mussy-La-Ville. Bij een langdurig contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Echter, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je ieder jaar een persoonlijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, meestal faciliteert jouw nieuwe energiemaatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst middels de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de goedkoopste energieleverancier. Populaire bedrijven zijn Eneco, ENGIE en ook Wase Wind. Daarna bespreek je de ingangsdatum (start levering). Jullie betreffende gas en stroom organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Aan de hand van de Energiehunter bekijk je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je een website opent zoals www.luminus.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de prijzen daar hoger zijn. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Super simpel: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Middels lage prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Met dat prijsbeleid zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Mussy-La-Ville vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Mussy-La-Ville en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Mussy-La-Ville

Een aanzienlijk deel van de maatschappijen bieden onderwijl groene stroom in Mussy-La-Ville. Op dit front is er veel variatie te vinden. De herkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet ieder “groene energie” contract heeft ook echt een groene oorsprong. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onjuist als “duurzaam” gekenmerkt. Er op kunnen vertrouwen dat energiemaatschappijen een groen beleid hanteren? Kies in dat geval de selectie “100% groene stroom uit BE”. In de volgende stap kan jij authentieke groene energieleveranciers in Mussy-La-Ville vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Draag bij aan een duurzame regio
In en rondom de gemeente Musson onderscheiden we nogal wat projectenvolledige gericht op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 6750. Als inwoner van deze plaats kan je wellicht tegen een gunstig tarief bijdragen aan duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om minder energie in huis te gebruiken. In een korte tijd moet Luxemburg helemaal energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Zie ook de Vijf praktische bespaartips of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Check ook Comfort Energy afsluiten.