Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Habay-La-Neuve

Op je gemak energie vergelijken in Habay-La-Neuve? Geholpen door de energievergelijker doorzoek je probleemloos alle interessante energieleveranciers als bijvoorbeeld Essent & Antargaz. Omschrijf jouw situatie, schat jouw verbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Habay-La-Neuve de scherpste prijs kan bieden. Ook check je via de Energiehunter bruikbare info over thema’s zoals tarieven en info over duurzame energie. Voorts komen we met bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Habay
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,428
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,251
Gemiddeld verbruik: 1405 m3 en 3505 kwh
Populaire aanbiederEssent

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote leveranciersbij elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Enorme besparingen tot wel € 430,00.

Probleemloos overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Habay-La-Neuve?

We zien steeds meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Habay-La-Neuve. Dat loopt van Engie tot OCTA+, er is gewoon veel te kiezen. Vandaag heb je de keuze uit zo’n 35 providers. Deze maatschappijen zijn allemaal aangesloten op de infrastructuur van Ieh. Het is niet te doen om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In deze context is de energiesimulator toe te passen. Uitzoeken welke gas en stroom bedrijven je kunt kiezen? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Habay-La-Neuve voor jou is? Vul hieronderde privé gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 nuttige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je kunt altijd koken, en er is warm water in het hele huis. Evenwel, leveranciers hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij voorvallen als een stroom- of gasstoring, dan is het wenselijk dat dit adequaat wordt opgelost. Conclusie: houd ook rekening met kwaliteit service. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen een energieleverancier die niet te duur is! Dat is logisch natuurlijk. Met behulp van de energietarievenvergelijker check je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Habay-La-Neuve, altijd op basis van jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat is geen probleem! Met behulp van filters in de tool achterhaalt men probleemloos een contract dat aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Habay-La-Neuve

 • Engie: Inzicht in energiegebruik
 • OCTA+: Gas, elektra en mazout
 • Lampiris: Alles beheren via de klantzone
 • MEGA: Online prijs berekenen
 • Essent: Duidelijke website
 • Eneco: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Luminus: Denkt met jou mee over besparen
 • Elegant: Eerlijk en transparant
 • Watz: Prima klantendienst
 • Wase Wind: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Comfort Energy: Goede klantenservice
 • Poweo: Ook met zonnepanelen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in de regio? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van energie-aanbieders en de vergoedingen zijn weer anders per regio. De achterliggende reden is dat er allerlei netbeheerders verbonden zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas heeft eigen prijsstellingen voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder (elektra) in Habay-La-Neuve is Ieh. De tarieven van het netbeheerder zijn per regio weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Habay valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Niet Beschikbaar. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Feiten en cijfers Habay-La-Neuve

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Habay
 • Populair merk: Agpo
 • Aandeel groen: 23,30%
 • Centrale postcode: 6720
 • Verbruik Mazout: 2400 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,428
 • Stroomtarief kwh: €0,251
 • Gem. gasverbruik: 1405 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3505 kWh
energie-vergelijken-habay-la-neuve

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Natuurlijk jouw basisgegevens. Onder andere omvang van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer het geschatte verbruik in. In de regio Habay-La-Neuve is dit gemiddeld zo’n 1405 m3 en 3505 kWh. Bezit je een gasloze woning. Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Liggen er zonnepanelen op je pad? Bereken het maximale kWh’s dat je genereert. Deze factoren beïnvloeden de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Ben jij neutraal? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van prijszekerheid kan je kiezen voor 1 jarig tot 5 jarig of een modelcontract. Normaal is het gunstiger om elke 12 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Wat volgt is de resultaatpagina met alle erkende maatschappijen en contracten. Bij ieder contract check jij info zoals soort stroom/gas, abonnementstermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Habay-La-Neuve, en de overstapbonus. Kies de aanbieder die past bij jouw persoonlijke wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geldige aanbieder gecheckt? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je browser gaat dan direct naar de aanvraag-pagina van het bedrijf. Bijvoorbeeld www.octaplus.be en ook www.comfortenergy.be. De betreffende energie-partij regelt de overstap. Altijd zekerheid van gas en stroom in Habay-La-Neuve


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €315 voordeel geven. Toch, zijn er andere tips voor lagere maandlasten? Hieronder lees jij 5 energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigadvies 1: korter douchen
 • Praktische tip 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Bespaaradvies 3: zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt.
 • Bespaaradvies 4: tochtstrips gebruiken.
 • Praktisch advies 5: zorg dat de koelkast minimaal tien centimeter van de wand staat

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze klantenservice specialisten geven als tip: probeer elke 12 maanden; overstappen in Habay-La-Neuve. Op die manier ben je het voordeligst uit. Belangrijk, kies een geschikt moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met bepaalde looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt dan meteen overstappen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? In zo’n geval is je contract dan al tijden verlopen. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energieprijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bij te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelcontracten. In algemene zin worden de prijzen aangepast in de eerste en zevende maand. Bij dit soort contracten is dus met name interessant als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En vaak wordt je ook tegemoet gekomen met een aantrekkelijke bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energiewereld geldt in beginsel: meerjarige contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Habay-La-Neuve. In het geval van een lang contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Evenwel, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij ieder jaar een aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, standaard verzorgt de aankomende energiemaatschappij de opzegging van het contract via de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle aanbieders en selecteer de voordeligste energieaanbieder. Onder andere Luminus, Lampiris en Belpower. Bij de volgende stap beslis je over de aansluitdatum (moment van leveren). Je aanstaande gas en stroom maatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Aan de hand van onze vergelijker bekijk je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.wasewind.be, dan zul je zien dat dit vaak fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Via voordelige tarieven en scherpe welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Op basis daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Habay-La-Neuve vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Habay-La-Neuve en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Habay-La-Neuve

Tal van maatschappijen leveren vandaag de dag groene stroom in Habay-La-Neuve. Binnen dit domein is hier veel variatie in mogelijk. De oorsprong van deze groene stroom wijkt nogal af. Niet alle groene energie is ook echt duurzaam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ongeoorloofd aangemerkt als duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Ga dan voor zeker voor “Groene energie uit NL”. Je kan dan alle groene energieleveranciers in Habay-La-Neuve vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de streek van de gemeente Habay kennen we diverse plannen rondom duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 6720. In deze regio kan je soms tegen een gunstig tarief meedelen in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook wil de gemeente dat wij zelf maatregelen te treffen. Binnen afzienbare tijd moet Luxemburg de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: realiseer een besparing op energiegebruik. Lees de Belangrijke energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Bekijk info van Luminus abonnement.