Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Vloesberg

Meteen energie vergelijken in Vloesberg? Met behulp van onze website tref je moeiteloos alle relevante energie aanbieders als o.a. Eneco & Lampirus. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Vloesberg de laagste prijs hanteert. Bovendien vergaar je op onze website waardevolle info over thema’s als o.a. de overstapservice en info over de enkele of dubbele meter. Tevens vind je hier nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Vloesberg
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,413
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,273
Gemiddeld verbruik: 1585 m3 en 3375 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Eenvoudig vergelijken

 • Alle landelijke bedrijven in een overzicht
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 270,00.

Snel overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Vloesberg?

Wij zien best veel energieleveranciers actief in de regio Vloesberg. Dat loopt uiteen van Eneco tot aan Watz, de keuze is reusachtig groot. Momenteel kun je kiezen uit circa 40 leveranciers. Zij lopen allemaal via het gas- en elektra netwerk van Interlux. Het is onuitvoerbaar om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor die situatie kan jij onze energiesimulator gebruiken. Achterhalen welke energiebedrijven er allemaal zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Vloesberg is op dit moment? Geef snel de eigen gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel het overstappen direct. Zie ook onze 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je kunt altijd koken, en je kunt lekker warm douchen. Desalniettemin, gas en stroom aanbieders kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er een stroom- of gasstoring, dan is het noodzakelijk dat dit adequaat wordt opgelost. Wat dus belangrijk is: kijk niet alléén naar prijs. Per slot van rekening zoekt iedereen een betaalbaar energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Middels onze tarievencheck check je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Vloesberg, die aansluit bij jouw verbruik. Specifieke wensen? Ook dit kun je hier vinden. Middels selecties in de prijzenvergelijker check jij probleemloos een energiecontract dat aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Vloesberg

 • Engie: Goed bereikbare klantendienst
 • OCTA+: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Lampiris: Alles beheren via de klantzone
 • MEGA: Reken jouw energiekoste online uit
 • Essent: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Eneco: Met handige energiesimulator
 • Luminus: Altijd scherpe acties
 • Elegant: Ook flexibele prijzen
 • Watz: Online facturen bekijken
 • Wase Wind: Diverse looptijden
 • Comfort Energy: Verstand van (duurzame) energie
 • Poweo: Eigen account

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van bedrijven en de kosten kunnen verschillen per locatie. Dit komt doordat er verschillende beheerders op deze markt werken. Iedere gas en stroom beheerder past eigen voorwaarden toe en weer andere tarieven voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Vloesberg heet Interlux. De kosten voor het beheer van het netwerk wisselen per postcodegebied. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Vloesberg is de netbeheerder van het gas Interlux. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Feiten en cijfers Vloesberg

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Vloesberg
 • Populair merk: Chappee
 • Groene energie: 0,365%
 • Hoofdpostcode: 7880
 • Verbruik Mazout: 2540 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,413
 • Stroomtarief kwh: €0,273
 • Gem. gasverbruik: 1585 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3375 kWh
energie-vergelijken-vloesberg

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Situatieschets

  Begin met de basisinfo. Dit zijn grootte van het gezin, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Hoeveel energie verbruik jij? In de regio Vloesberg bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1585 m3 en 3375 kWh. Verbruik je geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het totale kWh in dat je opwekt. Dit alles hebben invloed op de kosten van gas en elektra.

 3. Kies soort energie en contracttermijn.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Geen voorkeur? Laat deze optie achterwege. Omtrent abonnementen kan men gaan voor producten van 1 jaar tot 5 jaar en variabele tarieven / abonnementen. Vaak is het een goed idee om elk jaar opnieuw een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Je ziet nu een lijst met alle beschikbare aanbieders + contracten. Bij alle pakketten zoek jij gegevens aangaande type stroom/gas, looptijd abonnement, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Vloesberg, en de welkomstbonus. Selecteer de partij die aansluit op jouw wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een interessante kortingsactie beschikbaar? Klik op ‘Bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de pagina van het bedrijf. Denk aan www.lampiris.be + www.energypeople.be. Jouw aanstaande energieonderneming neemt het administratieve deel voor zich. Je komt nooit zonder gas en stroom in Vloesberg


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €350 rendement bieden. Desalniettemin, is er nog meer mogelijk voor lagere maandlasten? Onderstaand tref jij 5 concrete tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: ventileer kort en bewust
 • Bezuinigadvies 2: kies wat vaker voor een thermoskan
 • Bezuinigadvies 3: kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden.
 • Bespaartip 4: de gevels isoleren.
 • Bezuinigadvies 5: plaats zoveel mogelijk spaar- en ledlampen

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energie-experts zeggen altijd: probeer elke 12 maanden; overstappen in Vloesberg. Daarna bespaar je het meeste geld. Echter, kies een geschikt moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Zit je nog vast aan een contract? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, doorgaans levert dat wel een boete op. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt dan meteen wisselen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder overgestapt? In dat geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Kiezen voor lange termijn of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft nooit extra te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens halfjaarlijkse indexaties. Gewoonlijk vinden deze wijzigingen plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit type contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat de kosten gaan zijn. En eventueel is er sprake van een scherpe welkomstbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In energieland geldt in beginsel: contracten met een lange looptijd zijn vrijwel altijd duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Vloesberg. Ga je voor een meerjarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Toch, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je ieder jaar deze zeer interessante welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk faciliteert je geselecteerde energie-aanbieder het volledige overstaptraject door middel van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de leveranciers met elkaar en neem de goedkoopste aanbieder. Denk aan Luminus, Lampiris + Watz. Daarna beslis je over wanneer het contract in moet gaan. Jouw geselecteerde gas en stroom organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Aan de hand van onze website vind je altijd de beste deals. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.poweo.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar veel duurder uit bent. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Aan de hand van lage prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En op die manier zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Vloesberg vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Vloesberg en stap over naar de beste aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Vloesberg

Bijna alle energieleveranciers bieden op dit moment groene stroom in Vloesberg. Op dit front zijn er veel verschillen. De manier van produceren van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet alle groene energie is ook echt groen. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt illegitiem neergezet als “groen”. 100% zeker weten dat leveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Gebruik dan de selectie “Groen gas/elektra uit België”. In de volgende stap kan jij alle groene energieleveranciers in Vloesberg vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Rondom de gemeente Vloesberg bestaan er tegenwoordig verscheidene initiatievenmet doelstellingen voor duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 7880. In deze plaats kan je meer en meer tegen een gunstig tarief meedoen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om minder energie in huis te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Henegouwen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen op het dak
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En niet te vergeten: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Check ook Poweo energie.