Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ollignies

Zonder problemen energie vergelijken in Ollignies? Via onze website vind je supersnel alle bekende energieleveranciers als bijv. Watz en Antargaz. Schets jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Ollignies de scherpste prijs kan bieden. Daarnaast lees je via de energievergelijker belangrijke informatie over topics zoals het ideale overstapmoment en info over het gasvrij maken van jouw woning. Verder geven wij bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Lessines
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,438
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,281
Gemiddeld verbruik: 1570 m3 en 3485 kwh
Populaire aanbiederEneco

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle bekende energiebedrijvenonder elkaar
 • Je ziet direct wat het kost
 • Besparing loopt op tot € 330,00.

Snel & simpel overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Ollignies?

Er zijn best veel energieleveranciers in Ollignies. Van Lampirus tot een speler als Luminus, er is gewoon veel te kiezen. Hedendaags kun je kiezen uit circa 30 energie aanbieders. Deze lopen allemaal via het elektra- en gasnetwerk van Ieh. Het is niet te doen om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Daarvoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Ontdekken welke bedrijven je kunt kiezen? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ollignies is die past bij jouw verbruik? Vul direct de privé gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je je hebt altijd licht, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desondanks, energiebedrijven hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Tijdens een gasstoring, dan is het prioriteit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Met andere woorden: staar je niet blind op tarieven. Onderaan de streep zoekt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En dat is meer dan logisch. Middels onze energie ontdek je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Ollignies, die past bij jouw plaatje. Wil je kunnen filteren? Dit is natuurlijk een optie. Middels selecties in de tarievenvergelijker detecteer jij probleemloos een overeenkomst dat aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Ollignies

 • Engie: Eigen account
 • OCTA+: Met handige energiesimulator
 • Lampiris: Handige website
 • MEGA: Transparante prijzen
 • Essent: €50 tot €150 korting bij langlopend contract
 • Eneco: Vaste energieprijzen
 • Luminus: Ketel garantie voor €6,99 per maand
 • Elegant: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Watz: Waar loyale klanten worden beloond
 • Wase Wind: Contact via telefoon, mail en social media
 • Comfort Energy: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Poweo: Duidelijke website

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van gas en stroom aanbieders en de kosten zijn anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er meerdere beheerders dienstverleningen bieden. Iedere afzonderlijke beheerder rekent eigen prijsstrategieën voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Ollignies heet Ieh. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Lessines wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Igh. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten en cijfers Ollignies

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Lessines
 • Populair merk: Agpo
 • Groene stroom: 36,40%
 • Postcode: 7866
 • Verbruik Mazout: 1500 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,438
 • Stroomtarief kwh: €0,281
 • Gem. gasverbruik: 1570 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3485 kWh
energie-vergelijken-ollignies

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van de basisinformatie. Hiermee bedoelen we aantal gezinsleden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In Ollignies is het gemiddelde verbruik ong. 1570 m3 & 3485 kWh. Heb jij een gasloze woning? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je panelen opleveren. Deze details zie je weer terug in de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer soort energie en de contractlooptijd.

  Voorbeelden zijn groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Heb jij niets met groen? Kies dan ‘geen voorkeur’. Betreffende prijs zekerheden zijn er mogelijkheden voor 1 jaar tot 5 jaar en specifieke model (variabele) prijzen. Vaak loont het om elke 12 maanden een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je gaat nu door naar een opsomming met alle populaire aanbieders van energie. Van elk contract vind jij info m.b.t. type energie, looptijd abonnement, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Ollignies, en de welkomstbonus. Kies de organisatie die in lijn is met jouw wensenpakket.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een interessante kortingsactie tussen de resultaten? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de pagina van de leverancier. Dit kan zijn www.energie2030.be + www.zeno.be. De gekozen maatschappij zegt jouw huidige contract op. Altijd zekerheid van gas en stroom in Ollignies


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €290 opleveren. Daartegenover, wat zijn de andere opties voor een lagere energierekening? Hieronder bekijk jij 5 energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Praktische tip 1: wassen op 30 graden
 • Bezuinigadvies 2: laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren.
 • Advies 3: de verwarming uitzetten in kamers die waar je weinig komt.
 • Tip 4: niet meer water koken dan nodig voor je kopje thee.
 • Praktische tip 5: gebruik een tijdschakelaar om je close-in boiler uit te schakelen.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze specialisten raden aan: maak een sport van het overstappen in Ollignies. Zodoende ben je het voordeligst uit. Belangrijk, kies een geschikt moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Zit je nog vast aan een contract? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt eerder overstappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag op ieder moment, wisselen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder overgestapt? Vermoedelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je betaalt niets extra’s wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens de contracttermijn. Normaliter worden deze prijs-updates gedaan aan het begin- en halverwege het jaar. Bij het variabele alternatief kan dus uit op het moment dat de energieprijzen dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En vaak beloont de maatschappij jou met een introductiekorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiewereld geldt in de basis: meerjarige contracten zijn op lange termijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Ollignies. Bij een langdurig contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Maar, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je elk jaar een dergelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, doorgaans verzorgt jouw nieuwe gas en stroom leverancier de opzegging van de actuele contracten door middel van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle actuele prijzen en neem de beste of voordeligste aanbieder. Denk aan Eneco, ENGIE en ook ZENO. Vervolgens selecteer je de datum waarop het contract van start gaat. Jullie toekomstige gas en stroom leverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan de energie-onderneming zelf?

Dankzij de Energiehunter ontdek je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je een website opent zoals www.antargaz.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe is dit mogelijk? Fluitje van een cent: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Dankzij lage prijzen en flinke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door deze strategie komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Ollignies vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Ollignies en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Ollignies

Een groot deel van de energiemaatschappijen verschaffen ondertussen groene stroom in Ollignies. Toch is hier veel variatie in mogelijk. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer wisselend. Niet elk “groene stroom” label heeft ook echt een groene oorsprong. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist geprofileerd als groen of duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Gebruik dan de selectie “Groen gas/elektra uit België”. Daarna kan je geschikte groene energieleveranciers in Ollignies vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Voor inwoners van de gemeente Lessines zijn er allerlei acties die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Zaken zoals windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 7866. In deze regio kan je in toenemende mate heel gunstig meedraaien in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook moedigt de gemeente ons aan om zelf maatregelen te treffen. Binnen 30 jaar moet Henegouwen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isolatie van de woning
 • Integreren van zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler voor warm water
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Ga verder naar de Praktische energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Poweo diensten.