Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Rulles

Zonder problemen energie vergelijken in Rulles? Door gebruik te maken van onze website tref je probleemloos alle relevante aanbieders als bijv. Essent en Poweo. Kies samenstelling van jouw gezin, begroot het stroom- en gasverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Rulles de laagste prijs biedt. Bovendien tref je via de energievergelijker belangrijke info over onderwerpen zoals maatschappijen en info over duurzame energie. Daarbij geven wij tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Habay
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,433
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,256
Gemiddeld verbruik: 1430 m3 en 3315 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle organisaties gemakkelijk vergelijken
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Gemiddelde besparing van € 325,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Rulles?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers voorhanden in Rulles. Dat loopt van Lampirus tot aan OCTA+, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Op dit moment kun je kiezen uit circa 20 energieleveranciers. Deze leveranciers nuttigen stuk voor stuk het elektra- en gasnetwerk van Ieh. Voor internetgebruikers is het lastig om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Nieuwsgierig welke energiemaatschappij er beschikbaar zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Rulles is die past bij jouw verbruik? Geef gelijk jouw eigen gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en stap meteen over. Ga door naar de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daartegenover, gas & stroom maatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. In het geval van een stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Kortom: houd ook rekening met kwaliteit service. Per slot van rekening wenst elke consument niet teveel betalen voor energie. En dat snappen wij best! Door gebruik te maken van onze tarievencheck check je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Rulles, altijd op basis van jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dat bieden wij. Geholpen door selecties maken in de tool vindt men gemakkelijk een overeenkomst dat aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Rulles

 • Engie: Goede klantenservice
 • OCTA+: Online account
 • Lampiris: Diverse looptijden
 • MEGA: Online grip op je kosten
 • Essent: Online meterstanden doorgeven
 • Eneco: 16/20 Greenpace score
 • Luminus: Verschillende termijnen
 • Elegant: Online inzicht in verbruik
 • Watz: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Wase Wind: Exclusieve aanbiedingen
 • Comfort Energy: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Poweo: Leverancier met meer dan 10 jaar ervaring

Hoe duur is energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van gas & stroom organisaties en de vergoedingen verschillen per regio. De achterliggende reden is dat er nogal wat beheerders verbonden zijn. Elke beheerder hanteert eigen prijsstrategieën voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Rulles betreft Ieh. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Habay valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Niet Beschikbaar. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Feiten en cijfers Rulles

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Habay
 • Populaire CV: Cenvax
 • Aandeel groen: 23,80%
 • Hoofdpostcode: 6724
 • Aantal mazout liters: 2450 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,433
 • Stroomtarief kwh: €0,256
 • Gem. gasverbruik: 1430 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3315 kWh
energie-vergelijken-rulles

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Situatieschets

  Begin met de basisinfo. Hiermee bedoelen we het aantal bewoners, en postcode + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Rulles ligt dit gemiddeld op 1430 m3 en 3315 kWh. Woon jij volledig gasloos? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze aspecten beïnvloeden jouw energierekening.

 3. Kies soort energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Omtrent prijs zekerheden zijn er mogelijkheden voor 1 jarig tot 5 jarig of variabele tarieven / abonnementen. Vaak is het een goed idee om elke 12 of 24 maanden een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een overzicht met alle interessante leveranciers en contracten. Van elk contract zoek jij voorwaarden m.b.t. soort stroom/gas, abonnementstermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Rulles, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de aanbieder die overeenkomst met jouw eisen.

 5. Stap online over

  Een populaire leverancier tussen de resultaten? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. We versturen jouw aanvraag direct door naar de relevante pagina op de website van de maatschappij. Bijvoorbeeld www.octaplus.be of natuurlijk www.eneco.be. De nieuwe leverancier regelt alles voor jou. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Rulles


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €285 bonus betekenen. Evenwel, wat zijn de andere opties voor lagere maandlasten? Onderstaand vind je vijf energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: let op het energielabel
 • Praktisch advies 2: koop een energiezuinige wasmachine of vaatwasser
 • Praktisch advies 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Bespaaradvies 4: het dak isoleren.
 • Bespaartip 5: neem een klokthermostaat

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten geven als tip: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Rulles. Zodanig is de besparing het grootst. Maar, doe dit wel op het juiste moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Is je contract nog niet afgelopen? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt altijd, wisselen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Vermoedelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een meerjarige contract of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je 2 opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelovereenkomsten. In algemene zin worden de prijzen aangepast begin januari en rond juli. Bij dit type contract profiteer je dus ook als de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En tevens ontvang je ook wel een nieuwe klanten korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energiewereld is het principe: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met verscheidene kortlopende energiecontracten voor Rulles. Ga je voor een meerjarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daartegenover, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij elk jaar zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, in de regel faciliteert je toekomstige aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst via de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de prijzen en selecteer de beste of voordeligste aanbieder. Zoals Eneco, ENGIE of Energy People. Hierna beslis je over de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie gekozen energie-aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan op de website van de leverancier?

Met behulp van www.energiehunter.be tref je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.eni.com, dan ontdek je dat de energie hier fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Fluitje van een cent: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Met behulp van lagere onkosten en aantrekkelijke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Met dat prijsbeleid kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Rulles vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Rulles en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Rulles

Een aanzienlijk deel van de aanbieders leveren onderwijl groene stroom in Rulles. Rondom dit thema is onderling veel verschil te vinden. De afkomst van groene stroom wijkt nogal af. Niet ieder “groene stroom” contract is daadwerkelijk groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt oneerlijk als “duurzaam” gekenmerkt. De zekerheid hebben dat organisaties eerlijk en duurzaam zijn? Kies dan het filter “Groen uit België”. Daarna kan je authentieke groene energieleveranciers in Rulles vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de omgeving van de gemeente Habay bestaan er tegenwoordig vele acties volledige gericht op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 6724. Als inwoner van deze plaats kan je wellicht vrij voordelig deelnemen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook ziet de gemeente graag dat we thuis minder energie te verbruiken. Binnen afzienbare tijd moet Luxemburg energieneutraal zijn (los van gas). Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En misschien het meest interessant: minder energie verbruiken! Ga verder naar de Praktische energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Elegant abonnement.