Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Hollange

Direct energie vergelijken in Hollange? Door gebruik te maken van deze website vergelijk je moeiteloos alle grote bedrijven. Je kunt denken aan Luminus en Aspiravi. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en check welke energieleverancier in Hollange de laagste prijs biedt. Tevens tref je op energiehunter.be bruikbare informatie over zaken als bijvoorbeeld leveranciers en variabele of vaste tarieven. Verder vind je hier een lijstje met 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Fauvillers
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,392
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,255
Gemiddeld verbruik: 1430 m3 en 3325 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Makkelijk vergelijken

 • Alle bekende bedrijven vergelijken
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Besparingen mogelijk tot wel € 325,00.

Moeiteloos overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Hollange?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Hollange. Dat gaat van Eneco tot bijvoorbeeld Ecopower, er zijn opties bij de vleet. Momenteel tellen we ruim 20 aanbieders. Deze aanbieders gebruiken allen de leidingen van Ieh. Voor internetgebruikers is het lastig om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In dit geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Bekijken welke gas & stroom leveranciers mogelijk zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hollange is die past bij jouw verbruik? Geef snel je persoonlijke gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en regel het overstappen direct. Lees verder over 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Evenwel, gas & stroom bedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In het geval van een storing, dan is het prioriteit dat dit snel opgelost wordt. Oftewel: houd ook rekening met kwaliteit service. Als het puntje bij paaltje komt wenst elke consument een goedkoop energiecontract. En wij begrijpen dat! Geholpen door de energiehunter check je rap de goedkoopste energieleverancier van Hollange, die aansluit bij jouw verbruik. Unieke behoeften? Dat kun je zelf bepalen. Met behulp van keuzes in de tool achterhaal jij simpel en snel een energieovereenkomst dat klopt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Hollange

 • Engie: Transparante prijzen
 • OCTA+: Contact via telefoon, mail en social media
 • Lampiris: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • MEGA: Meer dan 150.000 klanten in België
 • Essent: Ook flexibele prijzen
 • Eneco: 16/20 Greenpace score
 • Luminus: Meerdere contracten
 • Elegant: Geen gedoe
 • Watz: Alles beheren in Doccle
 • Wase Wind: Exclusieve kortingen
 • Comfort Energy: Online energiesimulator
 • Poweo: Uitstekend bereikbare klantenservice

Wat kost energie in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van aanbieders en de prijzen wijken vaak af per plaats. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er meerdere beheerders service verlenen. Iedere beheerder van het net past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstrategieën voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Hollange heet Ieh. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Fauvillers is de netbeheerder van het gas Igh. Bij problemen met het gas kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten en cijfers Hollange

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Fauvillers
 • CV Merk: Elco
 • Aandeel duurzaam: 19,70%
 • Centrale postcode: 6637
 • Mazout consumptie: 2040 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,392
 • Stroomtarief kwh: €0,255
 • Gem. gasverbruik: 1430 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3325 kWh
energie-vergelijken-hollange

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Schets jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van jouw basisgegevens. Onder andere grootte van het gezin, en je adresgegevens.

 2. Schat jouw verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? Rondom Hollange bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1430 m3 en 3325 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Sprake van zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Al deze zaken hebben invloed op de kosten van energie.

 3. Kies herkomst energie een duur van het abonnement.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Geen voorkeur? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot prijsafspraken kan je kiezen voor 1 jarig tot 5 jarig of specifieke model (variabele) prijzen. Veelal kan het uit om jaarlijks een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Wat daarna komt is de totaallijst met alle populaire leveranciers en contracten. Van elk abonnement zoek je info met betrekking tot oorsprong energie (groen of grijs), looptijd abonnement, de prijzen van gas en elektra in Hollange, en nieuwe klanten korting. Selecteer de leverancier die matcht met de opgegeven wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een interessante korting gespot? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de aanvraag-pagina van de maatschappij. Bijvoorbeeld www.engie.be of www.energypeople.be. De nieuwe leverancier regelt alles voor jou. Altijd zekerheid van gas en stroom in Hollange


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €305 besparen. Desondanks, wat kan je nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op energiehunter.be check jij 5 concrete tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bezuinigtip 1: de oven efficiënt gebruiken
 • Praktisch advies 2: eerst de vaatwasser goed vullen, voordat je hem aanzet.
 • Bezuinigtip 3: je verwarming op tijd op de nachtstand zetten.
 • Bespaartip 4: radiatorfolie gebruiken.
 • Advies 5: laat de zon en wind het droogwerk doen

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energie-experts geven als tip: probeer elke 12 maanden; overstappen in Hollange. In dat geval ben je het voordeligst uit. Let op, kies een geschikt moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je al overstappen. Zit je nog vast aan een contract? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt dan meteen overstappen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In dat geval is je contract dan al tijden verlopen. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energietarieven nemen of wil jij een model contract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je betaalt niets extra’s als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen de looptijd van het contract. Door de bank genomen wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in de eerste en zevende maand. Binnen deze flex-overeenkomst kan positief uitvallen wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat de kosten gaan zijn. En soms ontvang je ook wel een aantrekkelijke bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In het energielandschap geldt in de basis: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Hollange. Bij een contract met een langere looptijd zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Echter, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je ieder jaar zo’n scherpe welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, in de regel regelt jouw toekomstige energie-organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de beste of voordeligste leverancier. Populaire bedrijven zijn OCTA+, ENGIE en ook Elegant. Vervolgens selecteer je het moment waarop het contract ingaat. Je aankomende energieleverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan als ik het zelf afsluit?

Geholpen door energiehunter.be check je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.comfortenergy.be, dan valt als eerste op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Door gebruik te maken van voordelige prijzen en fikse welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door deze strategie zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Hollange vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Hollange en vind de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Hollange

Het gros van de maatschappijen bieden ondertussen groene stroom in Hollange. Toch is hier veel variatie in mogelijk. De herkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet ieder “groene stroom” contract kent ook echt een groene bron. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd neergezet als “groen”. Er zeker van zijn dat maatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Ga dan voor zeker weten “Groene Energie uit België”. Daarna kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Hollange vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In het leefgebied van de gemeente Fauvillers onderscheiden we allerlei plannen binnen het domein duurzame energie. Zaken zoals windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 6637. Als inwoner van deze plaats kan je vaak vrij voordelig bijdragen aan initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook ziet de gemeente graag dat we zelf maatregelen te treffen. In 2050 moet Luxemburg volledig energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Woning met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler voor warm water
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En het ligt voor de hand: realiseer een besparing op energiegebruik. Lees de Vijf praktische bespaartips en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk details over Luminus.