Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Morhet

Zonder problemen energie vergelijken in Morhet? Geholpen door deze website ontdek je eenvoudig alle relevante energie aanbieders. Voorbeelden zijn Eneco & Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Morhet voor jou de beste prijs heeft. Daarnaast vind je via de energievergelijker praktische info over thema’s als bijvoorbeeld onderwerpenen info over duurzame energie. Daarnaast vind je hier bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Vaux-Sur-Sûre
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,395
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,258
Gemiddeld verbruik: 1445 m3 en 3340 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle bekende bedrijven naast elkaar
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Besparing loopt op tot € 305,00.

Snel & simpel overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Morhet?

Er zijn enorm veel energieleveranciers actief in de regio Morhet. Dit varieert van Lampirus tot Watz, er is gewoon veel te kiezen. Op dit moment tellen we ruim 35 energie aanbieders. Deze aanbieders maken allemaal gebruik van het stroom- en gas netwerk van Ieh. Het is niet te doen om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor die situatie kan jij onze energiesimulator gebruiken. Bekijken welke energiemaatschappij in deze regio actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Morhet is voor jouw verbruik? Geef vlug de eigen gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daartegenover, gas en stroom organisaties handelen allemaal op hun eigen manier. Tijdens een storing, dan is het noodzakelijk dat dit adequaat wordt opgelost. Kortom: kijk verder dan de tarieven. Uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is logisch natuurlijk. Via onze handige vergelijker bekijk je rap de goedkoopste energieleverancier van Morhet, die past bij jouw plaatje. Zoeken op unieke aspecten? Dit is natuurlijk een optie. Dankzij selecties maken in de tool checkt men probleemloos een product dat klopt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Morhet

 • Engie: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • OCTA+: Ook flexibele prijzen
 • Lampiris: Transparante prijzen
 • MEGA: Eigen account
 • Essent: Interessante korting bij langlopende contracten
 • Eneco: 16/20 Greenpace score
 • Luminus: Eigen account
 • Elegant: Transparante prijzen
 • Watz: Diverse looptijden
 • Wase Wind: Overzichtelijke contracten
 • Comfort Energy: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Poweo: Inzicht in energiegebruik

Wat kost energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De condities van gas en stroom aanbieders en de energiekosten kunnen verschillen per locatie. De reden hiervan is dat er diverse beheerders van het net diensten leveren. Iedere netbeheerder gebruikt weer zijn eigen prijzen voor transport. De netbeheerder van stroom in Morhet heet Ieh. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Vaux-Sur-Sûre wordt transport van het aardgas beheerd door Igh. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Feiten over Morhet

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Vaux-Sur-Sûre
 • Populair merk: Vaillant
 • Aandeel duurzaam: 20,00%
 • Postcode: 6640
 • Mazout: 2070 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,395
 • Stroomtarief kwh: €0,258
 • Gem. gasverbruik: 1445 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3340 kWh
energie-vergelijken-morhet

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Allereerste jouw basisgegevens. Onder andere omvang van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de omgeving Morhet ligt dat gemiddeld op circa 1445 m3 en 3340 kWh. Gebruik jij geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Deze aspecten werken door in de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt het voor jou niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van prijsafspraken kan je kiezen voor 1 jarig tot 5 jarig of variabele tarieven / abonnementen. Door de bank genomen kan het uit om eens per jaar een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Er volgt nu een handig overzicht met alle populaire leveranciers en contracten. Bij ieder contract tref je info aangaande soort energie, abonnementstermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Morhet, en de welkomstbonus. Kies de partij die rijmt met jouw wensenpakket.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een passende aanbieding tegengekomen? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de bestelpagina van het energiebedrijf. Bijv. www.lampiris.be en ook www.ebem.be. De gekozen energie-partij zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd zekerheid van gas en stroom in Morhet


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €280 winst geven. Desalniettemin, wat kan je nog meer doen voor lagere maandlasten? Onderstaand check je 5 energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaartip 1: neem een waterbespaarder
 • Bezuinigadvies 2: laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren.
 • Advies 3: zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt.
 • Tip 4: radiatorfolie gebruiken.
 • Bezuinigadvies 5: gooi de wastrommel altijd helemaal vol

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om het overstappen in gang te zetten?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer moet ik overstappen? Onze specialisten vinden: maak een sport van het overstappen in Morhet. Op die manier is de besparing het grootst. Belangrijk, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Ben je contractvrij? Je kunt altijd, overstappen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Ben je nog nooit geswitcht? Mogelijk is je contract dan al tijden verlopen. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een contract voor meerdere jaren of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je wordt niet extra belast op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen de looptijd van het contract. In algemene zin vinden deze wijzigingen plaats begin januari en rond juli. Bij dit type contract werkt in jouw voordeel als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet wat je gaat betalen. En eventueel ontvang je ook wel een nieuwe klanten bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiemarkt hanteren we: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Morhet. Kies je voor een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daarentegen, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij elk jaar een zeer interessante welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, meestal faciliteert jouw betreffende energie-organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de prijzen en neem de voordeligste leverancier. Onder andere Luminus, Lampiris en ook Eni. Vervolgens selecteer je wanneer het contract in moet gaan. Jullie aankomende gas en stroom maatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan via de site van de maatschappij?

Middels deze website tref je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.essent.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat dit vaak fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Via lagere onkosten en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Morhet vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Morhet en vind de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Morhet

Een groot deel van de energie aanbieders bieden ondertussen groene stroom in Morhet. Als het gaat om groene energie kunnen grote verschillen optreden. De manier waarop groene stroom tot stand komt is zeer divers. Niet ieder groene energie contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onrechtmatig neergezet als “groen”. 100% zeker weten dat energieleveranciers een groen beleid hanteren? Selecteer in dit geval de selectie “Groen gas/elektra uit België”. Jij kan dan authentieke groene energieleveranciers in Morhet vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Vaux-Sur-Sûre onderscheiden we allerlei initiatievenmet een focus op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 6640. In deze omgeving kan je vaak vrij voordelig participeren in collectieve duurzaamheidsprojecten. De overheid wil ook ons verplichten om zelf maatregelen te treffen. In een korte tijd moet Luxemburg de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Dak met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En zeker onmisbaar: minder energie verbruiken! Lees de Belangrijke energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Lampirus.