Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Houffalize

Gemakkelijk energie vergelijken in Houffalize? Geholpen door onze vergelijker vind je gemakkelijk alle verkrijgbare energiebedrijven als bijv. Essent en Poweo. Omschrijf jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en zie direct welke energieleverancier in Houffalize de scherpste prijs kan bieden. Tevens verzamel je via de Energiehunter uitgebreide info over zaken als bijv. de netbeheerder en variabele of vaste tarieven. Verder geven we 5 tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Houffalize
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,424
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,284
Gemiddeld verbruik: 1435 m3 en 3430 kwh
Populaire aanbiederEneco

Eenvoudig vergelijken

 • Alle bekende providers naast elkaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 285,00.

Moeiteloos overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Houffalize?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers beschikbaar in Houffalize. Dit varieert van Eneco tot aanbieders zoals OCTA+, de keuze is reusachtig groot. In maart 2024 zijn het zo’n 25 maatschappijen. Deze maken allemaal gebruik van het elektra- en gasnetwerk van Ieh. Het is niet mogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. Daarvoor bieden wij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke maatschappijen er beschikbaar zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Houffalize is voor jouw verbruik? Vul gemakkelijk jouw gegevens in, vind de laagste prijs, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je ook klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Evenwel, aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er sprake van gasstoringen of stroomproblemen, dan is het noodzakelijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Oftewel: staar je niet blind op tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt iedereen een goedkope energieleverancier. En dat snappen wij best! Dankzij de energievergelijker check je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Houffalize, voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dat is mogelijk. Met behulp van selecties in de vergelijkingstool achterhaal jij simpel en snel een energie-abonnement dat matcht met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Houffalize

 • Engie: Een passend contract voor elk huishouden
 • OCTA+: Alles beheren via de klantzone
 • Lampiris: Tot €200 korting
 • MEGA: de duurzaam goedkopere energieleverancier
 • Essent: Prima klantendienst
 • Eneco: Transparant en eerlijk
 • Luminus: Waar loyale klanten worden beloond
 • Elegant: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Watz: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Wase Wind: Verschillende termijnen
 • Comfort Energy: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Poweo: Altijd bereikbaar

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze straat? (Prijzen maart 2024)

De condities van gas en stroom bedrijven en de prijzen wijken vaak af per plaats. Dat zit’m in het feit dat er allerlei beheerders van het net diensten leveren. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas verwerkt zijn eigen tarieven voor transport van gas en stroom. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Houffalize is Ieh. De prijzen van het netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Houffalize is de netbeheerder van het gas Igh. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten over Houffalize

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Houffalize
 • CV ketel: Sime
 • Aandeel groen: 0,376%
 • Centrale postcode: 6660
 • Mazout consumptie: 2650 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,424
 • Stroomtarief kwh: €0,284
 • Gem. gasverbruik: 1435 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3430 kWh
energie-vergelijken-houffalize

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Begin met je woning en gezinssituatie. Bijvoorbeeld de grootte van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In en rondom Houffalize is dit gemiddeld zo’n 1435 m3 en 3430 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. De data die je invult hebben invloed op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Specificeer type energie en de contractlooptijd.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt dit niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Omtrent contracttermijn kan je kiezen voor 1 jaar tot 5 jaar en een variabel contract. Dikwijls is het verstandig om elk jaar opnieuw een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je gaat nu door naar een tabel met alle grote energieleveranciers. Van alle abonnementen zie je specificaties m.b.t. soort energie, contracttermijn, de prijzen van gas en elektra in Houffalize, en de eventuele korting. Kies de aanbieder die matcht met jouw voorwaarden.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een mooie korting beschikbaar? Druk op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de leverancier. Denk aan www.lampiris.be of natuurlijk www.elegant.be. Jouw nieuwe energieleverancier regelt alles voor jou. Zo ben je zeker van gas en stroom in Houffalize


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan tot wel €355 voordeel geven. Desondanks, zijn er meerdere mogelijkheden om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op energiehunter.be bekijk jij 5 concrete tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: een afwasteil gebruiken
 • Bespaartip 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Bespaartip 3: de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten.
 • Bespaaradvies 4: de gordijnen dicht doen.
 • Praktisch advies 5: laat de cv-ketel regelmatig controleren

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om het overstappen in gang te zetten?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer moet ik overstappen? Onze energie-experts adviseren: maak een sport van het overstappen in Houffalize. Zodanig betaal je het minst voor je energie. Belangrijk, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Heb jij een modelcontract? In dat scenario kan iedereen switchen, en je betaalt geen boete. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Zeer waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of wil jij een model contract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens de contracttermijn. In algemene zin vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij variabele prijzen is dus met name interessant als de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En daarnaast wordt je wel beloond met een nieuwe klanten korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In het energielandschap geldt in beginsel: contracten voor een langere periode zijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Houffalize. Bij een langdurig contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Toch, bij 12 maandelijkse contracten krijg je alle jaren zo’n zeer interessante welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, meestal verwerkt je aanstaande gas en stroom organisatie dat alles netjes wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de goedkoopste of meest populaire maatschappij. Onder andere Eneco, Essent + Elegant. Bij de volgende stap bespreek je het moment waarop het contract ingaat. Jouw betreffende gas en stroom maatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan op de website van de leverancier?

Met behulp van deze website achterhaal je altijd de beste deals. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.comfortenergy.be, dan ontdek je dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe komt dat? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Door gebruik te maken van goedkope tarieven en flinke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Met dat prijsbeleid zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Houffalize vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Houffalize en zoek het juiste contract voor jouw verbruik

Duurzame energie in Houffalize

De meeste organisaties verschaffen inmiddels groene stroom in Houffalize. Rondom dit thema zijn er veel verschillen. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer wisselend. Niet elk “groene stroom” label is daadwerkelijk groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt foutief geprofileerd als groen of duurzaam. 100% zeker weten dat energieleveranciers daadwerkelijk groen zijn? Kies in dat geval de selectie “Groen gas/elektra uit België”. Vervolgens kan jij alle groene energieleveranciers in Houffalize vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Houffalize onderscheiden we vele opdrachten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Je kunt denken aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 6660. In deze regio kan je vaak tegen een aantrekkelijke prijs meedraaien in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om het eigen energieverbruik gaan beperken. Rond 2050 moet Luxemburg helemaal energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isolatie van de woning
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Zonneboiler aanschaffen
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: realiseer een besparing op energiegebruik. Ga verder naar de Vijf praktische bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Lees verder alles over Elegant diensten.


Alle plaatsen in deze gemeente