Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Nadrin

Eenvoudig energie vergelijken in Nadrin? Geholpen door onze website tref je overzichtelijk alle interessante leveranciers als o.a. Watz en Poweo. Omschrijf jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Nadrin het goedkoopste contract aanbiedt. Ook verzamel je op onze website handige info over thema’s als bijv. overstappen en tips om te besparen op energie. Voorts bieden wij een aantal tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Houffalize
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,4
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,263
Gemiddeld verbruik: 1470 m3 en 3365 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle energiebedrijvenonder elkaar
 • Je ziet direct wat het kost
 • Besparingen mogelijk tot wel € 280,00.

Eenvoudig overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Nadrin?

Wij zien enorm veel energieleveranciers beschikbaar in Nadrin. Dat loopt uiteen van Lampirus tot Ecopower, de keuze is enorm. Hedendaags kan je kiezen uit om en nabij 25 organisaties. Deze leveranciers gebruiken allen de leidingen van Sedilec. Het is niet mogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dit scenario is de energiesimulator toe te passen. Weten welke gas & stroom aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Nadrin is? Voer eenvoudig de benodigde gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en stap meteen over. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Echter, maatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij een gasstoring, dan is het gewenst dat er snel een monteur komt. Met andere woorden: staar je niet blind op tarieven. Ten slotte wenst elke consument een goedkoop energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Middels de energiehunter ontdek je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Nadrin, die past bij jouw plaatje. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dat bieden wij. Middels selecties in de tool zoek jij zonder problemen een contract dat matcht met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Nadrin

 • Engie: Online inzicht in verbruik
 • OCTA+: Een passend contract voor elk huishouden
 • Lampiris: Ook flexibele prijzen
 • MEGA: Online prijs berekenen
 • Essent: Verschillende termijnen
 • Eneco: Waar loyale klanten worden beloond
 • Luminus: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Elegant: Met SOS Snelle Overstap Service
 • Watz: Online facturen bekijken
 • Wase Wind: Ook modelcontracten
 • Comfort Energy: Goede klantenservice
 • Poweo: Online prijs berekenen

Wat zijn de energiekosten in de regio? (Prijzen juli 2024)

De producten van gas & stroom bedrijven en de tarieven wijken vaak af per plaats. Dat wordt veroorzaakt doordat er verscheidene beheerders van het net werkzaam zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas hanteert weer aparte prijzen voor transport van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Nadrin is Sedilec. De kosten voor zo’n netbeheerder zijn weer anders per regio. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Houffalize is de huidige netbeheerder van het aardgas Igh. Bij een storing dienen zij dit op te lossen.

Feiten over Nadrin

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Houffalize
 • CV ketel: Baxi
 • Aandeel duurzaam: 20,50%
 • Postcodegebied: 6660
 • Mazout consumptie: 2120 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,4
 • Stroomtarief kwh: €0,263
 • Gem. gasverbruik: 1470 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3365 kWh
energie-vergelijken-nadrin

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Als eerste de basisinformatie. Daarmee wordt bedoeld; samenstelling huishouden, en adres (postcode).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Hoeveel energie verbruik jij? In Nadrin ligt dit gemiddeld op 1470 m3 + 3365 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je panelen opleveren. De genoemde zaken beïnvloeden de jaarlijkse energiekosten.

 3. Specificeer type energie en de contractlooptijd.

  Je hebt de keuze uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Omtrent prijszekerheid zijn er mogelijkheden voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Meestal is het verstandig om jaarlijks een nieuw contract te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Wat volgt is een lijst met alle interessante energiebedrijven. Van elk contract zie jij specificaties zoals soort stroom/gas, duur van het contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Nadrin, en de eventuele korting. Selecteer de organisatie die rijmt met jouw wensenpakket.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een goede leverancier gespot? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de bestelpagina van het bedrijf. Zoals www.lampiris.be of natuurlijk www.belpower.be. Jouw nieuwe energie-partij zet alles netjes voor jou om. Geen dag zonder gas of stroom in Nadrin


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €285 bonus betekenen. Toch, zijn er andere tips zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op deze pagina bekijk jij 5 handige adviezen waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktisch advies 1: apparaten uitschakelen
 • Bespaaradvies 2: overweeg een “slim” strijkijzer die zichzelf uitzet
 • Praktisch advies 3: niet een te grote vriezer kopen.
 • Praktisch advies 4: de gevels isoleren.
 • Tip 5: kies voor een buitenlamp met bewegingsmelder

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten raden aan: regel jaarlijks het overstappen in Nadrin. Zo realiseer je de hoogste besparing. Toch, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt altijd, veranderingen aanbrengen, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een contract voor meerdere jaren of meer vrijheid met modelcontracten?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bij te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast gedurende de contractperiode. In de regel worden de prijzen aangepast in januari en in juli. Bij dit soort contracten kan dus uit op het moment dat gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En wellicht beloont de maatschappij jou met een hoge overstapkorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energie industrie hanteren we: contracten voor een langere periode zijn op lange termijn duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Nadrin. Kies je voor een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desalniettemin, bij 1 jarige contracten ontvang je alle jaren een concurrerende welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, in de regel verzorgt je nieuwe energie-organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst via de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de beste energieaanbieder. Zoals Luminus, Essent of natuurlijk Energy People. Daarna beslis je over de datum waarop het contract van start gaat. Je aankomende gas en stroom aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Geholpen door onze website tref je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.poweo.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat dit vaak fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Met behulp van goedkope prijzen en fikse welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Met dat prijsbeleid kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Nadrin vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Nadrin en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Nadrin

Een aanzienlijk deel van de bedrijven bieden onderwijl groene stroom in Nadrin. Als het gaat om groene energie kunnen grote verschillen optreden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wijkt nogal af. Niet alle “groene stroom” is daadwerkelijk groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt illegitiem aangemerkt als duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat energieleveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer dan zeker voor “Groene stroom uit België”. Vervolgens kan jij erkende groene energieleveranciers in Nadrin vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de gemeente Houffalize zien we verscheidene plannen volledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 6660. In deze omgeving kan je wellicht tegen een aantrekkelijke prijs meewerken met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook wil de gemeente dat wij ons eigen huis te verduurzamen. In 2050 moet Luxemburg eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check de tips om minder gas en stroom te gebruiken of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Lees verder alles over Engie contract.