Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Montignies-Lez-Lens

Op je gemak energie vergelijken in Montignies-Lez-Lens? Met behulp van energiehunter.be doorzoek je probleemloos alle grote leveranciers als Watz & Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, begroot het stroom- en gasverbruik, en check welke energieleverancier in Montignies-Lez-Lens de laagste prijs biedt. Voorts tref je op deze website waardevolle info over zaken als tarieven en verschillende contractsoorten. Bovendien verschaffen wij jou tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Lens
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,442
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,285
Gemiddeld verbruik: 1590 m3 en 3505 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Eenvoudig vergelijken

 • Alle bekende leveranciersvergelijken
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Eenvoudig besparen tot wel € 435,00.

Eenvoudig overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Montignies-Lez-Lens?

We zien enorm veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Montignies-Lez-Lens. Dit loopt van Eneco tot aanbieders zoals Ecopower, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Op dit ogenblik heb je de keuze uit zo’n 40 energie aanbieders. Deze zijn allemaal aangesloten op het netwerk van Ieh. Het is niet te doen om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Bekijken welke aanbieders in deze regio actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Montignies-Lez-Lens is op dit moment? Voer gelijk de benodigde gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel het overstappen direct. Lees verder over 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daarentegen, gas en stroom bedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij een storing, dan is het gewenst dat dit adequaat wordt opgelost. Wat dus belangrijk is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Per slot van rekening zoekt elke Belg een goedkope energieleverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Geholpen door de vergelijkingstool bekijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Montignies-Lez-Lens, die past bij jouw plaatje. Specifieke wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Geholpen door selecties maken in de Energiehunter zoek je simpel en snel een contract dat rijmt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Montignies-Lez-Lens

 • Engie: Verschillende termijnen
 • OCTA+: Blog met handige bespaartips
 • Lampiris: Online energiesimulator
 • MEGA: Een passend contract voor elk huishouden
 • Essent: Gratis Tado slimme thermostaat t.w.v. €249
 • Eneco: Online energiesimulator
 • Luminus: 161 windturbines, 7 waterkrachtcentrales en 2 thermische centrales
 • Elegant: Uitstekende klantenservice
 • Watz: Goede klantenservice
 • Wase Wind: Online inzicht in verbruik
 • Comfort Energy: Grip op verbruik en de kosten
 • Poweo: Transparant en eerlijk

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van gas & stroom maatschappijen en de kosten zijn weer anders per regio. De achterliggende reden is dat er verschillende netbeheerders verbonden zijn. Iedere netbeheerder verwerkt weer andere tarieven voor transport van gas en stroom. De huidige netbeheerder van elektra in Montignies-Lez-Lens heet Ieh. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn weer anders per regio. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Lens valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Igh. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen geregeld.

Feiten en cijfers Montignies-Lez-Lens

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Lens
 • Populair merk: Brotje
 • Aandeel duurzaam: 36,80%
 • Postcode: 7870
 • Verbruik stookolie: 1540 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,442
 • Stroomtarief kwh: €0,285
 • Gem. gasverbruik: 1590 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3505 kWh
energie-vergelijken-montignies-lez-lens

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Start met de basisinfo. Dit gaat over aantal gezinsleden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. Rondom Montignies-Lez-Lens is het gemiddelde verbruik ong. 1590 m3 & 3505 kWh. Woon jij volledig gasloos? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Al deze zaken hebben invloed op het energietarief.

 3. Selecteer soort energie en contractduur.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Geen voorkeur? Sla dit dan over. Rondom abonnementen kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar tot 5 jaar en modelcontracten. Normaal is het voordeliger om elke 12 of 24 maanden weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Er volgt nu de totaallijst met alle interessante aanbieders van energie. Bij elk pakket zoek je voorwaarden als herkomst energie, type contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Montignies-Lez-Lens, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de leverancier die rijmt met jouw zoekopdracht.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geschikte korting beschikbaar? Klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de aanvraag-pagina van de energieleverancier. Bijv. www.essent.be en www.ebem.be. De door jou gekozen leverancier neemt het administratieve deel voor zich. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Montignies-Lez-Lens


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €335 besparen. Maar, zijn er meerdere mogelijkheden om besparingen te realiseren op de energierekening? Via de energiehunter check jij 5 concrete tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaartip 1: het huis verwarmen met kookwarmte
 • Bezuinigadvies 2: doe de koelkast zo veel mogelijk gesloten.
 • Praktisch advies 3: geen tweede koelkast gebruiken.
 • Bezuinigadvies 4: Neem een stekkerblok met schakelaar
 • Bezuinigadvies 5: repareer je kraan als deze lekt.

Info over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten zijn erover eens: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Montignies-Lez-Lens. Op die manier is de besparing het grootst. Echter, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Loopt jouw contract bijna af? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt dan meteen switchen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Zeer waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Energietarieven vastzetten of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je meerdere keuzes: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens halfjaarlijkse indexaties. Normaliter vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij dit soort contracten kan dus uit op het moment dat de energieprijzen dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En misschien krijg je ook nog eens een aantrekkelijke bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiemarkt hanteren we: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Montignies-Lez-Lens. In het geval van een lang contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Evenwel, bij 1 jarige contracten ontvang je elke 12 maanden een zeer interessante welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, doorgaans verzorgt de toekomstige organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle tarieven en ga voor de voordeligste partij. Populaire bedrijven zijn Eneco, ENGIE of natuurlijk Poweo. Hierna bespreek je de startdatum van het abonnement. De toekomstige aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan op de website van de leverancier?

Door gebruik te maken van energiehunter.be bekijk je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.energie2030.be, dan valt als eerste op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe kan zoiets? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Middels lage prijzen en flinke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door deze strategie zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Montignies-Lez-Lens vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Montignies-Lez-Lens en achterhaal de voordeligste leverancier die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Montignies-Lez-Lens

Het merendeel van de maatschappijen faciliteren vandaag de dag groene stroom in Montignies-Lez-Lens. Op dit front zijn er diverse keuzes te maken. De oorsprong van deze groene stroom wisselt nogal. Niet ieder groene stroom contract komt 100% groen tot stand. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief geprofileerd als groen of duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat energiemaatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Ga dan voor de optie “Groen uit NL”. Jij kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Montignies-Lez-Lens vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de buurt van de gemeente Lens zien we nogal wat opdrachten rondom duurzame energie. Aspecten als windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 7870. In deze buurt kan je vaak heel gunstig participeren in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook stimuleert de gemeente ons om minder energie in huis te gebruiken. In 2050 moet Henegouwen energieneutraal zijn (los van gas). Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zonnepanelen integreren
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En zeker onmisbaar: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Ga verder naar de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Check ook Eneco vergelijken.