Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Lessines

Op je gemak energie vergelijken in Lessines? Dankzij de Energiehunter ontdek je supersnel alle grote bedrijven als o.a. Essent & Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, begroot het stroom- en gasverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Lessines het goedkoopste contract aanbiedt. Daarnaast bekijk je op energiehunter.be waardevolle info over items zoals maatschappijen en info over een energieneutrale woning. Daarbij geven we 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Lessines
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,411
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,271
Gemiddeld verbruik: 1575 m3 en 3365 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Makkelijk vergelijken

 • Alle populaire leveranciersvergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 475,00.

Snel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Lessines?

We zien meer en meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Lessines. Van Engie tot een speler als OCTA+, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Hedendaags tellen we ruim 20 organisaties. Deze bedrijven werken uitsluitend met het gas- en elektra netwerk van Interlux. Het is niet te doen om alle aanbieders zelf te vergelijken. In dit geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Ontdekken welke organisaties er allemaal zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Lessines is voor jouw situatie? Vul vlug jouw gegevens in, vind de laagste prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je je hebt altijd licht, en er is warm water in het hele huis. Daartegenover, gas & stroom aanbieders verschillen wel degelijk van elkaar. In het geval van een stroomstoring, dan wil je dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Anders gezegd: vergelijk op meer dan alleen prijs. Alles bij elkaar genomen verlangt iedereen niet teveel betalen voor energie. Dit geldt uiteraard altijd. Geholpen door onze handige vergelijker tref je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Lessines, altijd op basis van jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Ook dat bieden wij. Door gebruik te maken van filters in de vergelijkingstool ontdek je eenvoudig een energiecontract dat naadloos aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Lessines

 • Engie: Altijd scherpe acties
 • OCTA+: Transparante prijzen
 • Lampiris: Gemakkelijk prijs berekenen
 • MEGA: Verrassend goedkope energie
 • Essent: Contact via telefoon, mail en social media
 • Eneco: Waar loyale klanten worden beloond
 • Luminus: Reken jouw energiekoste online uit
 • Elegant: Gemakkelijke verhuisservice
 • Watz: Online inzicht in verbruik
 • Wase Wind: Reken jouw energiekoste online uit
 • Comfort Energy: Verschillende termijnen
 • Poweo: Altijd scherpe acties

Wat kost energie in onze buurt? (Prijzen maart 2024)

De pakketten van gas & stroom organisaties en de energietarieven verschillen per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er verscheidene netbeheerders diensten leveren. Elke netbeheerder rekent zijn eigen tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Lessines heet Interlux. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Lessines wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Interlux. Bij problemen in het netwerk zullen zij dat oplossen.

Cijfers en feiten Lessines

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Lessines
 • CV ketel: Brotje
 • Groene energie: 0,363%
 • Hoofdpostcode: 7860
 • Verbruik stookolie: 2520 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,411
 • Stroomtarief kwh: €0,271
 • Gem. gasverbruik: 1575 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3365 kWh
energie-vergelijken-lessines

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Start met de standaard informatie. Dat betreft gezinssamenstelling, en adres (postcode).

 2. Schat jouw verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In Lessines is dit gemiddeld zo’n 1575 m3 en 3365 kWh. Woon jij volledig gasloos? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. De data die je invult dragen bij aan het energietarief.

 3. Selecteer soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat deze optie achterwege. Wat betreft prijszekerheid kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Dikwijls is het verstandig om elk jaar opnieuw een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Wat volgt is een overzicht met alle beschikbare aanbieders van energie. Van ieder abonnement tref je info met betrekking tot type energie, duur van het contract, de prijzen van gas en elektra in Lessines, en de overstapbonus. Kies de maatschappij die in lijn is met jouw wensenpakket.

 5. Stap online over

  Een goede korting tussen de resultaten? Druk op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de website van de aanbieder. Denk aan www.engie.be en ook www.comfortenergy.be. Jouw aanstaande leverancier regelt alles voor jou. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Lessines


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €345 opleveren. Desondanks, zijn er meerdere mogelijkheden zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op energiehunter.be check jij vijf energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaartip 1: doe de kraan dicht als je ‘m niet gebruikt
 • Bezuinigadvies 2: kies wat vaker voor een thermoskan
 • Praktische tip 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Advies 4: kies voor een LED-tv i.p.v. een plasma TV
 • Bespaaradvies 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om de overstap te regelen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energie-experts vinden: probeer elke 12 maanden; overstappen in Lessines. Op die manier bespaar je het meeste geld. Maar, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Komt het einde van het contract dichterbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, doorgaans levert dat wel een boete op. Ben je contractvrij? Je kunt altijd, wisselen, en er is geen opzegvergoeding. Heb jij geen ervaring met overstappen? Waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Kiezen voor lange termijn of een flexibel modelcontract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft nooit extra te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelovereenkomsten. In algemene zin worden de prijzen aangepast op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij variabele prijzen kan positief uitvallen wanneer de energieprijzen dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En wellicht is er sprake van een nieuwe klanten bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In energieland is het principe: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Lessines. Ga je voor een meerjarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Maar, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je ieder jaar een dergelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, in de regel verwerkt je toekomstige leverancier het opzeggen van het huidige contract middels de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle contracten en ga voor de voordeligste energieaanbieder. Bijv. OCTA+, ENGIE en Eni. Daarnaast kies je wanneer het contract in moet gaan. De nieuwe gas en stroom organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Door gebruik te maken van de energievergelijker ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.engie.be, dan zul je zien dat je daar veel duurder uit bent. Hoe kan zoiets? Kinderspel: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Met behulp van lagere onkosten en flinke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Op basis daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Lessines vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Lessines en stap over naar de beste aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Lessines

Het gros van de leveranciers ondersteunen op dit moment groene stroom in Lessines. Rondom dit thema zijn er diverse keuzes te maken. De oorsprong van deze groene stroom wisselt behoorlijk. Niet alle “groene stroom” is ook echt duurzaam. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd gelabeld als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat bedrijven eerlijk en duurzaam zijn? Ga dan voor het filter “Groen uit NL”. Hier kan jij authentieke groene energieleveranciers in Lessines vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de gemeente Lessines bestaan er allerlei plannen met een focus op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 7860. In deze buurt kan je soms met financiële bonussen deelnemen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we het eigen energieverbruik gaan beperken. In een korte tijd moet Henegouwen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat kan jij zelf doen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check de Praktische energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Comfort Energy energie.


Alle plaatsen in deze gemeente