Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bois-De-Lessines

Direct energie vergelijken in Bois-De-Lessines? Middels deze website check je probleemloos alle verkrijgbare aanbieders als bijvoorbeeld Essent & Belpower. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Bois-De-Lessines de beste deal heeft! Daarbij vind je op deze website waardevolle info over thema’s als gastarieven en verschillende contractsoorten. Verder bieden wij een aantal tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Lessines
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,437
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,280
Gemiddeld verbruik: 1565 m3 en 3480 kwh
Populaire aanbiederEssent

Eenvoudig vergelijken

 • Alle populaire providers eenvoudig vergelijken
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Enorme besparingen tot wel € 340,00.

Probleemloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Bois-De-Lessines?

We zien een groot aantal energieleveranciers beschikbaar in Bois-De-Lessines. Dat loopt uiteen van Essent tot aanbieders zoals Ecopower, er is gewoon veel te kiezen. Tegenwoordig kun je kiezen uit circa 30 maatschappijen. Deze energieleveranciers werken uitsluitend met het stroom- en gas netwerk van Ieh. Het is niet te doen om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor die situatie bieden wij de energiesimulator. Benieuwd welke gas en stroom aanbieders actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bois-De-Lessines is? Voer gelijk de eigen gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Bekijk ook de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij wie je de energie ook koopt, je kunt altijd koken, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desalniettemin, gas & stroom leveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. Bij stroom en gas storingen, dan is het prioriteit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Conclusie: kijk niet alléén naar prijs. Onderaan de streep verlangt iedereen een goedkoop energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Door middel van de energietarievenvergelijker achterhaal je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Bois-De-Lessines, die matcht met jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dit is natuurlijk een optie. Met behulp van selecties maken in de Energiehunter ontdekken jullie zonder problemen een abonnement dat matcht met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Bois-De-Lessines

 • Engie: Met praktische energie-bespaartips
 • OCTA+: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Lampiris: Vijfsterrenservice op maat
 • MEGA: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Essent: Goede klantenservice
 • Eneco: 16/20 Greenpace score
 • Luminus: Online energiesimulator
 • Elegant: Transparant en eerlijk
 • Watz: Met praktische energie-bespaartips
 • Wase Wind: Waar loyale klanten worden beloond
 • Comfort Energy: Prima klantendienst
 • Poweo: Online facturen bekijken

Hoe hoog bedragen de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van energiemaatschappijen en de energietarieven zijn weer anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er diverse beheerders actief zijn. Elke beheerder heeft zijn eigen tarieven voor transport van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Bois-De-Lessines betreft Ieh. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Lessines valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Igh. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Stats & Facts Bois-De-Lessines

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Lessines
 • CV Merk: Bosch
 • Groene stroom: 36,30%
 • Centrale postcode: 7866
 • Aantal mazout liters: 3000 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,437
 • Stroomtarief kwh: €0,280
 • Gem. gasverbruik: 1565 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3480 kWh
energie-vergelijken-bois-de-lessines

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Natuurlijk de basisinfo. Daarmee wordt bedoeld; samenstelling huishouden, en adres (postcode).

 2. Schat jouw verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de regio Bois-De-Lessines is dat gemiddeld 1565 m3 plus 3480 kWh. Gebruik jij geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je genereert. Al deze zaken beïnvloeden de kosten van energie.

 3. Kies soort energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Is dit voor jou om het even? Sla dit dan over. Inzake looptijd kan men gaan voor producten van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of modelcontracten. Normaal is het slim om elke 12 of 24 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Wat daarna komt is de resultaatpagina met alle verkrijgbare energiebedrijven. Van elk contract bekijk jij voorwaarden als herkomst van stroom en gas, looptijd contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Bois-De-Lessines, en de eventuele korting. Selecteer de partij die aansluit op jouw voorwaarden.

 5. Regel online je overstap

  Een geldige prijsaanbieding gecheckt? Klik op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de website van het bedrijf. Dit kan zijn www.essent.be en www.eneco.be. De gekozen maatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Altijd zekerheid van gas en stroom in Bois-De-Lessines


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €365 korting realiseren. Desalniettemin, wat zijn de andere opties om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via onze hunters bekijk jij 5 energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Advies 1: de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken
 • Bezuinigadvies 2: laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet.
 • Praktische tip 3: je vriezer waterpas zetten.
 • Advies 4: het dak isoleren.
 • Tip 5: minder vaak een warm bad nemen.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om het overstappen in gang te zetten?

Mensen vragen regelmatig: wanneer moet ik overstappen? Onze energiespecialisten raden aan: regel jaarlijks het overstappen in Bois-De-Lessines. Zo bespaar je het meeste geld. Belangrijk, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor einddatum contract kan je al overstappen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan moet je wellicht nog even wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt altijd, switchen van leverancier, en je betaalt geen boete. Heb jij geen ervaring met overstappen? In zo’n geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bij te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen het modelcontract. In de regel vinden deze wijzigingen plaats begin januari en rond juli. Bij de variabele variant is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En misschien wordt je wel beloond met een overstapbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiemarkt geldt in de basis: meerjarige contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Bois-De-Lessines. Kies je voor een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Daartegenover, bij een abonnement van 1 jaar krijg jij ieder jaar een aantrekkelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, standaard regelt jouw geselecteerde aanbieder het opzeggen van het huidige contract middels de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de prijzen en kies een beschikbare aanbieder. Bijv. Luminus, Essent of natuurlijk Wase Wind. Hierna bespreek je wanneer het contract in moet gaan. Je gekozen energieleverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan de energie-onderneming zelf?

Met behulp van onze vergelijker vind je altijd de allerlaagste tarieven. Indien je zelf een website bezoekt als www.eni.com, dan ontdek je dat de energie hier fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Heel eenvoudig: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Met behulp van goedkope tarieven en hoge welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Bois-De-Lessines vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Bois-De-Lessines en achterhaal de voordeligste leverancier die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Bois-De-Lessines

Het gros van de aanbieders leveren momenteel groene stroom in Bois-De-Lessines. Op dit front kunnen grote verschillen optreden. De afkomst van groene stroom verschilt nogal. Niet alle groene stroom kent ook echt een groene bron. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist neergezet als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat maatschappijen echt helemaal groen zijn? Selecteer in dit geval de optie “Groene Energie uit België”. Vervolgens kan jij erkende groene energieleveranciers in Bois-De-Lessines vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de gemeente Lessines bestaan er tegenwoordig nogal wat stappen met doelstellingen voor duurzame energie. Zaken zoals windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 7866. In deze regio kan je meer en meer extra voordelig meedraaien in duurzaamheidsprojecten in de regio. De overheid wil ook ons verplichten om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Henegouwen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Installeren van zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En ook belangrijk: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Zie ook de 5 handige bespaartips of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk ook Elegant diensten.