Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Villers-Sur-Semois

Eenvoudig energie vergelijken in Villers-Sur-Semois? Met behulp van de Energiehunter vind je eenvoudig alle erkende energieleveranciers als bijvoorbeeld Mega en Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, begroot het stroom- en gasverbruik, en check welke energieleverancier in Villers-Sur-Semois het goedkoopste contract aanbiedt. Verder bekijk je op deze pagina belangrijke info over items zoals energieproblemen en info over een energieneutrale woning. Bovendien bieden wij een aantal handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Etalle
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,438
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,261
Gemiddeld verbruik: 1455 m3 en 3340 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle leveranciersvergelijken
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Gemiddelde besparing van € 210,00.

Eenvoudig overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Villers-Sur-Semois?

We zien een groot aantal energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Villers-Sur-Semois. Van Antargaz tot aanbieders zoals Watz, de keuze is enorm. Hedendaags kun je kiezen uit circa 40 aanbieders. Deze aanbieders maken allemaal gebruik van het netwerk van Ieh. Het is onuitvoerbaar om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dat geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Weten welke energiebedrijven mogelijk zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Villers-Sur-Semois is voor jouw situatie? Voer gelijk de gevraagde gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en stap meteen over. Overtuigd? Lees de 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je je hebt altijd licht, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daartegenover, gas en stroom aanbieders zijn niet allemaal hetzelfde. Bij voorvallen als stroom en gas storingen, dan is het gewenst dat er snel een monteur komt. Wat dus belangrijk is: kijk ook naar service. Onderaan de streep verlangt iedereen een goedkope energieleverancier. Dat is nooit anders geweest. D.m.v onze handige vergelijker vergelijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Villers-Sur-Semois, voor jouw situatie. Specifieke wensen? Ook dit kun je hier vinden. Aan de hand van de keuzevakjes in de tarievenvergelijker zoek je verrassend eenvoudig een contract dat in lijn is met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Villers-Sur-Semois

 • Engie: Exclusieve aanbiedingen
 • OCTA+: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Lampiris: Handige website
 • MEGA: Online meterstanden doorgeven
 • Essent: Tot 31% besparen op je verwarmingskosten met Tado
 • Eneco: Overzichtelijke contracten
 • Luminus: Online grip op je kosten
 • Elegant: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Watz: Online grip op je kosten
 • Wase Wind: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Comfort Energy: Altijd scherpe acties
 • Poweo: Eenvoudige verhuisservice

Wat zijn de actuele energieprijzen in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten energiemaatschappijen en de kosten zijn weer anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verschillende beheerders actief zijn. Iedere netbeheerder verwerkt eigen prijsstrategieën voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Villers-Sur-Semois heet Ieh. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn weer anders per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Etalle is de netbeheerder van het gas Igh. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Facts and figures Villers-Sur-Semois

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Etalle
 • Populair merk: Intergas
 • Aandeel groen: 24,30%
 • Postcode: 6740
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2500 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,438
 • Stroomtarief kwh: €0,261
 • Gem. gasverbruik: 1455 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3340 kWh
energie-vergelijken-villers-sur-semois

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Schets jouw situatie

  Allereerste de basisinfo. Hiermee bedoelen we gezinssamenstelling, en postcode + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Geef je gas en stroomverbruik op. Rondom Villers-Sur-Semois bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1455 m3 + 3340 kWh. Heb jij een gasloze woning? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het aantal kWh in dat je realiseert. Deze factoren zie je weer terug in het energietarief.

 3. Selecteer herkomst energie en abonnementsduur.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Is dit voor jou om het even? Laat deze optie achterwege. Aangaande looptijd kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar tot 5 jaar en specifieke model (variabele) prijzen. Doorgaans kan het uit om eens per jaar weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Je ziet nu een overzicht met alle verkrijgbare leveranciers en contracten. Bij alle contracten lees jij info met betrekking tot soort energie, contractsduur, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Villers-Sur-Semois, en de overstapbonus. Selecteer de organisatie die overeenkomst met de opgegeven wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een populaire prijsaanbieding gespot? Druk op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de website van het bedrijf. O.a. www.engie.be en ook www.eneco.be. De nieuwe energie-aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo ben je zeker van gas en stroom in Villers-Sur-Semois


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €350 rendement bieden. Desondanks, kan ik nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via de energiehunter tref jij 5 concrete tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: doe de kraan dicht als je ‘m niet gebruikt
 • Praktisch advies 2: kies voor een hotfill-wasmachine.
 • Bespaartip 3: zet het klokje op elektrische apparaten uit.
 • Praktische tip 4: spouwmuren isoleren.
 • Praktisch advies 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energiespecialisten geven als tip: regel jaarlijks het overstappen in Villers-Sur-Semois. Op die manier bespaar je het meeste geld. Toch, doe dit wel op het juiste moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk te switchen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag te allen tijde overstappen van leverancier, en je betaalt geen boete. Niet eerder overgestapt? In zo’n geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Kiezen voor lange termijn of overeenkomst met flex-tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft nooit extra te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens de contracttermijn. Normaliter worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1 januari en op 1 juli. Bij het variabele alternatief profiteer je dus ook als de energieprijzen dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En misschien krijg je ook nog eens een nieuwe klanten bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energie industrie geldt in de basis: contracten voor een langere periode zijn prijziger dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Villers-Sur-Semois. Kies je voor een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Maar, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij jaarlijks deze hoge welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, meestal verzorgt jouw aankomende organisatie het volledige overstaptraject middels de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor een beschikbare energiemaatschappij. Denk aan Eneco, ENGIE of Ecopower. Vervolgens bespreek je de datum waarop het contract van start gaat. De nieuwe organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan via de site van de maatschappij?

Dankzij onze website ontdek je altijd de laagste prijzen. Op het moment dat je navigeert naar www.energie2030.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe kan zoiets? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Dankzij goedkope prijzen en hoge welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door deze strategie zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Villers-Sur-Semois vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Villers-Sur-Semois en vind de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Villers-Sur-Semois

Veel maatschappijen ondersteunen op dit moment groene stroom in Villers-Sur-Semois. Echter is onderling veel verschil te vinden. De manier van produceren van groene stroom is zeer wisselend. Niet elk groene energie label kent ook echt een groene bron. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onrechtmatig neergezet als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat leveranciers echt helemaal groen zijn? Gebruik dan uiteraard voor “Groene stroom uit België”. Hier kan jij authentieke groene energieleveranciers in Villers-Sur-Semois vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de streek van de gemeente Etalle kennen we verscheidene stappen met een focus op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 6740. In deze woonplaats kan je vaak met financiële bonussen meewerken met collectieve duurzaamheidsprojecten. Uiteraard is het aan te raden om thuis minder energie te verbruiken. Binnen afzienbare tijd moet Luxemburg eveneveel energie opwekken als het gebruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Dak met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En niet te vergeten: realiseer een besparing op energiegebruik. Check de Bespaartips die je meteen kunt toepassen en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk info van Eneco afsluiten.