Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Meslin-L’Evêque

Op je gemak energie vergelijken in Meslin-L’Evêque? Via deze website doorzoek je probleemloos alle erkende maatschappijen als Luminus en Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, schat in wat je ongeveer verbruikt, en kom erachter welke energieleverancier in Meslin-L’Evêque de laagste prijs biedt. Tevens bekijk je via de Energiehunter uitgebreide informatie over topics zoals energieproblemen en uitleg over jouw energierekening. Daarbij geven we 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Ath
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,421
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,264
Gemiddeld verbruik: 1485 m3 en 3400 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle erkende bedrijven onder elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Bespaar tot wel € 330,00.

Snel overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Meslin-L’Evêque?

We zien meer en meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Meslin-L’Evêque. Dat loopt van Poweo tot Watz, er is gewoon veel te kiezen. Tegenwoordig kun je kiezen uit circa 35 leveranciers. Deze leveranciers gebruiken allen de infrastructuur van Ieh. Het is niet te doen om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In dit geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Nieuwsgierig welke energiemaatschappij actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Meslin-L’Evêque is? Voer snel jouw gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en stap binnen 5 minuten over. Check daarnaast de 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je ook klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en er is warm water in het hele huis. Maar, gas & stroom maatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij een stroom- of gasstoring, dan wil je dat er meteen transparantie is. Wat dus belangrijk is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Uiteindelijk verlangt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! Dat is logisch natuurlijk. Via de energiehunter check je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Meslin-L’Evêque, voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Dat kun je zelf bepalen. Dankzij jouw input in de Energiehunter zoekt men verrassend eenvoudig een energie-abonnement dat matcht met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Meslin-L’Evêque

 • Engie: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • OCTA+: Denkt met jou mee over besparen
 • Lampiris: Voor de klein- en grootverbruiker
 • MEGA: Ook flexibele prijzen
 • Essent: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Eneco: Ook modelcontracten
 • Luminus: Alles beheren via de klantzone
 • Elegant: Goede klantenservice
 • Watz: Een passend contract voor elk huishouden
 • Wase Wind: Met handige energiesimulator
 • Comfort Energy: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Poweo: Altijd scherpe acties

Wat zijn de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen juni 2024)

Het aanbod van energie-organisaties en de vergoedingen kunnen verschillen per locatie. De reden hiervan is dat er verscheidene netbeheerders verbonden zijn. Elke netbeheerder rekent eigen prijsstellingen voor transport van gas en stroom. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Meslin-L’Evêque betreft Ieh. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Ath is de netbeheerder van het gas Igh. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Stats & Facts Meslin-L’Evêque

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Ath
 • CV Merk: Oertli
 • Groene stroom: 34,70%
 • Centrale postcode: 7822
 • Verbruik Mazout: 2840 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,421
 • Stroomtarief kwh: €0,264
 • Gem. gasverbruik: 1485 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3400 kWh
energie-vergelijken-meslin-l-eveque

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Als eerste je contactgegevens. Dit gaat over omvang van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In en rondom Meslin-L’Evêque ligt dit gemiddeld op 1485 m3 en 3400 kWh. Verbruik je geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Zonnepanelen op je dak? Kies het aantal kWh in dat je panelen opleveren. Deze factoren zie je weer terug in de energiekosten.

 3. Selecteer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Hoef jij geen groene stroom? Laat dit dan open. Ten opzichte van looptijd kan je kiezen voor 1 jaar tot 5 jaar en flexibele model-abonnementen. In algemene zin is het een goed idee om jaarlijks een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  In de volgende stap vind je een opsomming met alle grote energiebedrijven. Bij elk pakket bekijk je details aangaande herkomst van stroom en gas, abonnementstermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Meslin-L’Evêque, en de eventuele korting. Kies de aanbieder die klopt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Stap online over

  Een mooie aanbieding gecheckt? Klik op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van het energiebedrijf. O.a. www.energie2030.be of www.energypeople.be. Jouw aanstaande energie-aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Je komt nooit zonder gas en stroom in Meslin-L’Evêque


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan soms wel €360 opleveren. Daartegenover, zijn er andere tips voor een lagere energierekening? Op energiehunter.be profiteer je van 5 handige bespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigadvies 1: beperkt elektrisch bijverwarmen
 • Bezuinigadvies 2: doe de koelkast zo veel mogelijk gesloten.
 • Advies 3: hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten.
 • Tip 4: de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten.
 • Praktisch advies 5: laat de cv-ketel regelmatig controleren

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze experts adviseren: ga elke jaar opnieuw overstappen in Meslin-L’Evêque. Dan ben je het voordeligst uit. Toch, dit is niet op elk moment mogelijk. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met vaste looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract voor onbepaalde duur? Je mag te allen tijde switchen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een modelovereenkomst?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zin dit de twee opties: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je wordt niet extra belast als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens de contracttermijn. Gewoonlijk worden de prijzen aangepast op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij variabele prijzen kan positief uitvallen wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je heel exact weet wat het energietarief is. En soms wordt je ook tegemoet gekomen met een overstapbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor energiecontracten is de stelregel: langlopende contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Meslin-L’Evêque. In het geval van een lang contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Echter, bij 1 jarige contracten krijg jij ieder jaar een hoge welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, standaard verwerkt je aanstaande energie-aanbieder het opzeggen van het huidige contract met de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle tarieven en selecteer de goedkoopste energiemaatschappij. Bijv. Eneco, Lampiris of natuurlijk Comfort Energy. Daarnaast neem je een besluit over wanneer het contract in moet gaan. Jouw betreffende gas en stroom maatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan op de website van de leverancier?

Aan de hand van onze website bekijk je altijd de laagste prijzen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.eneco.be, dan zul je zien dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe is dit mogelijk? Super simpel: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Aan de hand van lagere tarieven en intense welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En op die manier stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Meslin-L’Evêque vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Meslin-L’Evêque en zoek het juiste contract die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Meslin-L’Evêque

Het merendeel van de maatschappijen ondersteunen vandaag de dag groene stroom in Meslin-L’Evêque. Op dit front kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt nogal. Niet alle “groene energie” is ook echt groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk gelabeld als “groen”. 100% zeker weten dat maatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Ga dan voor zeker weten “Groen uit NL”. Jij kan dan geschikte groene energieleveranciers in Meslin-L’Evêque vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de streek van de gemeente Ath onderscheiden we verscheidene activiteiten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Voorbeelden zijn windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 7822. In deze buurt kan je soms tegen een aantrekkelijke prijs meedraaien in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook ziet de gemeente graag dat we het eigen energieverbruik gaan beperken. In een korte tijd moet Henegouwen volledig energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Spouwmuurisolatie
 • Dak met zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Lees de tips om minder gas en stroom te gebruiken en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk info van Mega energie.