Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Hellebecq

Zonder problemen energie vergelijken in Hellebecq? Met behulp van de Energiehunter doorzoek je supersnel alle relevante energieleveranciers als o.a. Eneco en Belpower. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw verbruik, en check welke energieleverancier in Hellebecq het goedkoopste contract aanbiedt. Daarbij vind je op deze website handige info over zaken als o.a. verbruik in de regio en concrete energiebespaartips. Daarnaast geven we 5 bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Silly
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,427
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,270
Gemiddeld verbruik: 1515 m3 en 3430 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote providers bij elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Enorme besparingen tot wel € 415,00.

Zonder problemen overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Hellebecq?

We zien enorm veel energieleveranciers voorhanden in Hellebecq. Van Antargaz tot aanbieders zoals Mega, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. In juli 2024 tellen we ruim 30 organisaties. Deze leveranciers lopen allemaal via de leidingen van Ieh. Het is niet te doen om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie moet je zeker de energiesimulator proberen. Nieuwsgierig welke organisaties tot de mogelijkheden behoren? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hellebecq is voor jouw verbruik? Geef direct jouw eigen gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap meteen over. Meer weten? Check onze 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je kunt lekker warm douchen. Evenwel, organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. In een situatie als gasstoringen of stroomproblemen, dan is het gewenst dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Kortom: kijk ook naar service. Onderaan de streep wenst elke consument een goedkope energieleverancier. En dat is meer dan logisch. Dankzij onze handige vergelijker ontdek je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Hellebecq, altijd op basis van jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dat is mogelijk. Geholpen door filters in de vergelijkingstool detecteert men verrassend eenvoudig een contract dat in lijn is met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Hellebecq

 • Engie: Eerlijk en transparant
 • OCTA+: Met praktische energie-bespaartips
 • Lampiris: Goed bereikbare klantendienst
 • MEGA: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Essent: Reken jouw energiekoste online uit
 • Eneco: Duidelijke website
 • Luminus: Handige website
 • Elegant: Eenvoudig verbruik inzien
 • Watz: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Wase Wind: Online prijs berekenen
 • Comfort Energy: Energy+ Mazout
 • Poweo: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van energieleveranciers en de tarieven wijken vaak af per plaats. Dit komt doordat er nogal wat beheerders van het net verbonden zijn. Iedere afzonderlijke beheerder wordt gekenmerkt door weer andere onkosten voor transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Hellebecq heet Ieh. De kosten voor zo’n netbeheerder verschillen per regio. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Silly is de aardgas netbeheerder Igh. Als er sprake is van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten en cijfers Hellebecq

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Silly
 • Populair merk: Weishaupt
 • Aandeel groen: 35,30%
 • Postcodegebied: 7830
 • Mazout: 2900 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,427
 • Stroomtarief kwh: €0,270
 • Gem. gasverbruik: 1515 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3430 kWh
energie-vergelijken-hellebecq

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Natuurlijk de standaard informatie. Dit gaat over samenstelling huishouden, en je adresgegevens.

 2. Schat jouw verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In de buurt van Hellebecq is het gemiddelde verbruik ong. 1515 m3 en nog eens 3430 kWh. Gebruik jij geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Bereken het maximale kWh’s dat je panelen opleveren. De data die je invult zie je weer terug in de energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en contractduur.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Ben jij neutraal? Sla dit dan over. Rondom prijszekerheid kan je kiezen voor 1 jarig tot 5 jarig of specifieke model (variabele) prijzen. Doorgaans is het gunstiger om ieder jaar over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  In de volgende stap vind je een tabel met alle verkrijgbare energieleveranciers. Bij elk abonnement vind je voorwaarden over soort energie, looptijd contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Hellebecq, en nieuwe klanten korting. Selecteer de leverancier die matcht met jouw wensenpakket.

 5. Stap online over

  Een actuele leverancier in het lijstje? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de energie-onderneming. Onder andere www.lampiris.be + www.energypeople.be. Jouw toekomstige energiemaatschappij regelt alles voor jou. Altijd zekerheid van gas en stroom in Hellebecq


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €305 winst geven. Maar, zijn er andere tips om besparingen te realiseren op de energierekening? Op energiehunter.be lees je 5 bruikbare tips & tricks waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Tip 1: een afwasteil gebruiken
 • Advies 2: overweeg een “slim” strijkijzer die zichzelf uitzet
 • Advies 3: een waterkoker gebruiken om warm water te koken.
 • Advies 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Tip 5: zet de verwarming een graadje lager

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om het overstappen in gang te zetten?

We ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze energiespecialisten adviseren: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Hellebecq. Zodoende betaal je het minst voor je energie. Let op, doe dit wel op het juiste moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al een andere aanbieder kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt eerder overstappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag op ieder moment, overstappen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energieprijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Zodra je een nieuw contract neemt moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen de looptijd van het contract. Gewoonlijk worden de prijzen aangepast op 1 januari en op 1 juli. Bij het variabele alternatief is dus ook erg interessant wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En misschien wordt je wel beloond met een nieuwe klanten bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiewereld werkt het zo: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Hellebecq. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Toch, bij een jaarcontract krijg jij jaarlijks zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, vaak faciliteert de betreffende gas en stroom leverancier het opzeggen van het huidige contract via de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor een nieuwe partij. Populaire bedrijven zijn Eneco, ENGIE + Antargaz. Bij de volgende stap kies je de startdatum van het abonnement. Je betreffende energie-aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan de energie-onderneming zelf?

Aan de hand van energiehunter.be tref je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.octaplus.be, dan kom je tot de ontdekking dat dit vaak fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Dat gebeurd overal: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Door gebruik te maken van lage prijzen en fikse welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Met dat prijsbeleid kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Hellebecq vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Hellebecq en vind de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Hellebecq

Het merendeel van de organisaties verschaffen inmiddels groene stroom in Hellebecq. Echter kunnen grote verschillen optreden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder “groene stroom” contract is ook echt duurzaam. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem aangemerkt als duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat leveranciers een groen beleid hanteren? Neem dan uiteraard voor “Groene energie uit NL”. In de volgende stap kan jij erkende groene energieleveranciers in Hellebecq vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de gemeente Silly bestaan er tegenwoordig vele initiatievenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Voorbeelden zijn windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 7830. In deze plaats kan je steeds vaker vrij voordelig deelnemen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook wil de gemeente dat wij minder energie in huis te gebruiken. In een korte tijd moet Henegouwen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen op het dak
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minder energie verbruiken! Check de Praktische energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Lees verder alles over Antargaz energie.