Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Habay

Op je gemak energie vergelijken in Habay? Via de energievergelijker tref je supersnel alle grote aanbieders als Mega en Belpower. Schets jouw situatie, voer het verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Habay prijstechnisch het meest interessant is. Ook lees je via onze vergelijker praktische informatie over thema’s als energiebelastingen en zakelijke energie. Tevens vind je hier nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Habay
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,431
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,251
Gemiddeld verbruik: 1470 m3 en 3465 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende aanbieders naast elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 455,00.

Zonder problemen overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Habay?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers actief in Habay. Dat gaat van Lampirus tot Comfort Energy, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Op dit ogenblik kan je kiezen uit om en nabij 30 leveranciers. Deze zijn allemaal aangesloten op de infrastructuur van Ieh. Het is onmogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In deze context kan jij onze energiesimulator gebruiken. Benieuwd welke organisaties tot de mogelijkheden behoren? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Habay is op dit moment? Geef hierna de benodigde gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en stap meteen over. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je je hebt altijd licht, en je hebt aan aangenaam warm huis. Maar, aanbieders handelen allemaal op hun eigen manier. Tijdens een stroomstoring, dan is het prioriteit dat er meteen transparantie is. Oftewel: houd ook rekening met kwaliteit service. Het is heel simpel, uiteindelijk wenst elke consument een energieleverancier die niet te duur is! En dit is heel snel te regelen. Met behulp van onze handige vergelijker vergelijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Habay, die past bij jouw plaatje. Unieke behoeften? Dit is natuurlijk een optie. Middels filteren in de tool detecteer jij eenvoudig een abonnement dat klopt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Habay

 • Engie: Ook modelcontracten
 • OCTA+: OCTA + BeRelax
 • Lampiris: Verstand van zaken!
 • MEGA: Overzichtelijke contracten
 • Essent: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Eneco: Online prijs berekenen
 • Luminus: Alles beheren via de klantzone
 • Elegant: Exclusieve aanbiedingen
 • Watz: Waar loyale klanten worden beloond
 • Wase Wind: Transparante prijzen
 • Comfort Energy: Uitstekende klantenservice
 • Poweo: Uitstekend bereikbare klantenservice

Hoe duur is energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen maart 2024)

Het aanbod van energie-organisaties en de kosten zijn in elke plaats weer anders. De reden hiervan is dat er veel beheerders van het net service verlenen. Iedere beheerder van het net rekent weer andere tarieven voor logistiek. De huidige elektriciteit netbeheerder in Habay betreft Ieh. De tarieven van het netbeheerder verschillen per regio. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Habay is de aardgas netbeheerder Igh. Als er sprake is van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Informatie over Habay

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Habay
 • CV ketel: Elco
 • Groene stroom: 0,383%
 • Centrale postcode: 6720
 • Verbruik stookolie: 2720 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,431
 • Stroomtarief kwh: €0,251
 • Gem. gasverbruik: 1470 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3465 kWh
energie-vergelijken-habay

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Stap 1 is het invoeren van je huis en woningdetails. Daarmee wordt bedoeld; grootte van het gezin, en postcode + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Hoeveel energie verbruik jij? In de regio Habay ligt dat gemiddeld op circa 1470 m3 & 3465 kWh. Heb jij een gasloze woning? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat de zonnecellen renderen. De data die je invult dragen bij aan jouw energierekening.

 3. Kies herkomst energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Ben jij neutraal? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Aangaande looptijd kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist specifieke model (variabele) prijzen. Doorgaans is het een goed idee om jaarlijks een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Tarieven vergelijken

  Er volgt nu een handig overzicht met alle erkende energie aanbieders. Van ieder abonnement vind jij data zoals herkomst energie, contracttermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Habay, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de organisatie die rijmt met jouw wensenpakket.

 5. Regel online je overstap

  Een mooie aanbieding tegengekomen? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de webpagina van de energieleverancier. Bijv. www.lampiris.be en www.belpower.be. De nieuwe energie-partij regelt alles voor jou. Zo ben je zeker van gas en stroom in Habay


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €260 korting realiseren. Desalniettemin, zijn er meerdere mogelijkheden om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op energiehunter.be lees jij 5 energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaaradvies 1: het huis verwarmen met kookwarmte
 • Praktisch advies 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt.
 • Advies 3: hang de was wat vaker aan de lijn i.p.v. de droger
 • Bespaartip 4: spouwmuren isoleren.
 • Bespaartip 5: kies voor een klokthermostaat

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energie-experts geven als tip: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Habay. Zodanig maak je gebruik van lagere tarieven. Alleen, doe dit wel op het juiste moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor afloop contracttermijn is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met vaste looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract voor onbepaalde duur? In dat geval kun je overstappen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Mogelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of wil jij een model contract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je betaalt niets extra’s als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen het modelcontract. Meestal worden deze prijs-updates gedaan op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst is dus ook erg interessant wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En misschien wordt je wel beloond met een nieuwe klanten bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In energieland hanteren we: een contract voor meerdere jaren zijn eigenlijk altijd prijziger dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Habay. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desalniettemin, bij 1 jarige contracten krijg je jaarlijks deze aantrekkelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, vaak regelt je nieuwe aanbieder het volledige overstaptraject middels de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies een nieuwe leverancier. Populaire bedrijven zijn Eneco, ENGIE en ook Energie 2030. Ook beslis je over de aansluitdatum (moment van leveren). De aanstaande gas en stroom leverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan op de website van de leverancier?

Met behulp van onze website check je altijd de beste deals. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.poweo.be, dan kom je tot de ontdekking dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe bestaat dat? Dat gebeurd overal: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Dankzij lagere onkosten en fikse welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door het resultaat daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Habay vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Habay en ontdek de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Habay

Een aanzienlijk deel van de maatschappijen leveren onderwijl groene stroom in Habay. Op dit front zijn er veel verschillen. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer divers. Niet alle groene stroom heeft ook echt een groene oorsprong. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem 100% duurzaam genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat energie aanbieders echt helemaal groen zijn? Selecteer in dit geval een filter voor “Groen uit NL”. In de volgende stap kan jij echte groene energieleveranciers in Habay vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de streek van de gemeente Habay onderscheiden we verscheidene plannen rondom duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 6720. In deze woonplaats kan je soms extra voordelig deelnemen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook wil de gemeente dat wij thuis minder energie te verbruiken. Rond 2050 moet Luxemburg eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Huis met zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En ook belangrijk: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Ga verder naar de tips om minder gas en stroom te gebruiken en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Lees verder alles over Luminus vergelijken.


Alle plaatsen in deze gemeente