Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Hoves

Eenvoudig energie vergelijken in Hoves? Middels onze website vind je snel en simpel alle relevante leveranciers als Luminus & Poweo. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw verbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Hoves prijstechnisch het meest interessant is. Verder vind je op energiehunter.be handige info over thema’s zoals de netbeheerder en alternatieven voor de CV-ketel. Ook geven we 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Silly
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,428
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,271
Gemiddeld verbruik: 1520 m3 en 3435 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle populaire organisaties onder elkaar
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 410,00.

Zonder problemen overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Hoves?

Wij zien meer en meer energieleveranciers actief in de regio Hoves. Van Antargaz tot Luminus, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Hedendaags kan je kiezen uit om en nabij 20 bedrijven. Deze maatschappijen zijn allemaal aangesloten op de infrastructuur van Ieh. Het is onuitvoerbaar om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dit scenario bieden wij de energiesimulator. Uitzoeken welke energie-aanbieders er beschikbaar zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hoves is die past bij jouw verbruik? Geef moeiteloos jouw eigen gegevens in, kies voor de laagste prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daartegenover, organisaties kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er gas- en stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er snel een monteur komt. Kortom: vergelijk op meer dan alleen prijs. Onderaan de streep zoekt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En wij begrijpen dat! Dankzij onze handige vergelijker tref je snel de goedkoopste energieleverancier van Hoves, die matcht met jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dat is mogelijk. D.m.v jouw input in de vergelijkingstool ontdek je zonder problemen een product dat past bij het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Hoves

 • Engie: Zelf verbruik in de gaten houden
 • OCTA+: Blog met handige bespaartips
 • Lampiris: Transparant en eerlijk
 • MEGA: Transparant en eerlijk
 • Essent: Alles beheren via de klantzone
 • Eneco: Prima klantendienst
 • Luminus: Verschillende termijnen
 • Elegant: Contact via telefoon, mail en social media
 • Watz: Verschillende termijnen
 • Wase Wind: Verstand van zaken!
 • Comfort Energy: Tankdiensten als keuring, saneren en plaatsen nieuwe tank
 • Poweo: Met handige energiesimulator

Wat kost energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De producten van gas & stroom leveranciers en de onkosten zijn weer anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er veel netbeheerders diensten leveren. Elke netbeheerder heeft eigen prijsstellingen voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Hoves heet Ieh. De tarieven van het netbeheerder zijn weer anders per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Silly is de aardgas netbeheerder Igh. Bij problemen met het gas wordt dit door hen geregeld.

Cijfers en feiten Hoves

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Silly
 • Populair merk: ACV
 • Groene energie: 35,40%
 • Postcode: 7830
 • Verbruik Mazout: 2910 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,428
 • Stroomtarief kwh: €0,271
 • Gem. gasverbruik: 1520 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3435 kWh
energie-vergelijken-hoves

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Begin met de basisinformatie. Hiermee bedoelen we aantal gezinsleden, en postcode + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de omgeving Hoves is dit gemiddeld zo’n 1520 m3 plus 3435 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Bereken het maximale kWh’s dat je panelen opleveren. Deze aspecten werken door in het gas- en stroom tarief.

 3. Kies type energie een duur van het abonnement.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt het voor jou niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Aangaande contractduur kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Dikwijls loont het om jaarlijks over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een overzicht met alle verkrijgbare aanbieders van energie. Bij elk abonnement zoek jij info met betrekking tot oorsprong energie (groen of grijs), type contract, de prijzen van gas en elektra in Hoves, en nieuwe contracten bonus. Kies de leverancier die rijmt met jouw wensen.

 5. Stap online over

  Een geschikte aanbieding beschikbaar? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de afsluitpagina van het energiebedrijf. Bijv. www.engie.be of natuurlijk www.elegant.be. Jouw toekomstige energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op. Nooit zonder stroom en gas in Hoves


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €370 bonus betekenen. Desalniettemin, wat kan je nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hieronder bieden wij 5 bruikbare tips & tricks die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaaradvies 1: ventileer kort en bewust
 • Praktische tip 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Bezuinigtip 3: je verwarming op tijd op de nachtstand zetten.
 • Praktisch advies 4: kies voor een LED-tv i.p.v. een plasma TV
 • Praktische tip 5: zorg dat de koelkast minimaal tien centimeter van de wand staat

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen?

We ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten adviseren: ga elke jaar opnieuw overstappen in Hoves. In dat geval kun je profiteren van lage prijzen. Alleen, kies een geschikt moment. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Onbepaalde tijd energiecontract? In zo’n situatie mag men overstappen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Zeer waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een contract voor meerdere jaren of wil jij een model contract?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen het modelcontract. Normaliter vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij de variabele variant is dus ook erg interessant wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het energietarief is. En soms wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiewereld geldt in de basis: langlopende contracten zijn vrijwel altijd duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Hoves. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daarentegen, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij jaarlijks zo’n persoonlijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, normaal gesproken faciliteert jouw aankomende gas en stroom organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle contracten en kies de beste energieleverancier. Onder andere OCTA+, Essent + Aspiravi. Vervolgens beslis je over de datum waarop het contract van start gaat. Jullie nieuwe energie-organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan wanneer ik het direct afsluit?

Geholpen door onze vergelijker bekijk je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.antargaz.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe kan zoiets? Kinderspel: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Aan de hand van goedkope tarieven en hoge welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Met dat prijsbeleid trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Hoves vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Hoves en stap over naar de beste aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Hoves

Tal van organisaties leveren onderhand groene stroom in Hoves. Echter zijn er diverse keuzes te maken. De oorsprong van deze groene stroom wisselt behoorlijk. Niet alle groene energie komt 100% groen tot stand. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onjuist neergezet als “groen”. Er zeker van zijn dat bedrijven een groen beleid hanteren? Selecteer in dit geval een filter voor “Groene stroom uit België”. Dan kan je erkende groene energieleveranciers in Hoves vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Maak jouw regio groener
In het leefgebied van de gemeente Silly bestaan er tegenwoordig diverse opdrachten binnen het domein duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 7830. In de regio kan je vaak tegen een aantrekkelijke prijs meedelen in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen 30 jaar moet Henegouwen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check ook onze Vijf praktische bespaartips of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Lees verder alles over Engie diensten.