Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Vielsalm

Gemakkelijk energie vergelijken in Vielsalm? Middels onze vergelijker tref je eenvoudig alle bekende bedrijven als o.a. Eneco en Poweo. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Vielsalm de laagste prijs hanteert. Daarnaast bekijk je op deze pagina nuttige informatie informatie over thema’s als o.a. onderwerpenen vaste of variabele tarieven. Ook vind je hier een lijstje met 5 bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Vielsalm
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,428
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,288
Gemiddeld verbruik: 1455 m3 en 3450 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote maatschappijengemakkelijk vergelijken
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 320,00.

Snel overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Vielsalm?

Er zijn steeds meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Vielsalm. Dat loopt uiteen van Eneco tot Luminus, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Momenteel heb je de keuze uit zo’n 35 leveranciers. Deze aanbieders lopen allemaal via het netwerk van Ieh. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle tarieven te vergelijken. Hiervoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Nieuwsgierig welke aanbieders in deze regio actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Vielsalm voor jou is? Geef moeiteloos de privé gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap binnen 5 minuten over. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je je hebt altijd licht, en je kunt lekker warm douchen. Desalniettemin, aanbieders kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij voorvallen als een stroom- of gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er meteen transparantie is. Conclusie: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Als het puntje bij paaltje komt geeft iedereen prioriteit aan een betaalbaar energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Met behulp van onze tarievencheck bekijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Vielsalm, die matcht met jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat kun je zelf bepalen. Dankzij filteren in de prijzenvergelijker checkt men moeiteloos een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Vielsalm

 • Engie: Grip op verbruik en de kosten
 • OCTA+: 100% belgische stroom
 • Lampiris: Ook met zonnepanelen
 • MEGA: Altijd bereikbaar
 • Essent: Tot €150 korting bij een 3-jarig contract
 • Eneco: Goede klantenservice
 • Luminus: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Elegant: Een scherp tarief, passned bij jouw verbruik
 • Watz: Denkt met jou mee over besparen
 • Wase Wind: Uitstekende klantenservice
 • Comfort Energy: Transparant en eerlijk
 • Poweo: Met praktische energie-bespaartips

Wat betaal ik voor energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen maart 2024)

De voorwaarden van energie-aanbieders en de energiekosten variëren per postcodegebied. Dit komt doordat er verschillende beheerders van het net verbonden zijn. Iedere gas en stroom beheerder gebruikt weer zijn eigen prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Vielsalm is Ieh. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Vielsalm valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Igh. Bij een storing zullen zij dat oplossen.

Feiten over Vielsalm

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Vielsalm
 • CV Merk: Atag
 • Aandeel duurzaam: 0,38%
 • Hoofdpostcode: 6690
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2690 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,428
 • Stroomtarief kwh: €0,288
 • Gem. gasverbruik: 1455 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3450 kWh
energie-vergelijken-vielsalm

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Situatieschets

  Natuurlijk jouw basisgegevens. Dit gaat over samenstelling huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Kies verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de buurt van Vielsalm ligt dit gemiddeld op 1455 m3 plus 3450 kWh. Bezit je een gasloze woning. Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Voer het aantal kilowattuur in dat je opwekt. Dit alles hebben effect op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en de looptijd.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Geen voorkeur? Sla dit dan over. Betreffende contracttermijn kan je kiezen voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een variabel contract. Normaal is het voordeliger om eens in de 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een overzicht met alle interessante energieleveranciers. Bij ieder contract tref je informatie als herkomst energie, abonnementstermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Vielsalm, en nieuwe klanten korting. Kies de aanbieder die in lijn is met jouw eisen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een relevante prijsaanbieding in het lijstje? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de webpagina van de onderneming. Bijvoorbeeld www.energie2030.be + www.eneco.be. De gekozen leverancier neemt het administratieve deel voor zich. Nooit zonder stroom en gas in Vielsalm


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan soms wel €380 korting realiseren. Desondanks, wil jij nog meer adviezen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hieronder vind jij vijf energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktisch advies 1: gebruik niet de standby modus
 • Bespaaradvies 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Praktische tip 3: sloffen dragen in huis.
 • Bespaaradvies 4: zet apparaten nooit op stand-by stand
 • Bespaartip 5: bij de sportvereniging of op je werk een douche nemen.

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen?

Mensen vragen regelmatig: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energiespecialisten zeggen altijd: regel jaarlijks het overstappen in Vielsalm. Zodanig betaal je het minst voor je energie. Belangrijk, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan moet je wellicht nog even wachten. Overstappen zou eerder kunnen, doorgaans levert dat wel een boete op. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat geval kun je overstappen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Mogelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Energietarieven vastzetten of wil jij een model contract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je betaalt niets extra’s zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens de contracttermijn. Dikwijls worden de prijzen aangepast op 1 januari en op 1 juli. Binnen deze flex-overeenkomst werkt in jouw voordeel als de energieprijzen dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je exact weet wat de kosten gaan zijn. En eventueel ontvang je ook wel een scherpe welkomstbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiewereld hanteren we: contracten met een lange looptijd zijn vrijwel altijd duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Vielsalm. Ga je voor een meerjarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Echter, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je elke 12 maanden deze hoge welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, normaal gesproken faciliteert je aankomende gas en stroom maatschappij het volledige overstaptraject door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies een nieuwe aanbieder. Bijvoorbeeld OCTA+, Essent + Wase Wind. Bij de volgende stap selecteer je de startdatum van het abonnement. Jullie gekozen aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan bij de aanbieder zelf?

Met behulp van deze website achterhaal je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.ecopower.be, dan ontdek je dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe bestaat dat? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Middels lage prijzen en grote welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Vielsalm vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Vielsalm en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Vielsalm

Veel bedrijven ondersteunen onderwijl groene stroom in Vielsalm. Toch zijn er diverse keuzes te maken. De herkomst van groene stroom wisselt nogal. Niet ieder “groene energie” contract is ook echt groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ten onrechte geprofileerd als groen of duurzaam. 100% zeker weten dat organisaties daadwerkelijk groen zijn? Gebruik dan zeker voor “Groene Energie uit België”. Daarna kan je onvervalste groene energieleveranciers in Vielsalm vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Voor inwoners van de gemeente Vielsalm bestaan er tegenwoordig steeds meer opdrachten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Je kunt denken aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 6690. In deze plaats kan je steeds vaker zeer betaalbaar meedraaien in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook stimuleert de gemeente ons om ons eigen huis te verduurzamen. Rond 2050 moet Luxemburg energieneutraal zijn (los van gas). Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Warm water via de zonneboiler
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: realiseer een besparing op energiegebruik. Check ook onze Bespaartips die je meteen kunt toepassen en bezoek mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bezoek ook Essent vergelijken.


Alle plaatsen in deze gemeente