Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Arbre

Snel energie vergelijken in Arbre? Aan de hand van deze website vind je snel en simpel alle relevante aanbieders als Mega & Poweo. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw verbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Arbre het goedkoopste contract aanbiedt. Ook vind je via de energievergelijker uitgebreide info over thema’s als bijvoorbeeld verschillende aanbieders en zakelijke energie. Ook komen we met praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Ath
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,412
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,255
Gemiddeld verbruik: 1440 m3 en 3355 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire organisaties naast elkaar
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 245,00.

Probleemloos overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Arbre?

We zien erg veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Arbre. Dit varieert van Lampirus tot aanbieders zoals Mega, er zijn meer leveranciers dan ooit. Op dit moment kan je kiezen uit om en nabij 25 bedrijven. Zij nuttigen stuk voor stuk het netwerk van Ieh. Het is vrijwel uitgesloten om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In deze context is de energiesimulator toe te passen. Nieuwsgierig welke gas & stroom leveranciers mogelijk zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Arbre is in juni 2024? Voer snel de benodigde gegevens in, vind de laagste prijs, en stap meteen over. Bekijk ook de 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je kunt altijd koken, en in de winter is het lekker warm in huis. Daarentegen, gas en stroom bedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij voorvallen als een storing, dan is het noodzakelijk dat er snel een monteur komt. Wat dus belangrijk is: kijk verder dan de tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk verlangt iedereen niet teveel betalen voor energie. Dat is logisch natuurlijk. Door gebruik te maken van onze prijzencheck achterhaal je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Arbre, die matcht met jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is zelfstandig in te regelen. D.m.v filters in de Energiehunter vinden jullie gemakkelijk een energiecontract dat rijmt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Arbre

 • Engie: Uitstekende klantenservice
 • OCTA+: Overzichtelijke contracten
 • Lampiris: Duidelijke website
 • MEGA: Met praktische energie-bespaartips
 • Essent: Met handige bespaartips voor energie
 • Eneco: Online inzicht in verbruik
 • Luminus: Goede klantenservice
 • Elegant: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Watz: Directe en persoonlijke service
 • Wase Wind: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Comfort Energy: De Mazout expert
 • Poweo: Altijd scherpe acties

Wat kost energie in onze buurt? (Prijzen juni 2024)

De beschikbare producten gas en stroom aanbieders en de tarieven variëren per postcodegebied. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er nogal wat beheerders van het net service verlenen. Iedere beheerder van het net hanteert eigen prijsstellingen voor logistiek. De netbeheerder van het stroom in Arbre is Ieh. De prijzen van het netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Ath is de huidige netbeheerder van het aardgas Igh. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen geregeld.

Facts and figures Arbre

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Ath
 • CV Merk: Brotje
 • Aandeel duurzaam: 33,80%
 • Postcodegebied: 7811
 • Verbruik Mazout: 2750 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,412
 • Stroomtarief kwh: €0,255
 • Gem. gasverbruik: 1440 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3355 kWh
energie-vergelijken-arbre

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Begin met je huis en woningdetails. Dat betreft aantal gezinsleden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Voer energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In Arbre bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1440 m3 en nog eens 3355 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Beschik jij over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat de zonnecellen renderen. De genoemde zaken dragen bij aan jouw energierekening.

 3. Selecteer type energie en de looptijd.

  Voorbeelden zijn groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Ben jij neutraal? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Inzake looptijd zijn er mogelijkheden voor 1, 3, of 5 jaar, en flexibele model-abonnementen. Gewoonlijk is het een goed idee om ieder jaar weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een handig overzicht met alle beschikbare maatschappijen en contracten. Van alle abonnementen zoek jij details met betrekking tot soort energie, duur van het contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Arbre, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de partij die aansluit op jouw wensenpakket.

 5. Regel online je overstap

  Een geldige aanbieder gevonden? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de aanvraag-pagina van de leverancier. Denk aan www.engie.be en www.ebem.be. Jouw toekomstige maatschappij regelt alles voor jou. Nooit zonder stroom en gas in Arbre


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan wel €390 korting realiseren. Evenwel, wat kan je nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op energiehunter.be lees jij 5 energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktische tip 1: gebruik alleen A++ producten
 • Bezuinigtip 2: de koelkast uitzetten als je op vakantie gaat.
 • Bespaartip 3: let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt.
 • Tip 4: geen bewegende screensaver gebruiken op je computer.
 • Bespaaradvies 5: geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze energiespecialisten vinden: maak een sport van het overstappen in Arbre. Daarna kun je profiteren van lage prijzen. Let op, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met bepaalde looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt dan meteen overstappen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Heb jij geen ervaring met overstappen? In dat geval is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of kiezen voor variabele tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je betaalt niets extra’s bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen de looptijd van het contract. Gewoonlijk worden de prijzen aangepast op 1 januari en op 1 juli. Bij de variabele variant is dus ook erg interessant wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En wellicht ontvang je ook wel een nieuwe klanten bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energiewereld geldt in beginsel: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Arbre. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daartegenover, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij jaarlijks een persoonlijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, normaal gesproken verwerkt je toekomstige aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies een nieuwe maatschappij. Bijvoorbeeld Luminus, Lampiris en ook Eni. Vervolgens bespreek je de aansluitdatum (moment van leveren). De nieuwe aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan via de site van de maatschappij?

Middels de Energiehunter achterhaal je altijd de meest interessante aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.eneco.be, dan valt al gauw op dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe komt dat? Super simpel: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Door gebruik te maken van lage kosten en flinke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door deze strategie stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Arbre vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Arbre en zoek het juiste contract voor jullie woning

Duurzame energie in Arbre

Veel energieleveranciers bieden inmiddels groene stroom in Arbre. Rondom dit thema is onderling veel verschil te vinden. De herkomst van groene stroom wisselt nogal. Niet ieder groene energie contract kent ook echt een groene bron. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte geprofileerd als groen of duurzaam. Er zeker van zijn dat leveranciers echt helemaal groen zijn? Gebruik dan zeker voor “Groene stroom uit België”. Daarna kan je onvervalste groene energieleveranciers in Arbre vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In en rondom de gemeente Ath bestaan er tegenwoordig meerdere opdrachten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 7811. Als inwoner van deze plaats kan je soms extra voordelig meedoen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om zelf maatregelen te treffen. Binnen 30 jaar moet Henegouwen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Huis met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler installeren
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check ook onze tips om minder gas en stroom te gebruiken of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Doorzoek informatie over Comfort Energy juni 2024.