Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Villers-Notre-Dame

Gemakkelijk energie vergelijken in Villers-Notre-Dame? Aan de hand van onze vergelijker check je overzichtelijk alle relevante aanbieders. Je kunt denken aan Luminus & Aspiravi. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw gas- en stroomverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Villers-Notre-Dame het goedkoopste contract aanbiedt. Daarbij vergaar je via de Energiehunter nuttige info info over thema’s als energiebesparing in huis en de slimme meter. Tevens geven wij praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Ath
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,417
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,260
Gemiddeld verbruik: 1465 m3 en 3380 kwh
Populaire aanbiederEneco

Supersnel vergelijken

 • Alle erkende organisaties gemakkelijk vergelijken
 • De beste energie aanbiedingen
 • Bespaar tot wel € 260,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Villers-Notre-Dame?

Wij zien flink wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Villers-Notre-Dame. Dat loopt van Lampirus tot aanbieders zoals Mega, er zijn opties bij de vleet. Op dit moment kan je kiezen uit om en nabij 20 energieleveranciers. Deze energieleveranciers gebruiken allen het gas- en stroom netwerk van Ieh. Voor internetgebruikers is het lastig om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Achterhalen welke organisaties in deze regio actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Villers-Notre-Dame is in juli 2024? Vul vlug de eigen gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Ongeacht bij wie je klant bent, je kunt altijd koken, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Daarentegen, gas en stroom bedrijven hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In een situatie als stroom en gas storingen, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Anders gezegd: kijk verder dan de tarieven. Alles bij elkaar genomen zoekt elke Belg een goedkope energieleverancier. En wij begrijpen dat! Door gebruik te maken van onze prijzencheck check je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Villers-Notre-Dame, specifiek voor jouw situatie. Specifieke wensen? Dat kun je zelf bepalen. Geholpen door keuzes in de energievergelijker ontdekken jullie eenvoudig een contract dat past bij jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Villers-Notre-Dame

 • Engie: Meester over je verbruik
 • OCTA+: Exclusieve aanbiedingen
 • Lampiris: Altijd inzicht in het verbruik
 • MEGA: Eerlijk en transparant
 • Essent: Altijd inzicht in het verbruik
 • Eneco: Inzicht in energiegebruik
 • Luminus: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Elegant: Scherpe tarieven groene stroom en aardgas
 • Watz: Altijd scherpe acties
 • Wase Wind: Altijd bereikbaar
 • Comfort Energy: Uitstekende klantenservice
 • Poweo: Meerdere contracten

Wat zijn de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De producten van gas en stroom aanbieders en de prijzen kunnen verschillen per locatie. Dit komt doordat er allerlei netbeheerders service verlenen. Elke beheerder verwerkt weer aparte prijzen voor logistiek. De huidige netbeheerder van elektra in Villers-Notre-Dame betreft Ieh. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Ath valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Igh. Als er sprake is van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Informatie over Villers-Notre-Dame

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Ath
 • Populair merk: Ferroli
 • Aandeel groen: 34,30%
 • Postcode: 7812
 • Mazout consumptie: 2800 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,417
 • Stroomtarief kwh: €0,260
 • Gem. gasverbruik: 1465 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3380 kWh
energie-vergelijken-villers-notre-dame

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Situatieschets

  Natuurlijk jouw basisgegevens. Dat betreft grootte van het gezin, de postcode en het huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Geef je gas en stroomverbruik op. In en rondom Villers-Notre-Dame is dat gemiddeld 1465 m3 & 3380 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het aantal kWh in dat je realiseert. Al deze zaken werken door in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies type energie en de looptijd.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt het voor jou niet uit? Laat dit dan open. Ten opzichte van prijs zekerheden zijn er mogelijkheden voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist flexibele model-abonnementen. In algemene zin is het slim om elk jaar opnieuw weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een handig overzicht met alle verkrijgbare energie aanbieders. Bij ieder abonnement bekijk jij gegevens aangaande type stroom/gas, looptijd abonnement, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Villers-Notre-Dame, en nieuwe klanten korting. Kies de aanbieder die matcht met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een mooie aanbieding tussen de resultaten? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de energiemaatschappij. Bijvoorbeeld www.lampiris.be + www.aspiravi.be. De nieuwe energieleverancier zegt jouw huidige contract op. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Villers-Notre-Dame


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €300 bonus betekenen. Toch, wil jij nog meer adviezen om besparingen te realiseren op de energierekening? Op energiehunter.be vind jij 5 energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktische tip 1: een efficiënte douchekop kopen
 • Bespaaradvies 2: doe de koelkast zo veel mogelijk gesloten.
 • Bespaartip 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Bespaaradvies 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Bespaartip 5: switch van energiemaatschappij

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energiespecialisten raden aan: wacht niet langer en ga overstappen in Villers-Notre-Dame. Daarna kun je profiteren van lage prijzen. Belangrijk, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht tot het contract afloopt. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt altijd, switchen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Ben je nog nooit geswitcht? Mogelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelcontracten. Dikwijls worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in de eerste en zevende maand. Bij een variabel contract is dus met name interessant als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En misschien krijg jij daarnaast ook een aantrekkelijke bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiemarkt is de stelregel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Villers-Notre-Dame. Bij een langdurig contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daarentegen, bij 12 maandelijkse contracten krijg jij elk jaar deze dergelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, gewoonlijk faciliteert de aankomende energieleverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst middels de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle aanbieders en kies een nieuwe energieaanbieder. Populaire bedrijven zijn OCTA+, ENGIE of Comfort Energy. Tevens bepaal je de startdatum van het abonnement. Je geselecteerde gas en stroom organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Via onze website check je altijd de laagste prijzen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.comfortenergy.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Heel eenvoudig: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Via lage prijzen en goede welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Met dat prijsbeleid stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Villers-Notre-Dame vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Villers-Notre-Dame en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Villers-Notre-Dame

Het gros van de energiemaatschappijen leveren ondertussen groene stroom in Villers-Notre-Dame. Op dit front kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk “groene energie” label is ook echt groen. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem als “duurzaam” gekenmerkt. 100% zeker weten dat energieleveranciers daadwerkelijk groen zijn? Selecteer in dit geval zeker weten “100% groene stroom uit BE”. Je kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Villers-Notre-Dame vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In en rondom de gemeente Ath onderscheiden we meerdere activiteiten met een focus op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 7812. In de regio kan je soms zeer betaalbaar deelnemen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook moedigt de gemeente ons aan om zelf maatregelen te treffen. Binnen 30 jaar moet Henegouwen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: beperkt je verbruik van gas en stroom. Ga verder naar de Belangrijke energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Essent energie.