Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Papignies

Snel energie vergelijken in Papignies? Dankzij deze website vind je probleemloos alle interessante leveranciers. Je kunt denken aan Essent & Lampirus. Geef de grootte van het huishouden door, voer het verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Papignies de scherpste prijs kan bieden. Verder bekijk je via onze vergelijker waardevolle info over topics als tarieven van energie * gas en info over de enkele of dubbele meter. Voorts bieden wij een aantal bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Lessines
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,432
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,275
Gemiddeld verbruik: 1540 m3 en 3455 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Makkelijk vergelijken

 • Alle landelijke leveranciersbij elkaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Gemiddelde besparing van € 450,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Papignies?

We zien enorm veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Papignies. Van Poweo tot een speler als Ecopower, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Momenteel zijn het zo’n 30 bedrijven. Deze maken allemaal gebruik van de infrastructuur van Ieh. Het is niet te doen om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dat geval bieden wij de energiesimulator. Ontdekken welke energie-organisaties er beschikbaar zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Papignies is? Voer direct de gevraagde gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap binnen 5 minuten over. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom is stroom en gas is gas. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de verwarming werkt wanneer nodig. Evenwel, maatschappijen handelen allemaal op hun eigen manier. Tijdens een storing, dan wil je dat dit snel opgelost wordt. Wat dus belangrijk is: houd ook rekening met kwaliteit service. Ten slotte verlangt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! Dat is logisch natuurlijk. Door gebruik te maken van de vergelijkingstool vergelijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Papignies, voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is geen probleem! Door middel van selecties maken in onze vergelijker vinden jullie gemakkelijk een energiecontract dat rijmt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Papignies

 • Engie: Met slimme thermostaat
 • OCTA+: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Lampiris: Jouw trouw wordt beloond
 • MEGA: Online grip op je kosten
 • Essent: Online meterstanden doorgeven
 • Eneco: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Luminus: Uitstekende klantenservice
 • Elegant: Altijd scherpe acties
 • Watz: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Wase Wind: Ook flexibele prijzen
 • Comfort Energy: Online meterstanden doorgeven
 • Poweo: Leverancier met meer dan 10 jaar ervaring

Wat zijn de energiekosten in mijn regio? (Prijzen juni 2024)

De aansluitingen van energieleveranciers en de tarieven kunnen verschillen per locatie. De achterliggende reden is dat er meerdere beheerders van het net verbonden zijn. Iedere gas en stroom beheerder verwerkt zijn eigen tarieven voor transport. De huidige elektriciteit netbeheerder in Papignies betreft Ieh. De tarieven voor zo’n netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Lessines is de aardgas netbeheerder Igh. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen verholpen.

Stats & Facts Papignies

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Lessines
 • CV ketel: Elco
 • Aandeel groen: 35,80%
 • Postcodegebied: 7861
 • Mazout consumptie: 2950 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,432
 • Stroomtarief kwh: €0,275
 • Gem. gasverbruik: 1540 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3455 kWh
energie-vergelijken-papignies

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van de basisinformatie. Hiermee bedoelen we samenstelling huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Hoeveel energie verbruik jij? In Papignies is het gemiddelde verbruik ong. 1540 m3 & 3455 kWh. Verbruik je geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze aspecten beïnvloeden het gas- en stroom tarief.

 3. Kies type energie en de looptijd.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Geen voorkeur? Sla dit dan over. Inzake contracttermijn kan men gaan voor producten van 1 t/m 5 jaar of een variabel contract. Normaliter loont het om ieder jaar over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Er volgt nu de resultaatpagina met alle mogelijke maatschappijen en contracten. Van elk contract lees jij gegevens met betrekking tot type energie, contractsduur, de prijzen van gas en elektra in Papignies, en de welkomstkorting. Kies de leverancier die klopt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een relevante prijsaanbieding gevonden? Klik op ‘Bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de leverancier. O.a. www.octaplus.be en ook www.antargaz.be. Jouw aanstaande energieonderneming zorg dat de overstap wordt geregeld. Geen dag zonder gas of stroom in Papignies


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan wel €350 voordeel geven. Desondanks, wil jij nog meer adviezen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via onze hunters tref je 5 energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigtip 1: gebruik niet de standby modus
 • Advies 2: je eten in de koelkast laten ontdooien.
 • Tip 3: zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat.
 • Bespaartip 4: radiatorfolie gebruiken.
 • Bezuinigtip 5: de warme kraan niet onnodig laten lopen.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze overstap-medewerkers vinden: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Papignies. Zodoende realiseer je de hoogste besparing. Alleen, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Einde contract in zicht? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract voor onbepaalde duur? In zo’n situatie mag men wisselen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Nog nooit overgestapt? Waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft nooit extra te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen het modelcontract. In algemene zin worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in januari en in juli. Bij dit type contract profiteer je dus ook als de energieprijzen dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En mogelijk krijg jij daarnaast ook een aantrekkelijke bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energie industrie geldt in beginsel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Papignies. Ga je voor een meerjarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Daartegenover, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij alle jaren een concurrerende welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, meestal faciliteert de aankomende gas en stroom organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door middel van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer een nieuwe leverancier. Denk aan OCTA+, ENGIE of natuurlijk Watz. Vervolgens bepaal je de aansluitdatum (moment van leveren). Je betreffende gas en stroom leverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Via onze website ontdek je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.comfortenergy.be, dan valt al gauw op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is daarvan de reden? Heel eenvoudig: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Middels voordelige tarieven en hoge welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Papignies vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Papignies en vind de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Papignies

De meeste organisaties bieden inmiddels groene stroom in Papignies. Toch is hier veel variatie in mogelijk. De oorsprong van deze groene stroom loopt zeer uiteen. Niet elk groene energie label is daadwerkelijk groen. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem geprofileerd als groen of duurzaam. De zekerheid hebben dat bedrijven echt helemaal groen zijn? Kies dan zeker voor “Groene stroom uit België”. Daarna kan je echte groene energieleveranciers in Papignies vergelijken, tegen de laagste prijs.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In het leefgebied van de gemeente Lessines kennen we vele plannen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 7861. In deze plaats kan je soms relatief goedkoop meedraaien in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook wil de gemeente dat wij ons eigen huis te verduurzamen. Binnen 30 jaar moet Henegouwen energieneutraal zijn (los van gas). Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler plaatsen
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En ook belangrijk: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk info over Vijf praktische bespaartips en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Doorzoek informatie over Luminus diensten.