Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Lens

Snel online energie vergelijken in Lens? Dankzij onze vergelijker doorzoek je snel en simpel alle interessante energiebedrijven als Engie & Poweo. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw gas- en stroomverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Lens de laagste prijs hanteert. Bovendien check je op deze website uitgebreide info over onderwerpen zoals energieaansluitingen en tips om te besparen op energie. Tevens geven we 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Lens
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,412
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,272
Gemiddeld verbruik: 1580 m3 en 3370 kwh
Populaire aanbiederEngie

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle leveranciersin een overzicht
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 475,00.

Zonder problemen overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Lens?

Wij zien best veel energieleveranciers beschikbaar in Lens. Van Engie tot aan Watz, je ziet door de bomen het bos niet meer. Op dit moment kan je kiezen uit om en nabij 20 maatschappijen. Deze aanbieders gebruiken allen het netwerk van Interlux. Het is niet mogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Uitzoeken welke gas en stroom maatschappijen er allemaal zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Lens is op dit moment? Voer hieronderde privé gegevens in, vind de laagste prijs, en stap meteen over. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je ook klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je kunt lekker warm douchen. Toch, gas & stroom bedrijven handelen allemaal op hun eigen manier. Is er sprake van een storing, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Met andere woorden: kijk ook naar service. Per slot van rekening zoekt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! Dat is nooit anders geweest. Door gebruik te maken van de energievergelijker vind je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Lens, altijd op basis van jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dit kun je hier vinden. Dankzij filteren in de prijzenvergelijker vindt men probleemloos een abonnement dat in lijn is met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Lens

 • Engie: Met slimme thermostaat
 • OCTA+: Transparant en eerlijk
 • Lampiris: Handige website
 • MEGA: Denkt met jou mee over besparen
 • Essent: Goede klantenservice
 • Eneco: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Luminus: Verstand van zaken!
 • Elegant: Geen administratieve rompslomp
 • Watz: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Wase Wind: Reken jouw energiekoste online uit
 • Comfort Energy: Overzichtelijke contracten
 • Poweo: Een passend contract voor elk huishouden

Wat betaal ik voor energie in mijn regio? (Prijzen maart 2024)

De pakketten van maatschappijen en de vergoedingen zijn weer anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er meerdere beheerders van het net service verlenen. Iedere netbeheerder past eigen voorwaarden toe en weer zijn eigen prijzen voor logistiek. De huidige netbeheerder van elektra in Lens betreft Interlux. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Lens valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Interlux. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten en cijfers Lens

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Lens
 • Populair merk: Cenvax
 • Groene energie: 0,364%
 • Centrale postcode: 7870
 • Verbruik Mazout: 2530 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,412
 • Stroomtarief kwh: €0,272
 • Gem. gasverbruik: 1580 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3370 kWh
energie-vergelijken-lens

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Situatieschets

  Natuurlijk de basisinformatie. Onder andere de grootte van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Lens ligt dit gemiddeld op 1580 m3 en 3370 kWh. Woon jij volledig gasloos? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je genereert. Deze aspecten bepalen het gas- en stroom tarief.

 3. Kies herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Is dit voor jou om het even? Kies dan ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot looptijd heb je de keuze uit o.a. 1 t/m 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Meestal is het verstandig om eens per jaar een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Er volgt nu een lijst met alle verkrijgbare aanbieders van energie. Van ieder abonnement zoek je gegevens met betrekking tot oorsprong energie (groen of grijs), abonnementstermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Lens, en de eventuele korting. Kies de partij die aansluit op jouw voorwaarden.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een relevante korting in het lijstje? Druk op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de pagina van de aanbieder. Zoals www.essent.be en www.ecopower.be. Jouw aanstaande aanbieder regelt de overstap. Je komt nooit zonder gas en stroom in Lens


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €310 rendement bieden. Echter, zijn er andere tips voor lagere maandlasten? Via onze hunters vind je vijf energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigtip 1: bewust met de waterkoker omgaan
 • Praktisch advies 2: zet de koelkast precies waterpas.
 • Bespaartip 3: een waterkoker gebruiken om warm water te koken.
 • Bezuinigtip 4: goed op het energieverbruik letten wanneer je een nieuw elektrisch apparaat koopt.
 • Bezuinigadvies 5: combineer verschillende kleuren was

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten zeggen: ga elke jaar opnieuw overstappen in Lens. Zodanig realiseer je de hoogste besparing. Maar, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Al eerder switchen van leverancier kan wel, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag te allen tijde wisselen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Niet eerder van leverancier gewisseld? Waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energietarieven nemen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zin dit de twee opties: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je komt niet voor verrassingen te staan op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij de modelovereenkomst. Meestal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij het variabele alternatief is dus ook erg interessant wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet hoeveel je gaat betalen. En misschien krijg jij daarnaast ook een scherpe welkomstbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energiewereld is het principe: contracten voor 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Lens. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daartegenover, bij een jaarcontract ontvang jij elke 12 maanden een scherpe welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, vaak verwerkt jouw nieuwe energie-aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de tarieven in jouw regio en neem de beste of voordeligste leverancier. Populaire bedrijven zijn Eneco, ENGIE en Energy People. Tevens bespreek je de ingangsdatum van het contract. De toekomstige aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan op de website van de leverancier?

Dankzij onze website check je altijd de beste deals. Als je zelf gaat naar bijv. www.aspiravi.be, dan valt al gauw op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Met behulp van lagere onkosten en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Met dat prijsbeleid krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Lens vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Lens en zoek het juiste contract voor jullie woning

Duurzame energie in Lens

Een aanzienlijk deel van de energiemaatschappijen ondersteunen onderwijl groene stroom in Lens. Op dit gebied is hier veel variatie in mogelijk. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is zeer wisselend. Niet elk groene stroom label draagt terecht die naam. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onjuist 100% duurzaam genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat organisaties duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer dan het filter “Groene energie uit NL”. Dan kan je echte groene energieleveranciers in Lens vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Rondom de gemeente Lens zien we vele opdrachten rondom duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 7870. In deze omgeving kan je wellicht met financiële bonussen meedelen in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook ziet de gemeente graag dat we zelf maatregelen te treffen. In 2050 moet Henegouwen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minder energie verbruiken! Bekijk info over 5 nuttige energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk ook Elegant energie.


Alle plaatsen in deze gemeente