Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ogy

Meteen energie vergelijken in Ogy? Door gebruik te maken van de energievergelijker ontdek je snel en simpel alle beschikbare energieleveranciers als bijv. Watz & Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, voer het verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Ogy de laagste prijs biedt. Bovendien tref je op energiehunter.be handige info over items als bijvoorbeeld energiebesparing in huis en info over een energieneutrale woning. Verder vind je hier een lijstje met 5 tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Lessines
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,434
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,277
Gemiddeld verbruik: 1550 m3 en 3465 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote maatschappijenonder elkaar
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Gemiddelde besparing van € 290,00.

Eenvoudig overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Ogy?

Wij zien nogal wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Ogy. Dat loopt van Poweo tot aanbieders zoals Ecopower, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Vandaag de dag heb je de keuze uit zo’n 40 maatschappijen. Deze leveranciers gebruiken allen de infrastructuur van Ieh. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Daarvoor bieden wij de energiesimulator. Ontdekken welke maatschappijen mogelijk zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ogy is voor jouw verbruik? Geef direct jouw eigen gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en regel jouw overstap eenvoudig online. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je je hebt altijd licht, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daartegenover, organisaties kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er sprake van een gasstoring, dan is het prioriteit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Wat dus belangrijk is: staar je niet blind op tarieven. Alles bij elkaar genomen wenst elke consument een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat is meer dan logisch. Middels onze prijzencheck achterhaal je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Ogy, specifiek voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dit is zelfstandig in te regelen. Middels keuzes in de vergelijkingstool bekijkt men verrassend eenvoudig een energie-abonnement dat matcht met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Ogy

 • Engie: Eenvoudig verbruik inzien
 • OCTA+: OCTA + BeOnline
 • Lampiris: Gemakkelijk prijs berekenen
 • MEGA: Een passend contract voor elk huishouden
 • Essent: Prima klantendienst
 • Eneco: Online facturen bekijken
 • Luminus: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Elegant: Vlekkeloze service
 • Watz: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Wase Wind: Met praktische energie-bespaartips
 • Comfort Energy: Online account
 • Poweo: Online inzicht in verbruik

Wat betaal ik voor energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De condities van gas en stroom aanbieders en de kosten kunnen verschillen per locatie. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verschillende beheerders van het net dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder gebruikt zijn eigen tarieven voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder (elektra) in Ogy is Ieh. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Lessines is de netbeheerder van het gas Igh. Bij een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Stats & Facts Ogy

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Lessines
 • CV Merk: Remeha
 • Groene energie: 36,00%
 • Postcodegebied: 7862
 • Mazout verbruik: 2970 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,434
 • Stroomtarief kwh: €0,277
 • Gem. gasverbruik: 1550 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3465 kWh
energie-vergelijken-ogy

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Specificeer jouw situatie

  Als eerste de basisinformatie. Bijvoorbeeld samenstelling huishouden, en je adresgegevens.

 2. Schat jouw verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de regio Ogy ligt dit gemiddeld op 1550 m3 & 3465 kWh. Heb jij een gasloze woning? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb je zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je realiseert. Alle ingevoerde gegevens hebben effect op de kosten van gas en elektra.

 3. Kies herkomst energie en contracttermijn.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat dit dan open. Met betrekking tot contracttermijn kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar tot 5 jaar en een variabel contract. Meestal is het slim om ieder jaar een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Energie vergelijken

  Je gaat nu door naar een handig overzicht met alle erkende energie aanbieders. Van ieder pakket zie je data m.b.t. type energie, contracttermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Ogy, en de welkomstkorting. Kies de partij die aansluit op jouw wensenpakket.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geldige actie gecheckt? Klik op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de website van de aanbieder. Bijv. www.octaplus.be of www.antargaz.be. De door jou gekozen energiemaatschappij regelt de overstap. Nooit zonder stroom en gas in Ogy


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €310 besparen. Maar, zijn er meerdere mogelijkheden voor lagere maandlasten? Op deze pagina bekijk jij 5 bruikbare tips & tricks die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaartip 1: niet alle radiatoren open zetten
 • Bezuinigadvies 2: koop een energiezuinige wasmachine of vaatwasser
 • Praktische tip 3: hang de was wat vaker aan de lijn i.p.v. de droger
 • Tip 4: een hr-ketel gebruiken.
 • Bespaaradvies 5: gooi de wastrommel altijd helemaal vol

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer moet ik overstappen? De energiehunters vinden: probeer elke 12 maanden; overstappen in Ogy. Zodanig is de besparing het grootst. Toch, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Einde contract in zicht? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Zit je nog vast aan een contract? Wacht tot het contract afloopt. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Ben je contractvrij? In zo’n situatie mag men overstappen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Heb jij geen ervaring met overstappen? In dat geval is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Dikwijls vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst is dus ook erg interessant wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En soms ontvang je ook wel een introductiekorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energie industrie geldt in beginsel: langlopende contracten kunnen qua prijs niet concurreren met de meeste kortlopende energiecontracten voor Ogy. In het geval van een lang contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Daarentegen, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je elke 12 maanden zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, vaak regelt je nieuwe maatschappij dat alles netjes wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle contracten en kies de goedkoopste energieleverancier. Denk aan Luminus, Lampiris en ook Ecopower. Daarna kies je wanneer het contract in moet gaan. De toekomstige energieleverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan de energie-onderneming zelf?

Via de Energiehunter achterhaal je altijd de beste deals. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.luminus.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar veel duurder uit bent. Hoe bestaat dat? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Dankzij voordelige tarieven en goede welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En op die manier trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Ogy vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Ogy en vind de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Ogy

Een groot deel van de maatschappijen verschaffen op dit moment groene stroom in Ogy. Echter is onderling veel verschil te vinden. De afkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet alle groene energie komt 100% groen tot stand. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist 100% duurzaam genoemd. De zekerheid hebben dat energieleveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Neem dan zeker weten “Groen gas/elektra uit België”. Daarna kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Ogy vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In en rondom de gemeente Lessines zien we nogal wat plannen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Neem bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 7862. In deze plaats kan je meer en meer tegen een gunstig tarief meedraaien in allerlei burgercollectieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen afzienbare tijd moet Henegouwen helemaal energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Spouwmuurisolatie
 • Huis met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: minder energie verbruiken! Zie ook de 5 handige bespaartips of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk details over Watz diensten.