Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Brugelette

Direct energie vergelijken in Brugelette? Met behulp van onze vergelijker tref je moeiteloos alle erkende energiebedrijven als o.a. Eneco en Aspiravi. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw gas- en stroomverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Brugelette voor jou de beste prijs heeft. Voorts vind je via onze vergelijker uitgebreide info over zaken als gastarieven en uitleg over jouw energierekening. Ook verschaffen wij jou handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Brugelette
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,417
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,277
Gemiddeld verbruik: 1400 m3 en 3395 kwh
Populaire aanbiederEneco

Supersnel vergelijken

 • Alle organisaties in een overzicht
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 425,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Brugelette?

Er zijn flink wat energieleveranciers actief in de regio Brugelette. Dat loopt uiteen van Eneco tot een speler als Watz, er zijn opties bij de vleet. Vandaag kan je kiezen uit om en nabij 25 bedrijven. Deze aanbieders maken allemaal gebruik van het gas- en elektra netwerk van Interlux. Voor internetgebruikers is het lastig om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Hiervoor is de energiesimulator toe te passen. Weten welke maatschappijen in deze regio actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Brugelette is op dit moment? Voer gemakkelijk je persoonlijke gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel jouw overstap eenvoudig online. Bekijk ook de 5 nuttige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je je hebt altijd licht, en je kunt lekker warm douchen. Desondanks, gas en stroom aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er sprake van een stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat er gauw een oplossing volgt. Anders gezegd: kijk ook naar service. Alles bij elkaar genomen zoekt iedereen een goedkoop energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. D.m.v de energietarievenvergelijker vind je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Brugelette, voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is mogelijk. Middels selecties in de vergelijkingstool bekijken jullie probleemloos een energieovereenkomst dat in lijn is met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Brugelette

 • Engie: Ook met zonnepanelen
 • OCTA+: Prima klantendienst
 • Lampiris: Verstand van zaken!
 • MEGA: Ook met zonnepanelen
 • Essent: Uitstekende klantenservice
 • Eneco: Meer waar voor je geld
 • Luminus: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Elegant: Online energiesimulator
 • Watz: 5% besparen op de isolatiefactuur
 • Wase Wind: Inzicht in energiegebruik
 • Comfort Energy: Ook met zonnepanelen
 • Poweo: Kennis van zaken over (duurzame) energie

Hoe hoog bedragen de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

De producten van energiemaatschappijen en de vergoedingen kunnen verschillen per locatie. Dat zit’m in het feit dat er allerlei netbeheerders actief zijn. Iedere netbeheerder rekent eigen prijsstellingen voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Brugelette heet Interlux. De tarieven voor het beheer van het netwerk zijn per woonplaats weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Brugelette valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Interlux. Als er sprake is van een storing dienen zij dit op te lossen.

Feiten en cijfers Brugelette

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Brugelette
 • CV Merk: Intergas
 • Aandeel duurzaam: 0,369%
 • Hoofdpostcode: 7940
 • Aantal mazout liters: 2580 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,417
 • Stroomtarief kwh: €0,277
 • Gem. gasverbruik: 1400 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3395 kWh
energie-vergelijken-brugelette

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Begin met de standaard informatie. Onder andere grootte van het gezin, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In de buurt van Brugelette bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1400 m3 en 3395 kWh. Heb jij een gasloze woning? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Zonnepanelen op je dak? Vul het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze details werken door in de kosten van energie.

 3. Selecteer type energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Betreffende prijszekerheid zijn er mogelijkheden voor 1 t/m 5 jaar of modelcontracten. Normaliter kan het uit om eens per jaar over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Wat volgt is de resultaatpagina met alle grote energie aanbieders. Bij alle contracten check je voorwaarden aangaande herkomst van stroom en gas, looptijd abonnement, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Brugelette, en de eventuele korting. Selecteer de leverancier die in lijn is met jouw wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geschikte korting gevonden? Druk op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de aanvraag-pagina van de energiemaatschappij. Bijv. www.lampiris.be en ook www.comfortenergy.be. De nieuwe energie-partij regelt de overstap. Zo ben je zeker van gas en stroom in Brugelette


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €310 winst geven. Maar, is er nog meer mogelijk om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Onderstaand tref jij vijf energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigtip 1: bewust met de waterkoker omgaan
 • Bespaaradvies 2: maak van je koelkast geen iglo.
 • Praktisch advies 3: zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat.
 • Advies 4: stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen.
 • Tip 5: Houd de brievenbus dicht

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze experts zeggen altijd: regel jaarlijks het overstappen in Brugelette. Zodoende kun je profiteren van lage prijzen. Maar, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt dan meteen overstappen van leverancier, en je betaalt geen boete. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In dat geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een contract voor meerdere jaren of een flexibel modelcontract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je betaalt niets extra’s zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen de looptijd van het contract. Gewoonlijk worden de prijzen aangepast begin januari en rond juli. Bij dit type contract werkt in jouw voordeel als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is wat de kosten gaan zijn. En eventueel krijg je ook nog eens een hoge overstapkorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiemarkt is de stelregel: contracten met een lange looptijd zijn vrijwel altijd duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Brugelette. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desalniettemin, bij 1 jarige contracten ontvang jij alle jaren een scherpe welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, meestal verzorgt je aanstaande gas en stroom organisatie het opzeggen van het huidige contract middels de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de voordeligste leverancier. Bijvoorbeeld Eneco, ENGIE of natuurlijk ZENO. Tevens beslis je over de datum waarop het contract van start gaat. Jouw aankomende aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan als ik het zelf afsluit?

Geholpen door energiehunter.be vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.trevion.be, dan kom je tot de ontdekking dat de energie hier fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Kinderspel: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Dankzij lage kosten en grote welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Met dat prijsbeleid stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Brugelette vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Brugelette en vind de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Brugelette

De meeste organisaties verschaffen op dit moment groene stroom in Brugelette. Als het gaat om groene energie zijn er veel verschillen. De oorsprong van deze groene stroom loopt zeer uiteen. Niet elk “groene stroom” label komt 100% groen tot stand. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ongeoorloofd als “duurzaam” gekenmerkt. Er helemaal zeker van zijn dat leveranciers een groene strategie voeren? Selecteer dan een filter voor “Groene stroom uit België”. Hier kan jij geschikte groene energieleveranciers in Brugelette vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de gemeente Brugelette bestaan er tegenwoordig steeds meer initiatievenbinnen het domein duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 7940. In deze woonplaats kan je soms zeer betaalbaar participeren in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook ziet de gemeente graag dat we minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Henegouwen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Installeren van zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Zonneboiler aanschaffen
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk info over Praktische energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk ook Eneco diensten.


Alle plaatsen in deze gemeente