Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Fauvillers

Snel online energie vergelijken in Fauvillers? Met behulp van www.energiehunter.be check je probleemloos alle erkende leveranciers als bijvoorbeeld Engie en Lampirus. Omschrijf jouw situatie, voer het verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Fauvillers de laagste prijs hanteert. Daarnaast vergaar je op deze pagina bruikbare info over items als bijv. verschillende aanbieders en info over de enkele of dubbele meter. Verder bieden wij een aantal bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Fauvillers
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,422
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,282
Gemiddeld verbruik: 1425 m3 en 3420 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote aanbieders eenvoudig vergelijken
 • Geen addertjes onder het gras
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 410,00.

Moeiteloos overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Fauvillers?

We zien enorm veel energieleveranciers actief in Fauvillers. Van Eneco tot een speler als Mega, de keuze is enorm. Op dit ogenblik is het aanbod ongeveer 40 maatschappijen. Deze maatschappijen werken uitsluitend met het netwerk van Ieh. Voor internetgebruikers is het lastig om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dat geval is de energiesimulator toe te passen. Ontdekken welke gas en stroom aanbieders er allemaal zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Fauvillers is die past bij jouw verbruik? Vul snel de eigen gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en regel het overstappen direct. Check daarnaast de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daarentegen, gas & stroom aanbieders kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij voorvallen als een storing, dan is het prioriteit dat dit adequaat wordt opgelost. Kortom: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Ten slotte wil iedereen met een eigen huis niet teveel betalen voor energie. En dit is heel snel te regelen. Aan de hand van de energiehunter ontdek je snel de goedkoopste energieleverancier van Fauvillers, specifiek voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Met behulp van filteren in de Energiehunter bekijken jullie zonder problemen een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Fauvillers

 • Engie: Altijd scherpe acties
 • OCTA+: Altijd inzicht in het verbruik
 • Lampiris: Exclusieve kortingen
 • MEGA: Een passend contract voor elk huishouden
 • Essent: Diverse looptijden
 • Eneco: Gemakkelijke verhuisservice
 • Luminus: 161 windturbines, 7 waterkrachtcentrales en 2 thermische centrales
 • Elegant: Online grip op je kosten
 • Watz: 100% groene milieuvriendelijke elektriciteit van eigen bodem.
 • Wase Wind: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Comfort Energy: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Poweo: Gemakkelijke verhuisservice

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen februari 2024)

De producten van gas en stroom organisaties en de vergoedingen zijn anders per regio. De achterliggende reden is dat er meerdere netbeheerders dienstverleningen bieden. Iedere afzonderlijke beheerder past eigen voorwaarden toe en weer andere onkosten voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Fauvillers heet Ieh. De prijzen voor het beheer van het netwerk verschillen per regio. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Fauvillers is de huidige netbeheerder van het aardgas Igh. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Facts and figures Fauvillers

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Fauvillers
 • CV Merk: Pentec
 • Groene energie: 0,374%
 • Postcode: 6637
 • Gem. mazout: 2630 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,422
 • Stroomtarief kwh: €0,282
 • Gem. gasverbruik: 1425 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3420 kWh
energie-vergelijken-fauvillers

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Start met je huis en woningdetails. Dit zijn omvang van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de regio Fauvillers bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1425 m3 en 3420 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Zonnepanelen op je dak? Voer het aantal kilowattuur in dat je opwekt. Al deze zaken dragen bij aan de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie een duur van het abonnement.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Is dit voor jou om het even? Laat dit dan open. Ten opzichte van prijszekerheid zijn er mogelijkheden voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Veelal is het een goed idee om elke 12 of 24 maanden een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de resultaatpagina met alle grote energieleveranciers. Bij alle abonnementen tref jij informatie aangaande soort stroom/gas, abonnementstermijn, de prijzen van gas en elektra in Fauvillers, en de overstapbonus. Selecteer de leverancier die klopt met jouw voorwaarden.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geldige kortingsactie gevonden? Druk op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de website van het energiebedrijf. Dit kan zijn www.octaplus.be en www.comfortenergy.be. De gekozen energie-aanbieder regelt alles voor jou. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Fauvillers


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan meer dan €270 voordeel geven. Desalniettemin, is er nog meer mogelijk om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via onze hunters profiteer je van 5 handige bespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Advies 1: isoleer loze ruimtes zo veel mogelijk
 • Bespaartip 2: overweeg een “slim” strijkijzer die zichzelf uitzet
 • Tip 3: was met waterbesparing
 • Praktisch advies 4: haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt.
 • Bespaaradvies 5: maak zoveel mogelijk gebruik van het daglicht

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer moet ik overstappen? Onze experts zijn erover eens: maak een sport van het overstappen in Fauvillers. Zodanig maak je gebruik van lagere tarieven. Toch, kies een geschikt moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor einddatum contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract voor onbepaalde duur? In zo’n situatie mag men switchen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Heb jij geen ervaring met overstappen? Zeer waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Kiezen voor lange termijn of een modelovereenkomst?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bij te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen de looptijd van het contract. Gewoonlijk worden de prijzen aangepast in de eerste en zevende maand. Bij een variabel contract is dus met name interessant als de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je exact weet wat je de komende jaren betaalt. En daarnaast beloont de maatschappij jou met een hoge overstapkorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energiewereld werkt het zo: contracten voor een langere periode zijn op lange termijn duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Fauvillers. Bij een contract met een langere looptijd is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Toch, bij een jaarcontract ontvang jij elke 12 maanden deze dergelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, in de regel verzorgt je geselecteerde gas en stroom leverancier het volledige overstaptraject door de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de voordeligste energieleverancier. Bijvoorbeeld OCTA+, ENGIE of ZENO. Vervolgens neem je een besluit over de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie aanstaande energie-aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Aan de hand van onze website achterhaal je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.essent.be, dan kom je tot de ontdekking dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe komt dat? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Geholpen door goedkope tarieven en scherpe welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Fauvillers vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Fauvillers en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Fauvillers

Het merendeel van de maatschappijen verschaffen op dit moment groene stroom in Fauvillers. Echter is er veel variatie te vinden. De herkomst van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle groene stroom is ook echt groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist als “duurzaam” gekenmerkt. Wil je er op gerust zijn dat leveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Ga dan voor de selectie “Groene energie uit NL”. Daarna kan je erkende groene energieleveranciers in Fauvillers vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In het leefgebied van de gemeente Fauvillers bestaan er nogal wat initiatievenmet een focus op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 6637. In deze plaats kan je wellicht relatief goedkoop meedelen in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder energie in huis te gebruiken. Op termijn moet Luxemburg net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En niet te vergeten: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Ga verder naar de 5 handige bespaartips of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk ook Lampirus diensten.


Alle plaatsen in deze gemeente